keskiviikko 23. tammikuuta 2013

Toisenlaista opiskelijaelämää....

Heräsin tänä aamuna reippaasti puoli kasilta ylös, että saan kemian ja fysiikan laskemisen tehokkaasti viimeistään yhdeksältä alkuun. Puhelin kuitenkin kilahti sähköpostin merkiksi jo heti seitsemän aikaan muistuttaen tekemättömästä hopsista eli henkilökohtaisesta opintosuunnitelmasta, joka yliopistossa tulee olla tehtynä ensimmäisen vuoden loppuun mennessä. Meillä Turussa hops tulee olla tehtynä ja opettajan hyväksymänä tammikuun loppuun mennessä eli viikon päästä. Itse en tänä keväänä suorita biologian opintoja kuin muutaman kurssin verran (ja aikeenani on olla ensi syksynä jossain muussa koulussa), joten olin ajatellut, että jätän hopsin teon sikseen, koska eihän kukaan nyt yliopistossa enää holhoa, että mitä minä teen mihinkin aikaan. Väärin. Tänä aamuna opinto-ohjaajalta nimittäin kilahti muistutus, että aikaa on viikko. Siispä kemian ja fysiikan kirjat nurkkaan ja koneelle rämppäämään kasaan kanditutkinnon opintojani. Hopsisssa täytyy määritellä kurssit, jotka aikoo Luk-tutkielmaansa sisällyttää sekä suunnitella niiden suoritusajankohta vuosien ja jaksojen tarkkuudella. Touhu olisi helppoa, jos aikoisin mennä täysin suunnitelman mukaan ja suorittaa kandin kolmessa vuodessa ilman minkäänlaisia puolen vuoden "nyt luen pääsykokeisiin, että pääsisin täältä pois" -taukoja. Sillon kurssit sujahtelisivat omiin jaksoihinsi ilman päällekkäisyyksiä ja ilman ylitäysiä periodeja. Nyt minun täytyi yrittää alkuun miettiä mihin rakoon tungen tämän kevään rästiin jäävät kurssit, jotka valitettavasti saattavat olla pohjana myöhemmille kursseille. Puuhaan kului reilut kolme tuntia enkä vieläkään ole tyytyväinen, koska pelkään, että suunnitelmani on epäuskottava opinto-ohjaajan silmissä. Ja, koska olen surkea tiedekunnan varoja kuluttava opiskelijapummi, joka varasti jonkun oikeasti motivoituneen hakijan opiskelupaikan, pyrin välttämään kaikenlaista kontaktia laitoksen henkilökuntaan.

Kelvottoman opiskelijan parhaat kaverit

Surullisinta hopsin teossa oli huomata, että minua harmitti, etteivät kurssit, joita väitin tulevani suorittamaan koskaan tulisi päätymään opintopisteiksi opintorekisteriini :( Biologian opettajan ammatti oli minulle pitkään suunnitelma B lääkärin työn rinnalla. Vieläkin biologian opettajan työ kiinnostaa minua, mutta en usko motivaationi riittävän viiden vuoden opintoihin, jotka sisältävät paljon asiaa, joka minua ei kiinnosta (esim. ekologia ja tarkka solunyherrys) sekä maisteritutkinnon kruununa odottavan gradun. Mutta on kuitenkin lohdullista tietää, että minulla on taustallani toinen kiinnostava ala, jos lääkis alkaa näyttää mahdottomalta tai, jos kävisi niin, ettei lääkärin ammatti sopisikaan minulle :)

Kerroin eilen olevani menossa testaamaan uutta jumppaa. Ohjelmassa piti olla PHA-niminen tunti, mutta koululle päästyäni sain kuulla, että PHA on peruttu ja tilalla on circuit. Eli sama tapporeeni, joka maanantaina sai oksun nousemaan kurkkuun ja tajun karkaamaan. Maanantain jäljiltä kipeillä ja jäykillä jaloilla kyykkääminen ja laudan yli hyppely tuntuivat normaaliakin raskaammilta ja toisen kierroksen jälkeen harkitsin jo karkaamista. Onneksi jäin, koska tänään on mahtavaa olla näin järkyttävän jumissa! Kroppa on tasapuolisen kipeänä joka puolelta, mutta pahiten käsistä ja rintalihaksista. Tänään on lepopäivä, mutta huomenna, jos kipeys yhtään helpottaa luvassa olisi body, jota en ole ennen kokeillut.

Illalla luvassa Bioshock 2013 -bileet, joista toivottavasti irtoaa uusi haalarimerkki :) Vanhat merkit kaipaavat seuraa.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti