maanantai 18. maaliskuuta 2013

Hyytävä lauantai ja leffasunnuntai

Olen näköjään kelvoton bloggaaja, vaikka vannoin mielessäni olevani muuta, kun tämän touhun aloitin. Vihaan nimittäin itse bloggareita, jotka pitävät bloginsa päiväkausia tyhjillään ilman pienintäkään päivitystä. Nyt tarvon itse siellä suossa, kun tuntuu, että aikaa ei riitä postailla heti sillä sekunnilla, kun äksöni on päällä. Pahoitteluni ja tässä pari päivää myöhässä oleva postaus.

Lauantaina leikin aamupäivällä Strömssöä ja askertelin muutaman pääsiäiskortin ensi viikkoa varten. 

Munien raidat on maalattu eri värisillä kynsilakoilla ja taustan rypytetty paperi on Sokoksen paperikassista leikattu. Kartongit ja kukot Tiimarin alekopasta.

 Minulla on ristiriitainen suhde korttiaskarteluun. Toisaalta tykkään nähdä onnistuneen lopputuloksen ja ajatella, kuinka kortin saaja ilahtuu omatekoisesta kortista, mutta toisaalta korttien teko kertyy yleensä niin, että samaan aikaan täytyisi tehdä 10 eri korttia, kun yhdellä mummolla on syntymäpäivä, toisella nimpparit ja lisäksi vielä äitienpäivä sattuu samalle viikolle. Siispä pyrin keksimään yhden helpon ja näppärä mallin per "korttiturnajaiset", että kaikki saavat omatekoiset kortit ja minä en menetä hermojani yrittäessäni luoda jotain uniikkia kaikille.

Lauantai-iltana tuli kokeiltua taas jotain aivan uutta. Olen käynyt mökillä meidän omassa pikku lammessa avannossa monen monta kertaa, mutta yleinen sauna ja avantountipaikka pääsivät testiin vasta nyt lauantaina. Turun Uittamossa on siis Turun Avantouimarit ry:n ylläpitämä yleinen sauna ja huollettu avantopaikka, jossa jokainen saa käydä saunomassa ja pulahtelemassa maksua vastaan. Olin varma, että kyseessä on pikkuruinen saunamökki, jossa muutama vanha patu istuu meidän lisäksemme ja nauraa meidän keltanokkien palelemiselle. Kuinka väärässä taas olinkaan! Parkkipaikka oli aivan täynnä autoja ja saunassa tuntui istuvan puoli Turkua. Sauna oli valtava ja jokaisella kolmella seinällä oli lauteita kolmessa kerroksessa täynnä ihmisiä iältään nelivuotiaasta nuorien aikuisien kautta eläkeläisiin. Sauna oli täynnä iloista juttelua, hymyileviä ihmisiä ja kaikilla tuntui olevan tietynlainen yhteishenki ja hyvä fiilis päällä.


Sauna+avanto maksoi Avantouimareihin kuulumattomalta (eli meiltä normi-ihmisiltä) 4,5 euroa ja pulikoida sai niin kauan kuin sauna oli päälle eli parisen tuntia. Kyllä nimittäin veri lähti ihmeellisesti kiertämään, kun hyisessä lätäkössä pulahti. Itse en uskaltanut kovin kauaa ja pitkiä pätkiä avannossa uida, mutta pojat kokeilivat rajojaan ja ensin uida molskivat vedessä ja sen jälkeen syöksyivät hankeen kierimään.


 Oli kylmää.

Sunnuntaina annoimme itsellemme luvan vain löllyä, koska lauantain Uittamo-reissulla kertyi kävelykilometrejä sellaiset 20, kun piipahdimme matkoilla muutaman kaverin luona. Me katsotaan aika vähän leffoja ja meille onkin kertynyt sellainen "täytyy katsoa joskus" -leffalista, jota puramme ehkä leffa per kuukausi tahdilla (ja lista kasvaa 2 leffaa per kk....). Eilen ohjelmassa oli kauan listalla keikkunut Chaplinin Diktaattori ja samaan teemaan lokeroitava Kunniattomat paskiaiset. Molemmissa siis pyöritään natsimeiningeissä ja kritisoidaan Hitlerin Saksaa. Toinen ivallisen piiloilkeilevästi ja kiertelevän väistellen, toinen Hollywood-juonikuvioiden ja rähinöinnin kautta. Päätelkää itse kumpi on kumpi :D


Molemmat hyviä, Kunniattomat paskiaiset parempi, jos 40- ja 00-luvuilla tehtyjä leffoja voi ylipäätään verrata. Suosittelen! :)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti