tiistai 21. huhtikuuta 2015

Ensimmäinen pääsykoesparraus

Minulla on yksi spesiaali pääsykoepostaus mielessä, mutta sen toteuttaminen tulee jäämään lähemmäs pääsykoetta, koska tällä hetkellä minulla ei kerta kaikkiaan ole aikaa paneutua ideaan riittävällä intensiteetillä. Onneksi kokeeseen on vielä aikaa päivää vajaa kuukausi, joten niin minulla kuin teillä kaikilla pääsykoelukijoillakin on vielä hyvin aikaa.

Siispä, nyt syvä henkäys ilmaa keuhkoihin ja nielaisu, jolla upotetaan mahanpohjassa kurmuileva paniikki vielä hetkeksi tuonne paksusuolen taimmaiseen mutkaan. *hengittää syvään*

Tilanne on loistava! Pääsykokeeseen on vielä kuukausi aikaa, joten yksikään kirves ei vielä saa olla lentänyt kaivoon. Tai, jos hetkellisesti sotakirves olisikin kaivoon hulahtanut, niin kuukaudessa sen ehtii hyvin vielä kaivaa sieltä ylös, siistiä jätevesikaivon kuonista ja jopa teroittaa taistelukuntoon, koska 30 päivässä ehtii vielä vaikka mitä. Joidenkin mukaan se valtava työ pitäisi tässä vaiheessa olla melkein jo tehty, mutta minä väitän kyllä muuta. Ainakin omalla kohdalla aivan lukemisen viime tunneille asti tapahtui edistystä ja varmuuden lisääntymistä, joten viimeiset viikot kannattaa ottaa vähintään yhtä tosissaan kuin aiemmatkin, välttäen kuitenkin sitä burn-out -demonia, joka niittaa huippukevään eksponentiaalisen kehityskaaren kertalaakista. Itse väitän pitäneeni ihan viimeisen kuukaudenkin ajan viikonloput ja illat melko vapaina niin, että aivot välillä hengittivät muutakin kuin puskuriliuoksia ja gravitaatiovoimia. Jokainen tietysti itse tuntee omat rajansa, ja allekirjoittanutkin paahtoi kyllä vielä kaikkien ohjeiden vastaisesti koetta edeltävänä päivänä 10 tunnin lukusession, kun kaikki vain piti saada annattua, mutta missään vaiheessa en kuitenkaan ollut loppuunpalamisen rajoilla.


30 päivää ennen koetta kannattaa alkaa kuitenkin tosissaan miettimään, mitkä ovat ne omat akilleen kantapäät, koska vaikka vielä ei ole paniikki, niin pian alkaa olla, jos ikioma oppimisämpäri vuotaa kuin seula. Kahdessa viikossa heikkouksia ehtii kuitenkin vielä kummasti paikkailla ennen siirtymistä lopulliseen kertausvaiheeseen. Itse luonnostelin vikoille kahdelle viikolle kertaussuunnitelman, jossa joka päivälle merkkasin tietyt kerrattavat alueet, mutta ongelmaksi muotoutui luopumisen tuska. En vain osannut päästää irti tietystä tehtäväryhmästä, koska päivien käydessä vähiin ero tarkoitti lopullista eroa, ja lopullinen ero tarkoitti, että jäin yksin pääni sisällä olevien tietojen varaan. Luopuminen on kuitenkin pakollinen paha ja yhteen aiheeseen jumahtamalla syö minuutteja tai tunteja muilta aiheilta. Vuorokauden 24 tuntia kun eivät muutu edes pääsykoeviikolla pidemmiksi.

Loppuun vielä tiivistelmä, että turtuneimmatkin pääsykoeaivot jaksavat sisäistää oleellisen:
1. Älä panikoi, vielä on aikaa.
2. Tunnista omat heikkoudet.
3. Korjaa heikkoudet niiltä osin kuin mahdollista, mutta muista, että kaikkea ei tarvitse osata päästäkseen sisään.
4. Kehittele kertaussuunnitelma noin 2 viikkoa ennen koetta.
5. Älä tapa itseäsi, koska kuolleet ei pääse lääkikseen.

Stressinpoistajakisut täältä.

8 kommenttia:

 1. Kiitos postauksesta! Olin jo heittämässä kirvestä kaivoon (tai tekis mieli), mut tekstisi tsemppas jatkamaan!:)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Jes, hyvä! Nyt lopputsemppi vaan päälle, koska ihan kohta homma on jo paketissa.

   Poista
 2. Loistavia ohjeita! Kyllä näillä pääsee sisään! :) nimim. luin edeltävänä päivänä kymmenen tuntia koska en olis selvinny siitä jännityksestä hengissä lukematta :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hahha :D Niinpä. Syynsä kullakin ja tärkeintä et tekee vaan niin kun itestä parhaimmalta tossa vaiheessa tuntuu.

   Poista
 3. Ah, tää oli jotain mitä todellakin tarvitsin! Toivottavasti näitä motivaatio/tsemppauspostauksia on tulossa vielä lisää, sillä nää todellakin saa jatkamaan tätä urakkaa hymyssäsuin :) Oon tän kevään aikana lukenut sun koko blogin läpi ja erityisesti lääkistä koskevat postaukset ovat motivoineet stressaavan valmistautumisen keskellä. Kiitti niistä!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hyvä kuulla et on ollu apua! Kirjottelen vielä kyllä pääsykokeesta ennen THE day:tä :)

   Poista
 4. Sun blogi on ollu pelastava enkeli pääsykoetuskastumisen kanssa! Ihan mahtia että jaksat tsempata meitä hakijoita! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Sun kommentti oli mun aamun pelastava enkeli, kiitos! :)

   Poista