maanantai 1. huhtikuuta 2013

Munajahti ja opiskeluahdistus

Minulla oli pääsiäiselle yksi ainut tavoite. Yksi ainoa: lue yhteen kemian tenttiin sen verran, että pääset läpi, saat kaksi opintopistettä ja teet Kelan tädistä asteen verran onnellisemman. Nyt tenttiin aikaa melko tarkalleen 24 tuntia ja Kelan täti tuntee jo alkavia masennusoireita. Huh... Tilanne kuvastaa täsmälleen koko yliopistoajan opiskeluani: tentti huomenna, materiaalit lukuun tänään. Valitettavasti systeemini on toiminut tähän asti, joten ei ole ollut syytä opetella ahkerammaksi. Tästäkin ulkolukutyylistäni syytän vain väärää opiskelualaa ja yritän uskotella, että ensi vuonna kehonosat latinaksi uppoavat päähän suuremmalla innolla...

Aamu alkoi tänään kuitenkin iloisemmin, kun vuorossa oli pääsiäisen kohokohta eli pääsiäispupun piilottamien suklaamunien etsiminen. Perinne tulee Jarkon perheen puolelta ja tänä vuonna pääsimme ensimmäistä kertaa viettämään omaa hybridipääsiäistä, jossa on palanen minun perheeni tapoja ja pala Jarkon perheen tapoja. Minun kotonani nimittäin vierailee pääsiäisyönä pääsiäiskukko, joka käy munimassa yöksi sängyn alle laitettuun hattuun suklaamunat. Tänä vuonna kylässä kävivät kuitenkin molemmat, pupu sekä kukko.

Sain siis aamulla kouraani asuntomme pohjapiirustuksen, johon oli tussilla piirretty ympyrät munakätköjen merkiksi. Jahtini oli voitokas ja saldona kuusi Kinder-munaa :) 

Yllärilelut

Munanmaalauksen aikana havahduin keltaisen värin upeuteen, joten läiskin eilen kynteni keltaisiksi. Lakatessa toisaalta myös muistin, miksi olin keltaisen lakkani hylännyt: kerroksia täytyy laittaa kolme, jos haluaa tasaisen värin eli aikaa kuluu kuivatteluun.

 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti