maanantai 4. elokuuta 2014

Kohti kakkosta

Tervetuloa lääkikseen! Pääset kesälomalle kuukautta muita myöhemmin ja palaat luentosalin penkille kuukautta muita aikaisemmin. Koska olet tietysti lukenut pitkän matikan ennen sisäänpääsyäsi, osaat laskea, että se tarkoitaa kahta kuukautta vähemmän lomaa ja kahta kuukautta enemmän koulua kuin muilla korkeakoululaisilla. Rahallisesti se tarkoittaa kahta kuukautta lyhempää palkkakautta kesätöistä, mutta toisaalta myös kahta kuukautta pitempää Kansaneläkelaitoksen tukea ja lainantakausta. Ja tietysti tekstissäni kärjistän asioita: suuri osa korkeakouluopiskelijoista jakaa keväisen kohtalomme ja jäi lomalle kanssamme samoihin aikoihin vasta toukokuun lopussa, mutta syksyllä voitamme kaikki 6-0. Elokuun viides, ahh mikä ihana päivä aloittaa jälleen itsensä sivistäminen!

Kaikille, jotka fiilistelevät vielä edessä odottavaa/jatkuvaa kesälomaa ja kaukaista koulun aloitusta, voin kertoa faktan: elokuun viides on ylihuomenna. Minun, 152 kurssikaverini ja kaikkien uusien fetuksien opiskelut alkavat ylihuomenna. Repikää siitä ja tukehtukaa sidukkaanne, koska niin mekin varmasti teemme ensimmäisten viikkojen aikana ;)

                           

Oikeastaan minäkin voin fiilistellä vielä edessä odottavaa lomaa. Taistelin viimeisen työpäivän ohi perjantaina ja nyt on viikonloppu, joka olisi töistä vapaa normaalistikin, joten oikeastaan saan vasta huomenna juhlia viettäväni ensimmäistä lomapäivääni, joka ikävä kyllä on samalla viimeinen kesälomapäiväni. Onneksi kesän alussa sain revittyä viikon verran vapaata ennen 9 viikon työputkea. Hurjaa muuten, millä vauhdilla kesäviikot soljuivat ohi, kun joka viikonlopulle oli sovittuna jotain hauskaa, jonka vuoksi taistella työvuoro toisensa perään kumoon. Dominojen lailla kaikki viikot ovat nyt kumossa ja alan olla pisteessä, jossa minun täytyisi viimein ottaa vastuu puheistani ja tsempata kaikilla elämän osa-alueilla.

Aloitetaan koulusta. Olin ensimmäisen vuoden ajan kehno opiskelija, joka täytyisi tyrkkiä ulos lääkiksestä ja antaa paikka jollekin ahkerammalle. Voin vain toivoa, että ansaitsen paikkani kaikesta huolimatta ja monilla muillakin oli samanlaisia käynnistymisvaikeuksia. Tänä vuonna tiedän, että edessä on tiukkaa asiaa, joka täytyy sisäistää ja, jonka haluan sisäistää, koska lääketiede todella kiinnostaa minua. Ensimmäisen vuoden jälkeen olen onneksi kuitenkin vähän viisaampi edes jossain asiassa ja tiedän, ettei tieto vain hyppää päähäni tuosta noin vain vaan se täytyy todella painaa sinne ja tuota painamista minun täytyy todella opetella. Täytyy löytää minulle oikea tapa painaa :D Olen vannonut tutustuvani kirjaston lukusaliin ja perehtyväni luentoihin kunnolla ennen niille menoa ja eritoten niiden jälkeen, koska omatekoiset muistiinpanot ovat minulle paras väline oppia. Uskon, että Jarkon vaihtoaika tekee hyvää tälle opiskelutekniikkaremontilleni, koska minulla tulee varmasti olemaan aikaisempaa enemmän tyhjää aikaa, jonka voin upottaa vaihteeksi johonkin hyödylliseen. Ja tällä kertaa remontti ei saa jäädä vain puheeksi, koska tulen todella olemaan pississä, jos en nappaa itseäni niskasta kiinni ajoissa. Kakkosvuonna on luvassa paljon rankkaa opeteltavaa eikä meno siitä varmaan ainakaan helpotu.

                             

Älykäs mieli terveessä kehossa, eiks niin. Jos, tarkoitan siis kun, saan toteutettua edellisen kappaleen, täytyy kuosiin laittaa myös tämä ruho. Kesä on rilluteltu viinipullo kainalossa ainoana liikuntana 18km työmatkapyöräily 5 kertaa viikossa ja lakanapinojen nostelu töissä, enkä voi sanoa kokevani oloani hyväksi tässä kehossa. Olo on turvonnut kuin Activia-mainoksissa ja peilikin näyttää pahalta, mutta uskon syksyn voimaan ja Jarkon puuttumiseen. Kukaan ei ole houkuttelemassa minua jäämään syliin kyypöttämään jumpan sijaan, vaan ainut etumustani lähestyvä rakastaja on pumppitanko kuolettavien penkkisarjojen aikana. Tulen olemaan syksyn aikana monta kertaa turhautunut ja kiukkuinen, mutta tiedän, että saan istutettua lihaksiini sen saman innon kuin viime keväänä parhaimmillaan. Minun täytyy, koska tämä, mitä nyt itsessäni näen, ei ole sitä, mitä haluan olla.

Kuulostaa itse asiassa aika perinteiseltä syksylätinältä: Teen tuon ja tuon paremmin, aloitan uuden harrastuksen, syön terveelliseemin ja liibalaaba-daa. Mutta hähää, minäpä aion tehdä tuon kaiken, ihan oikeasti.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti