maanantai 11. maaliskuuta 2013

Tontilla taas!

Nyt tuli melkein kahden viikon katko postauksiin, koska viime viikon olin poissa Turusta Kuopiossa ja Kuusamossa viettämässä hiihtolomaa ja matkaa edeltävä viikko oli muuten vain kamala: täynnä kiirettä, puuhaa ja stressiä. Siispä taukoa tänne, vaikka materiaalia olisikin ollut.

Turun alue vietti hiihtolomaansa jo pari viikkoa sitten, mutta minulle hiihtolomaa oli vasta viime viikko, kun Jarkon kanssa ensin reissasimme perjantaina Turusta autolla Kuopioon ja sieltä sunnuntaina edelleen minun perheeni kanssa Kuusamon Rukalle. Matka Turusta Kuopioon oli minulle todella jännä, koska tehtäväni oli ajaa tuttujemme Turusta ostama auto Kuopioon, enkä ole ikinä aiemmin ajanut noin pitkää matkaa enkä toisaalta ole ajanut autoa ylipäätään senttiäkään viimeiseen puoleen vuoteen. Toisaalta olin valtavan innoissani, koska rakastan roadtrippejä ja tiesin kyllä selviäväni matkasta, kunhan kukaan muu ei törttöile ympärilläni niin etten mahda tilanteelle mitään. Yksi tällainen tilanne oli lähellä, kun vastaantuleva auto lähti typerään ohitukseen, vaikka näki meidän tulevan vastaan. Mitään ei sattunut, onneksi, mutta syke pomppasi ja addrenaliini virtasi. Jos jotain tuon reissun aikana opin niin sen, että ihmiset tekevät liikenteessä jatkuvasti kerta kaikkiaan idioottimaisia ohituksia, joista ei ole heille mitään hyötyä. Kiukuttaa tuollainen, koska tiellä ei ole pelissä vain oma henki vaan myös kaikkien muiden tielläliikkujien. En minä halua kuolla siksi, että joku pääsee huoltsikalle kahville 23 sekuntia nopeammin!


  Kun ensin perjantaina olimme treenananneet istumalihaksia Turku-Kuopio akselilla kuusi ja puoli tuntia, oli sunnuntaina vuorossa samanmoinen pätkä välillä Kuopio-Ruka. (Istuin hiihtoloman 9 päivän aikana yli 24 tuntia eri kulkuneuvoissa!) Olimme Rukalla viime vuonnakin, joten tiesimme mitä saamme: kolme päivää rinteessä ja päivä hiihtäen perinteisillä suksilla. Kokeilin myös parin vuoden tauon jälkeen lautailua, ja pientä kehitystä oli havaittavissa, vaikka seuraavana päivänä pylly, niskat, kädet, polvet, reidet ja koko muu kroppa olivatkin aivan jumissa jatkuvasta kaatumisesta ja ylös nousemisesta. Jarkko ja isäpuoleni ottivat lautailun täysillä haltuun ja laskivat melkein koko reissun laudoilla. Vaikka pakkanen oli melkoisen pureva yhtenä päivänä ja toisena satoi lunta kuin saavista kaatamalla tuntuu, että saimme reissusta kaiken irti. Laskettua tuli joka päivä kymmenestä seitsemään ja tauolla käytiin vain kaakaoiden ja ruokailun verran. Siltä kyllä tuntuikin viikon lopussa :)

Torstaina kotiinlähtöpäivänä kävimme vielä äidin ja Jarkon kanssa hiihtämässä 20 kilometrin lenkin kovassa pohjoistuulessa ja luistamattomilla laduilla. Aurinko kuitenkin paistoi ja jaksoin pitää mieleni ylhäällä viimeisiin 5 kilometriin asti. Sillloin meni hermo, ja loppumatkan ikuisuudelta tuntuvan nousun töpöttelin suksillani hammasta purren ja kiukkua pidätellen. Mieli teki huutaa jokaiselle vastaantulevalle hiihtäjälle, että kääntykää vielä kun voitte, ette te halua mennä sinne! Perillä hotellilla olin kuitenkin taas äärimmäisen tyytyväinen, että tuli lähdettyä ja litimärät urheiluvaatteetkin huusivat, että jee jotain on tullut tehtyä. 
Tuleepa muuten aikamoinen muskelipostaus tästä hiihtolomailusta...

Kuopiossa pääsin vihdoin perjantaina tutustumaan koko seudun uusimpaan ylpeyteen, moottoriteitäkin tukkineeseen Matkukseen. Kuopion tuoreen Ikean kylkeen rakennettiin viime vuonna valtava ostoskeskus, joka avattiin viime lokakuussa. Koko Kuopio ja lähiympäristö sekosi, minkä seurauksena moottoritien liittymät jouduttiin ajoittain sulkemaan, koska väkeä ei enää mahtunut parkkipaikoille. Odotukseni olivat melko matalalla, koska en koe olevani mikään hypershoppaaja, joka kokee valtavia kiksejä upeista kaupoista ja suurista ihmismassoista niiden kauppojen sisällä. Pääsimme ovista sisään ehkä 20 metriä, kun Jarkko bongasi Hanko sushin lounastajouksen, joka oli voimassa vielä kaksi minuuttia. Siispä ruokatauko heti ostarikierroksen kärkeen. En kyllä valittanut, koska ihastuin ravintolasushiin alkuvuodesta, kun söin sitä ensimmäisen kerran ja toisekseen 5,5 km kävelyretken jälkeen oli jo vähän nälkä.

Lounashintaan (9,5 euroa) kuului misokeitto, vihreä tee ja kuvan sushilajitelma. Ahh mitä herkkua annos olikaan. Suosittelen lämpimästi :)

Ruuan jälkeen tehtiin kierros kaupoissa ja rakastuimme molemmat New Yorkeriin. Pikagooglauksella sain selville, että kyseessä on saksalainen nuorisovaateketju, jonka myymälöitä löytyy Suomesta vain Hyvinkäältä, Helsingistä ja Kuopiosta. Kerrankin Turku otti Kuopiolta turpaan tälläisella osa-alueella. Hintataso oli todella asiallinen opiskelijan kannalta (en halua miettiä niitä surkeita lapsityökohtaloita....) ja vaatteet juuri sellaisia mitä kaipasin. Mukaan tarttui oliivinvihreät farkut ja persikanvärinen pitsipaita yhteishintaan 29,90e. Kuvia tulee sitä mukaan, kun käytän vaatteita arjessa. H&M:ltä ostin läpikuultavan hiilenharmaan hihattoman, jollaista olen pitkään halunnut, mutta arkaillut ostaa. Nyt on ostettu ja täytyisi vain rueta käyttämään. Kesää odotellessa.. Cubukselta nappasin mukaani vielä persikkaisen ja sähkönsinisen perustopin, että sain rakennettua uusista vaatteista asun seuraavalle päivälle.

Matkus muistutti mielestäni valikoimaltaan Turun Hansaa. Toisaalta Matkus on kuitenkin hienompi ja ihanan avara verrattuna myyränonkalomaiseen Hansaan (jossa en edelleenkään osaa suunnistaa), joten nyt kyllä pisteitä ropisee Kuopion suuntaan :) Ja ahh se New Yorker <3

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti