maanantai 22. syyskuuta 2014

Eksynyt oon, vakuutusviidakkoon!

Tämä aikuista leikkiminen on rankkaa. Jos kukaan muu ei ole huomannut niin ihan tiedoksi, että vakuutusfirmoja on Suomenkin kokoisessa maassa aivan liikaa. Varsinkin, kun jokainen tarjoaa hiukan eri tyyppisiä vakuutuksia, hiukan eri korvaussummilla ja hiukan eri omavastuuosuuksilla, ja tilanteesta yrittää ottaa selkoa akateemikkoavauton nuori nainen, joka ei tiedä vakuutusbisneksestä yhtään mitään. Tämäkin on ollut sarjassamme projekti, jota olen lykännyt ja lykännyt, kunnes päätin, että tämä viikko on oleva vakuutusviikko ja homma on hoidettava tämän arkiviikon aikana. Ylipäätään tälläiset aikarajat helpottavat soittelijaujostelijan elämää, koska ennen aikarajan päälle hönkimistä saa luvan kanssa ajatella kaikkea muuta, koska ikävälle tehtävälle on kuitenkin jo suotu ajatus ja se on aikataulutettu tapahtumaan.

Monimutkaista elämäni vakuuttamisesta tekee se, että minut on tapaturmavakuutettu ilmeisesti melko hyvin ehdoin vanhempieni kautta eli kaipailisin vain koti-, matkatavara- ja matkahenkilövakuutusta. Vakuutusyhtiöt kuitenkin ovat aistineet meidän avuttomien nuorten tuskan ja kehittäneet nuorille edullisia vakuutuspaketteja, joissa vakuutetaan nuoren koti, matkat, matkatavarat ja tapaturmatilanteet samalla kertaa eli minun tapauksessani saisin tapaturmailla oikein kahden vakuutusyhtiön edestä, jos paketin ottaisin. Ihana ongelma onkin, että vakuutusyhtiöt tarjoavat noita paketteja meille nuorille aikuisille melko edulliseen hintaan ja helpolla, kun taas yksittäisten vakuutusten kerääminen tuntuu vaikeammalta. Minusta (vakuutusasioista mitään tietämättömän) ainakin 149 euroa koko roskasta per vuosi on aika vähän ja vain muutaman ihanan yksinkertaisen klikkauksen takana.


Helppous olisi ihanaa, mutta vakuutusyhtiöiden valtava määrä sekoittaa jo ennestään vakuutusbisneksestä hämmentynyttä päätäni. Olisiko väärin valita OP Pohjola vain sen takia, että olen heidän asiakkaansa jo ennestään plus heidän nettisivunsa olivat ehdottomasti parhaimmat? Erilaiset talotyypit oli piirretty omiksi nappuloikseen, joista sai valita, samoin kuin vakuutettavat asiat! Kliks matkalaukku, kliks talo ja kliks kerrostalo, hihii. Luulen, että näin tehty päätökseni kuuluisi näitä perusteluja ei esitellä vanhemmille -koppaan, mistä päästään taas tähän ongelmaani tehdä omat päätökseni itse. Pelkään mokaavani vakuutuksen valinnan, valitsevani vääriä omavastuuosuuksia, vastuuosuuksia ja vakuutustyyppejä, joiden myötä olen lirissä, kun jotain sattuu. Pelkään myös, että vakuutusyhtiön tädit ja sedät käyttävät tyhmyyttäni hyväksi ja kiristävät minulta ylimääräistä turhasta. Äh. Kuitenkin haluaisin hoitaa tämän itse apua kysymättä.

Huomisesta aamupäivästä on tuleva rankka, koska olen asettanut aikarajaksi projektin aloittamiselle huomenna kello 12.15 alkavan luennon. Siispä ajoissa ylös, relaksoiva kuppi kahvia, iphone kouraan ja olemaan tyhmä. Yöks...

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti