lauantai 30. maaliskuuta 2013

Moderni pääsiäisateria

Jarkko sai minut meidän seurustelun alkuaikoina tutustumaan ja ihastumaan sushiin. Siispä koko yhdessäoloaikamme olemme säännöllisen epäsäännöllisesti puuhailleet sushia kotona. Minä kokeilin ravintolasushia elämäni ensimmäistä kertaa itse asiassa vasta vuodenvaihteen jälkeen tänä vuonna. Vaikka ammattilaisten tekemä sushi onkin aineksiltaan kenties monipuolisempaa ja vivahteikkaamman makuista en lähde mollaamaan omatekoistakaan: herkku on herkku, vaikka Pirkka-soijassa uittaisi.

Me ollaan todettu, että riisiksi sopii oikein hyvin normaali jasmiiniriisi, joka täytyy vain keittää yli, jolloin saadaan paakkuntuva rakenne. (True-japanilaiset kierivät varmaan tuskissaan tuon Pirkka-riisin nähdessään...) Eilen keittelin varmaan vartin ajan, josta 10 min kannen alla ja hyvin puuroutui. Toimituksen huomio: puuroriisiä en suosittele. Kokeiltiin viime kerralla eivätkä maku ja rakenne olleet yhtä toimivia
 
Mahtava valkoviini, kuplii ihanasti!

Sattumalta eiliselle sattui myös kuukausipäivämme, joten aihetta juhlaan oli muutenkin kuin pääsiäisen vuoksi <3

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti