tiistai 14. huhtikuuta 2015

Homma etenee!

Meillä on nyt alun lisäksi myös loppu. Reilikesä 2015 muuttui juuri äsken taas asteen verran konkreettisemmaksi, mikä on aika loistojuttu, koska ihanaakamalaa kyllä kahden kuukauden päästä junamatkailu on jo täyttä höyryä käynnissä. Kuten tammikuussa intoilin, irtoamme Suomen maanpinnalta kohti Roomaa kesäkuun kahdeksas ja takaisin olisi palattava Malagasta heinäkuun 14. päivä. Paluupäivä on nyt lukossa lentolippujen tasolla, joten reissullemme on sitä myöten määritelty selkeät raamit, joiden sisään seikkailun on mahduttava.

Tuntuu loistavalta, että isot könttämenoerät reililippuja lukuunottamatta on nyt hoideltu pois alta, mutta yhtä aikaa konkretian määrä kauhistuttaa. Meillä on kourissamme 2 x 2 -lentolippua kaupungeista, joiden välillä on matkaa suorintakin reittiä 1559 kilometriä. Aikaa meidän linnuntietä aikamoisen paljon pidemmälle reissullemme on tasan 34 päivää tai paluulippumme on hyödytön. Enkä todellisuuden tasolla oikeasti kuvittele meidän olevan minkäänlaisissa ongelmissa aikataulujen suhteen, mutta saahan sitä aina katastorofiteorioida fiiliksiä täpötäydestä hikisestä Barcelona-Malaga -junasta, joka on jo lähtiessään kriittisesti myöhässä aiheuttaen lähes satavarman myöhästymisen lennolta, mikä tietysti olisi taloudellinen katastrofi reilattuamme juuri yli kuukauden ristiin rastiin Eurooppaa. Kaiken lisäksi meillä kummallakin olisi kamala krapula, hirveä nälkä ja turistiripuli.

Reilin budjettilaskelmaan voidaan nyt lisätä Norwegianin lennot (sis. matkatavarat) Malagasta Helsinkiin (2 x 119,9e) + 4,9e (luottokorttimaksu) = 244,7e.

Kun tämä lisätään aikaisempiin Rooma-kuluihin eli lentoihin ((69e + 24e) x 2 + luottokorttimaksu 3,8e = 189,8e) ja kolmeen hotelliyöhön yht.132e, päästään tilanteeseen, jossa meidän reili on tällä hetkellä maksanut 566,5 euroa.


Henkilökohtaisesti sijoitin myös 15 euroa Stadiumin halpislenkkareihin, joista ajattelin kouluttaa reilikengät. Mietin asian niin, että superkalliita lenkkareita en matkaa varten halua ostaa, tennarit ovat itsemurha, balleriinat tai sandaalit ovat vielä julmempi varvasmurha ja vanhat lenkkarini ovat niin kamalat, etten vain pysty laittaamaan niitä jalkaa muutoin kuin lenkille. Onko ammattilaisia paikalla, että onko suunnitelmani tuhoon tuomittu? :D

4 kommenttia:

 1. Ihan loistoidea noi lenkkarit! Mulla tais itsellä olla reilillä mukana lenkkarit, converset, sandaalit, ballerinat ja släbärit. Släbärit on hostellissa asuessa aika ykköset. Esim suihkussa on kivempaa.... Matkustettiin syys-lokakuussa, joten sekin oli syy miks piti olla sata paria kenkiä mukana (säävaihtelut). Ja, noooo mä tykkään kengistä. Ja taisin vielä ostaa yhdet maiharit matkalla.. :D lenkkarit oli pelastus kun piti kantaa ja kävellä pitkiä matkoja. Mulla on viel sellaiset ylipronaatiotukikengät. Eli mahd. rumat. Mut hyvät!
  Hyvää matkaa! Reili on kiva!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Jes hyvä, etten saanut täystyrmäystä, "että kyllä niiden pitää parhaat mahdolliset kengät olla". Ajattelin lenkkaridilemmaa myös siltä kannalta, että haluan reissulle mukaan kengät, joiden puolesta ei tarvii panikoida. Eli ei haittaa vaikka likaantuu tai peräti hajoaa seikkaillessa, mutta silti jaksaisi tallustaa pitkiä matkoja. Tuollaiset flipflopit ajattelin kanssa pakata mukaan just suihkureissujen (ja rantalomailun!) pelastukseksi. Kiitos! :)

   Poista
 2. Ihanaa kun suunnitelmat etenee!:)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Niinpä! Ihana saada nää suuret linjat kuntoon ja pois itse seikkailun alta.

   Poista