tiistai 23. heinäkuuta 2013

Reunalla

Olen jo aiemmin hehkuttanut geokätkennän puolesta. Nyt on syytä hehkuttaa taas vähän lisää. En olisi ikimaailmassa eksynyt jonnekin päin Uittamoa hurjalle kalliolle kekkuloimaan noin seitsemän metrin syvyisiin kallionhalkeamiin ilman geokätkentää. Nyt olen kuitenkin uhmannut kuolemaa ja käynyt keskellä kalliota koloissa, joissa mahtuu hädin tuskin liikkumaan ympärillä vain kivikovaa ja kylmää kalliota ainakin se 7 metriä ylöspäin. Loppujen lopuksi kätkö jäi löytämättä, mutta kokemus oli uskomaton. Taas sellaisia itsensä voittamisen fiiliksiä, kun uskaltauduin laskeutumaan urien pohjalle, vaikka välillä meinasi kurkusta jo vähän kuristaa, että huh huh mihin on tullut mentyä. Mukana seikkailussa myös kaksi Jarkon koulukaveria :)

Kallio tosiaan sijaitsee jossain Uittamolla (vai taipuuko tuo Uittamossa?) ja on kiipeilijöiden suosima. Meidänkin reissun aikaan jyrkällä oli pari kiipeilijää, jotka vilkuilivat meitä oudoksuvasti. Mitä eikö nämä minun ballerinat olekaan uskottavat kiipeilykengät? :D
Kuviin on vaikea tallentaa halkeamien suuruutta ja syvyyttä. Suosittelen käymään, jos pieni ja helposti toteutettava extreme-kokemus kiinnostaa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti