perjantai 29. maaliskuuta 2013

Pääsiäisboogie

Mikä ihana tunne aamulla täydellisesti nukutun yön jälkeen herätä auringonpaisteeseen ja oivaltaa, että edessä on pidennetty viikonloppu, sushia, viiniä, saunaa, karkkia ja suklaamunia. Lisäksi onneani lisäsi, että olen tämän viikon paiskinut ahkerasti töitä pääsykokeenkin eteen, ja nyt tuleva, lukemisen osalta kevennetty loma, on siis ansaittu. Totaaliset onniöverit koin lopulta, kun aamulla aamupalan jälken luin sängyssä sanomalehteä auringon hehkuttaessa luonnonvaloa makkariin <3

Eilinen oli Jarkolla jo lomapäivä, mutta silti eilinen oli kummallekin meistä kaikkea muuta kuin lomaa. Aamupäivän minä hion bilsaa ja fysiikkaa olkkarissa, Jarkon työstäessä ryhmätyötä seinän takana. Sitten vuorossa oli kotikolon siivous: tiskit, imurointi ja vessanpesu, jonka jälkeen pyhiinvaellus noin miljoonan muun sekaan ruokakauppaan, josta mukaan tarttui historian suurimmat ruokaostokset. Päivän ahkeruuden kruununa väänsimme vielä illalla kotona pizzaa. Mutta onnea oli toisaalta myös istua päivän päätteeksi puhtaassa kodissa nassuttamassa herkkupizzaa, eli päivän työ kyllä tuotti hedelmää.


Pizzapohja on myös omatekoinen, mikä tarkoittaa sitä, että selätin kaksi hiivapohjaista taikinaa samalla viikolla.

Laitoin maanantaina raeruohon itämään, tai niin luulin, kunnes tajusin siemenieni olevan ohraa... Pikkuisten raeruohon siemenien sijaan pussista paljastui melkein nyrkin kokoisia paukkuja, joista pitäisi saada ruoho kasvamaan. Meillä ei tietenkään ole multaa, joten iskin möllykät paksun ja märän talouspaperikasan päälle itämään ja koko roskan muovipussiin, johon tein reikiä päälle. Normaaleilla raeruohonsiemenillä tämä nimittäin toimii: höperöt kasvavat sujuvasti viikon paperilla. Ajattelin maanantaista lähtien, että suunnitelmani on melko epätoivoinen ja taisin olla oikeassa..

Hyvää pääsiäistä?

 Aamupalapöytään onnistuin kuitenkin tuomaan vähän pääsiäisfiilistä.

 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti