perjantai 17. toukokuuta 2013

Se ois kesää ja AATUU!

Aurinkoa, Aurajokea, kaksi lukematonta päivää, palaneet olkapäät, Kapteenin arvonimi, paljon pisamia, naurua, valoterapiaa ja ystäviä! Takana siis upeassa säässä vietetty AATU ja todellakin allekirjoitan väitteen Suomen parhaista approista. Tervetuloa Turkuun Aurajoen rantaan, koska täältä ne huippuapprot löytyvät. Sää oli eilen täydellinen jokilaivakierrokselle: pilvetöntä taivasta ja kohti hellerajaa paukkuva lämpötila. UUUH. En aiemmin ollut kesäsäällä käynyt laivoilla istuskelemassa, mutta eilen heräsi syvä rakkaus noita paatteja kohtaan. Oli uskomatonta istua pienessä siiderissä laivan kannella auringon paistaessa suoraan yläpuolelta ja lempeän kesätuulen puhallellessa hiuksiin. Pari viikkoa sitten kylmien säiden aikaan jäätävän merituulen puhaltaessa mietin, että liekö tämä puhuri laantuu lämpimäksi koko kesänä, mutta nyt parin kesäpäivän perusteella uskallan sanoa, että turkulainen tuuli osaa olla myös lempeä.

Olen kovasti ihastunut noihin tummanpunaisiin hehkuvan punaisiin tulppaaneihin, joita kasvaa matkalla keskustaan. Aiemmin en oikein ole tulppaaneista tykkäillyt, mutta näissä tämä väri on jotain uskomatonta.


Käteen jäi Kapteenin arvonimi eli 10 leimaa eli kymmenen juomaa ja palaneet olkapäät. Ei siis mikään hukkareissu ;) Olkapäät saivat lisäkäryä tänään takapihalla, kun pilvetön taivas pakotti minut hylkäämään lukemisen ja istumaan auringon alle. Iltapäivällä sää tosin yllätti, kun jokirantaan kavereiden luokse päästyäni taivas repesi ja tiputti niskaamme kesän ensimmäisen ukkoskuuron. Onneksi sekään ei voinut latistaa huippufiilistä ja sää jatkui kuumankosteana vaikkakin auringottomana. 


 

 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti