torstai 9. huhtikuuta 2015

Teatteri-ilta

Yhteistyössä Turun Kaupunginteatterin kanssa

Jos speksiin liittyvän hypetyksen jälkeen jollekulle on jäänyt vielä epäselväksi, niin minä todella tykkään teatterista. Olen aina tykännyt, vaikka ihastukseni ei ole koskaan päässyt kunnolla voiks alkaa -tasolle. Rakastan istua pimeässä katsomossa, ihastua hahmoihin niin että mahanpohjaa kutittelee heidän marssiessaan lavalle (pienempänä määrittelin LOTR:it hyviksi leffoiksi, koska mukana oli niin monta söpöä miesnäyttelijää), ihmetellä näyttelijöiden taitoja ja poistua teatterista täynnä tunnetta, että voisin poksahtaa innosta ja vaikutuksesta. Näillä pohjilla voitte vain kuvitella, kuinka poksuin ja räjähtelin eilen, kun osallistuin Turun kaupunginteatterin järkkäämään bloggari-iltaan Logomolla. Ylipäätään ihme, että minusta on enää mitään jäljellä.


Voisin kirjoittaa kokonaisen postausarmeijan siitä riemusta ja jännityksestä, jota jo pelkkä kutsu tapahtumaan sai aikaan, mutta ehkä pysyn kuitenkin eilisen kulussa, koska WOU. Ensialkuun minä ja parisenkymmentä muuta kulttuuri- ja lifestylesarjan bloggaajaa saimme perusinfopaketin Turun kaupunginteatterin toiminnasta ja erityisesti tilanteesta nyt, kun teatterirakennus itsessään on remontissa ja esityksiä vedetään ympäriämpäri Turkua. Olin kyllä pannut merkille, että teatteri on muuttanut Logomolle, mutta teilasin tilanteen Voice of Finlandin nurkissa pyörimiseksi. Itse asiassa viime vuoden puolella, kun harkitsin Seilin lippujen ostamista joululahjaksi, pyörittelin päätäni ja harmittelin, että varmaan ihan mitätön esitys, kun joudutaan vetämään jossain Logomon pikkunurkassa.


No tuota. Miten meni noin niiku omasta mielestä? Eilen oppimani mukaan teatteri kun on ollut alusta asti mukana suunnittelemassa Logomon teatterisalia, koska edessä oleva muutto oli tiedossa jo Logomon rakentamisen aikoihin. Siispä katsomo ja muutkin tilat ovat aivan priimaa, vaikka sinänsä evakossa ollaankin. 350 paikkaa parvineen kaikkineen ei todellakaan ole kenenkään nurkissa pyörimistä vaan omien puitteiden rakentamista. Niin, ja se Voice of Finland kuvataan totaalisesti eri tilassa, joka ei liity Kaupunginteatteriin millään tapaa...
 
 

Harhakäsitysten korjaamisen jälkeen pääsimme fiilistelemään bäkkärielämää sekä ihmettelemään lavaa ja katsomoa hiukan tarkemmin. Yhtä kaveriani lainatakseni teattereissa asuu taide, vaikka siellä ei olis ketään paikalla. Pimeänä ja tyhjänäkin teatterisali on aina ylväs ja mystisen jännittävä. Tai ehkä juuri erityisesti silloin, koska tyhjänä sali on puhtaasti oma itsensä eikä vielä työ- tai tapahtumapaikka millekään suuremmalle. Joka tapauksessa olin aivan riemuissani ja erityisen lämpimät fiilikset sain näyttämöä lavasteissa reunustaville käytäville asetelluista sadetakista ja kukkakimpusta, koska ne lepäsivät siinä täsmälleen yhtä odottavan näköisenä, kuin speksin lavasteet omilla paikoillaan melkein pari kuukautta sitten. Nuo tavarat tuossa ovat siinä syystä. Ne menevät kohta lavalle.Koska kaikki edellä mainittu ei ollut vielä riittävän uskomatonta, illan huipensi ruokailu ja ihkaekoina katsojina nautittu vartin maistiainen ensi viikolla ensi-iltaan tulevasta Breaking the Waves -näytelmästä. Sama Taneli Mäkelä, jonka muistan lapsuusvuosien Team Ahma -ohjelmasta keikkui lavalla edessäni täysin alastomana, enkä minä olisi voinut tuntea oloani etuoikeutetummaksi. Alastoman Mäkelän lisäksi yllätyselementtiä ehdittiin 15 minuutissa tarjoilla todella oivaltavilla lavasteilla, jotka eivät tyytyneet pysymään perinteisten lavaneliömetrien sisäpuolella vaan yllättivät katsojan. Juonellisesti tarina luonnollisesti jäi vielä totaalisen auki, mutta edessä odottaviat teemoja pystyi vähän haistelemaan: rakkautta, pelkoa, oman paikkansa etsimistä, erilaisuutta ja rohkeutta elää omalla polullaan.


http://teatteri.turku.fi/public/default.aspx?nodeid=4458&culture=fi-FI&contentlan=1


Mutta kaikenkaikkiaan huhhuh ja jumpe. Jos tahdot tietää, millainen on innostunut ihminen, saa tulla kylään!

2 kommenttia:

 1. Ihampa olen kateellinen!
  Seilin kävin katsomassa Logomossa, ja yllätyin tilan toimivuutta.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Oli kyllä tosi kiva kokemus tuo ilta. Hyvä kuulla, että paikka toimii! :)

   Poista