tiistai 28. huhtikuuta 2015

Reilireitti

Nyt, vajaata puoltatoista kuukautta ennen koneen nokan nousua, uskallan esitellä ensimmäisen uskottavan version meidän interrailreitistä. Erilaisia vaihtuvia suunnitelmiahan meillä on ollut jo viimeiset pari vuotta, koska minä rakastan suunnitella asioita, mutta tilanteen pikkuhiljaa konkretisoituessa, mahtavaa ja hurjaa kyllä, kaupungit ovat vaihtaneet paikkaansa ja hakeneet tilaansa suunnitelmassamme ihan tosissaan. Viimeisin iso muutos tehtiin sunnuntaina ja samalla palaset tuntuivat loksahtavan kohdilleen. Tämä reitti tuntuu tällä hetkellä todella hyvältä.

Rooma-Venetsia-Pula-Ljubjana-Wien-Praha-Berliini-Amsterdam-Pariisi-joku ranskapaikka-Barcelona-Madrid-Malaga

 
            
            Rooma, 3 yötä
            Venetsia, 2 yötä
            Pula/Kroatia, 3 yötä
            Ljubjana, 1 yö
            Wien, 3 yötä
            Praha, 3 yötä
            Berliini, 3 yötä
            Amsterdam, 3 yötä
            Pariisi, 3 yötä
            joku ranskapaikka, 2 yötä
            Barcelona, 3 yötä
            Madrid, 3 yötä
            Malaga, 4 yötäAlun Rooma ja lopun Malaga ovat reililipun ulkopuolelle jääviä kohteita, joista Roomassa odottaa jo hotelli buukattuna ja Malagaan meidät on toivottanut äärimmäisen tervetulleeksi Jarkon Korean vaihtokaveri. Myös Prahassa meillä on Koreatuttu, jonka vieraiksi olemme menossa.

Mitä ajatuksia heräsi? Olen todella utelias kuulemaan! Jarkon kaverin suunnasta kuultiin meidän ahnehtivan liikaa, mutta minä uskallan, vielä kilometriäkään reilaamattomana tosin, väittää, että me ollaan varattu hyvin aikaa jokaiselle kaupungille, joka meitä todella kiinnostaa, ja nuo monen yön stopit rauhoittavat menoa, vaikka listana reitti aika hurjalle kuulostaakin. Toisaalta tämäkin suunnitelma on vain suunnitelma, eikä meillä ole ajatusta juosta pää kolmantena jalkana sinne tänne ympäri Eurooppaa vain, koska huhtikuussa tekemässämme suunnitelmassa lukee niin. Jos uuvuttaa, niin sitten sävelletään ja levätään jossakin.

https://www.flickr.com/photos/enigmabadger/14934710599/

Muutakin konkreettista on edellisen tilannepäivityksen jälkeen jäänyt haaviin, koska sunnuntaina varasimme Venetsiasta yösijan. Kahden hengen kaksi yötä noin 11 km päässä Venetsian ytimestä maksoi vain 54 euroa. Olen edelleen shokissa, kuinka saatoimme selvitä noin edullisesti. Majoituksemme kuvauksessa tosin lukee asuntovaunu, mutta paikka oli vieraiden puolesta arvosteltu todella hyväksi. Lisäksi ostimme Onnibus-liput Turusta Helsinkiin lähtöä varten. Näiden jälkeen rahaa tällä hetkellä kulunut: 626 euroa.

Äitini vinkkaamana tilasimme myös Kelalta eurooppalaiset sairaanhoitokortit, jotka takaavat perusterveydenhuollon EU-maissa ja Sveitsissä. Kuulemma täydentää perinteistä matkavakuutusta vähemmän akuuttien sairauksien osalta ja on täysin ilmainen, joten miksipä ei. Oikeaa matkavakuutusta kortti ei korvaa, mutta lisäturvaa se tarjoaa.

Henkilökohtaisen valmistautumisen tasolla minä ostin itselleni Tigerista pikkuisen kierrevihkon, josta minulla olisi ajatus tehdä reilivihkoni, joka kulkisi koko matkan ajan mukana. Vihkoon saisi nopeasti talteen pikaisia ajatuksia juuri siitä hetkestä, paikallisten antamia suosituksia tai jopa suurempia matkakertomuksia. Avainsanoina kuitenkin aina lähellä ja matalan kynnyksen merkinnät tässä ja nyt 

Lisää mahtavia legoreissukuvia täällä!

4 kommenttia:

 1. Suunnitelma kuulostaa ihanalta!! Varmasti jokaisessa noissa kaupungeissa voisi viettää vaikka viikon, mutta toisaalta reilatessa kuuluu reilata, ja sitten superpaikkoihin voi palata uudestaan myöhemmin ;) Erityisen kateellinen olen Venetsiasta! Ja Barcelonasta, Amsterdamista... no vähän kaikesta :P

  Ljubljana on varmasti ihana kesällä! Mutta jos teillä on yhtään ekstra aikaa, niin mun oma Slovenian lemppari, Bled-järvi (http://nasseigoteborg.blogspot.com/search/label/Slovenia) , on vain parin tunnin bussimatkan päässä Ljubljanasta!:))

  Eikä, pakko kyllä keksiä vielä joku reissu kesäksi. Ei kestä muuten.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos spämmistä :D Kävin jo aikasemmin kattomassa sun berliinin reissuun liittyvät postaukset ja ne osaltaan nosti intoa Berliiniä kohtaan. Viini on myös aina plussa :D Ja sama Ljubjananan kanssa, koska muistin et olit sitä kehunut ja me tarvittiin siihen väliin joku potentiaalinen pysähdypaikka. Ite ootan kaikista eniten Amsterdamia ja ehkä kliseistä kyllä Pariisia. Toisaalta jokaikinen muukin kaupunki kiinnostaa että kunhan vaan matkaan pääsisi!

   Poista
 2. Ja berliinissä tämä: http://nasseigoteborg.blogspot.com/2015/03/berliini-vinkki-panoramapunkt.html
  voi olla hyvä ja huokeampi vaihtoehto TV-tornille. Ja sieltä saa viiniä!

  VastaaPoista
 3. Ja Disneyland Pariisi on kyllä aivan huikea myös aikuiselle, mutta toisaalta vie niin ison osan sekä budjetista että ajasta, joten ehkä se kannattaa säästää toiseen kertaan. Versailles on ihana!

  Nyt lopetan tän spämmäämisen... :''D

  VastaaPoista