perjantai 19. syyskuuta 2014

Seinään juoksu kannattaa

Saattelin eilen saksalaisen couchsurffing-vieraani Onnibussiin (olen markkinoinut halpisfirmaa kaikille surffareille!) ja sain hymyillä, että kyllä taas kannatti. Ahdisti, pelotti, jännitti ja kadutti etukäteen, mutta nauratti, hymyilytti ja riemastutti visiitin aikana ja jälkikäteen. Minulla ja Vickylla synkkasi heti eikä yhteiselo tuntunut kummankaan mielestä couchsurffaukselta vaan lähinnä siltä, että kaveri olisi kylässä. Kiertelimme jokirantaa iltahämärässä, istuimme kahvilassa kahvikuppiemme ääressä jutellen, shoppailimme vähäsen, fanitimme Solosta ja Kosolaa melkein eturivissä Aurasoutujen jatkoilla ja istuimme monta tuntia olohuoneen lattialla niitä näitä jutellen. Ja minä en todellakaan kykene ylläolevaan rentouteen ihan kaikkien kanssa vaan seurassani on oltava todellinen timatti, että moiseen pystyn.

                                

Tämä on sarjassamme niitä kokemuksia, joita ei tapahdu minulle. Samanlainen tapaus kuin se tuntematon jyväskyläläinen nuorimies Matkakeskuksessa. Niin ei vain tapahdu! En minä nauti tälläisistä hetkistä enkä pysty olemaan rento oma itseni ventovieraan saksalaisen kanssa! Melkein pompin eilen kotiin saattoreissulta, kun tajusin, että kyllä tämä vain tapahtui minulle ja minä olin se toinen osapuoli kaikkia noita kivoja hetkiä kokemassa.

                    

    

Sain Vickyltä kivojen hetkien lisäksi myös fyysisiä lahjoja. Kahdenlaista Kinder-suklaata ja Hampuri-pussukan. Mikään ei olisi voinut riemastuttaa minua pienenä darra-aamuna enemmän kuin nuo maailman parhaat suklaat, jotka käteeni ojennettiin yöllä baarista kotiuduttuamme. Suuremmille tahoille kiitos saksalaisista couchsurffaajista <3 Minulle tuli Vickysta mieleen aivan yksi suomalainen hyvä ystäväni. Alkuunkin molemmilla on ihanasti pisamia ja punapigmenttiä, mutta myös samanlainen asenne elämään. Kaikkea kannattaa rohkeasti kokeilla. Toisille ihmisille kannattaa olla hyvä ja kohtelias. Asiat, jotka luvataan hoitaa, todella hoidetaan. Elämän tarjoamat haasteet täytyy ottaa nimenomaan haasteina, ei esteinä, eikä koskaan saa jumahtaa paikalleen. Elämässä kannattaa nauraa paljon.

"Never stop travelling.
Never stop fighting challenges.
Never stop being you."
- Vicky

Seuraavilla vierailla on aika kova homma pistää paremmaksi.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti