torstai 31. tammikuuta 2013

HIIO-HOI!

Ollaan Jarkon kanssa Turkuun muutosta asti (eli viime elokuusta) puhuttu, että kun meri kerran on noin nurkan takana, on pakko lähteä jossain vaiheessa risteilylle. Syksyllä asiaa tutkittiin innolla, koska olisi ollut ihanaa päästä vähän kahdestaan matkailemaan ja varaa mihinkään etelänmatkaan ei todellakaan ollut. Samaan aikaan Viking Line heitti bensaa liekkeihin postittelemalla 4 euron risteilytarjouksia ja innosta hihkuen syöksyimme laivayhtiöiden sivuille varaamaan laivamatkaa. Matkan suunnittelu stoppasi kuitenkin kuin seinään minun junnuuteeni. Täytin joulukuussa 20 ja sehän ei laivayhtiöille riitä, vaan ikää tulee olla 21 tai vaihtoehtoisesti mukana yli 30-vuotias. Parivaljakko 22-wee ja 20-wee ei siis kelvannut halpismatkailuun. Siljalla oltaisiin matkaan päästy, mutta hinta olisi kohonnut kohtuuttomiin, ottaen huomioon, että risteily kestää 23h ja majoittuisimme surkeimpaan hyttiluokkaan. Päätimme siis lykätä risteilyä minun vanhenemiseeni tai ainakin parempaan rahatilanteeseen asti :)

Joulupukki kuitenkin oli päättänyt toisin. Saimme minun vanhemmiltani risteilylahjakortin, jonka he olivat saaneet tutuiltaan, mutta eivät sitä Kuopiosta käsin voineet käyttää. Pari päivää sitten varasimme siis 23h pikaristeilyn Tukholmaan ensi maanantaille! Lahjakortti ei riittänyt kattamaan koko matkaa valittuna päivänä, mutta maksettavaa jäi vain 20e eli kympppi per nenä, joten matka menee halpisreissauksen piikkiin. Maanatai piti valita päiväksi minun ikäni, valmennuskurssin ja Jarkon koulujuttujen vuoksi. Silja Linella 18-20 -vuotiaat siis saavat matkustaa iltalähdöllä su-ma ilman yli 30-vuotiasta seuralaista.
Hassua miten pienenpieni asia voi saada mielen hyväksi ja ponnistaa jaksamaan taas vähän paremmin, vaikka ulkona sataa vettä, tuulee ja on harmaata. Kuten jossain aiemmassa postauksessa jo kirjoitin, uskon, että matkailu, aivan pienikin on aina hyväksi :)
PS. Eilinen sää Turussa oli aivan kamala. Pahin Turkusää, johon olen puolessa vuodessa törmännyt: vettä, loskaa, tuulta ja räntää. Miten monta kertaa kiittelinkään itseäni onnistuneesta kumppariostoksesta, kun katuja eilen tallailin :)


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti