maanantai 31. maaliskuuta 2014

Rakkautta Helsingin kaduilla

Ihana ylläriviikonloppu takana ja piinaava salailu ohi. Mutta kyllä se kannatti! Paljon kohkaamani yllätys oli siis reissu Helsinkiin Samuli Putron keikalle ja tämän jälkeen yö hotellissa. Pieni irtiotto arjesta siis :) Tiputtelin yllätyksen palaset Jarkolle pikku hippuina: torstai-iltana annoin kirjeen, jossa ohjeistin pakkaamaan oikein, perjantaina tavatessa kuoresta löytyi junaliput ja junamatkan loppupuolella annoin keikkaliput antaen olettaa, että tässä tämä yllätys nyt oli. Yöksi mentäisiin yhden kaverin luo. Hihiii eikö olekin hauska yllätys? Viimeiset puoli tuntia junassa olikin sitten kamalaa, koska halusin vimmatusti iskeä pöytään viimeisen ja jännimmän yllätykseni eli hotelliyön, koska onhan se nyt aivan eri ihanan päivän ja keikan jälkeen mennä kaksin yöksi hotelliin kuin kaverin levitettävälle sohvalle. If you know what I mean... ;) Jotenkin kuitenkin sain pidettyä suuni tukossa Helsingin asemalle asti, jossa sitten ojensin viimeisen kuoren, johon olin taiteillut hotellilahjakortin. Oli mahtavaa!Suosittelen tälläistä puskista tulevien ylläreiden järkkäämistä kaikille. Luulen, että yllättäjä saa koko touhusta yllätettävääkin enemmän, koska yllätystä saa mehustella ja suunnitella täydelliseksi paljon yllätettävää kauemmin.Helsinki näytti itsestään aivan uuden puolen tuolla tavalla hotellista käsin koettuna. Aiemmin ole pyörinyt ydinkeskustan alueella ja sieltä sitten busseillut tai junaillut kavereiden luokse kauempiin lähiöihin, mutta tällä kertaa noin kilometrin päässä Rautatieasemasta oleva hotelli laittoi tallustamaan uusia katuja. Helsinki oli kaunis. Olen aiemmin murmuttanut ahtaasta kaupungista, jossa väki talloo toisiaan liukuportaissa ja joka paikassa on tungosta, mutta viikonloppuna onnistuin näkemään kauneutta. Valtavasti ihania värikkäitä taloja vierivieressä, torneja, taidokkaita yksityiskohtia, mukulakiviä, vanhojen talojen ulkonevia ikkunalautoja ja... Salkkareiden kuvauspaikka :D Lisäpisteitä ehdottomasti ropisi Helsingin suuntaan viikonlopun aikana. Miinuksena mainittakoon aurinkoa blokkaavat talot (harmillista, vaikka kuinka nättejä ovat) ja jäätävä tuuli. Turun tuulen lämmin puhaltelu vaihtui perjantaina parin tunnin junamatkan aikana luihin uppoavaksi Jäämeren viimaksi, joka puhkui koko viikonlopun ajan. Mutta pieniä miinuksia nämä vain olivat, pääosin kaikki vain hymyilytti.


Hotelli oli ihana ja Samuli Putro mahtava tottakai. Pieni hotellirakkaus syttyi kyllä sydämeeni, koska reissu tosiaan oli ensimmäinen hotelliyöpymiseni Suomen rajojen sisällä (yhtä kertaa Turun Ompussa en laske). On hassua, miten luksukselta tuntuukaan elää todella pelkistetyssä 15 neliön huoneessa, jossa vessapaperin reunakin on taitettu, ettei yöpyjän silmiin satu. Hotellimme oli aivan tavallinen Sokos Hotelsin ketjuhotelli Albert, mutta sen arvo ei siitä yhtään vähentynyt ja nyt tuo hotelli on minulle aivan erityinen, koska se oli osa hauskaa yllätystä, joka toivottavasti jää mieliin.


Jarkko puhisi kostonhimoisia ajatuksia, joten joskus tulevaisuudessa pukkaa kai jonkinlaista vastayllätystä. En valita :)

2 kommenttia: