keskiviikko 22. huhtikuuta 2015

Yo-kylän suuri vaalitutkimus

Keskusta tuli, näki ja voitti, Krista Kosonen pettyi, kun Helsingin hipsterien kulttuurikupla ei kattanutkaan koko Suomea, Hesarin uutispäällikkö pelottelee maan kahtiajakautumisella, 9 lapsen äiti ja pudonnut kansanedustaja kärsii rahapulaa, 30% suomalaisista päätti sunnuntaina olla ruikuttamatta seuraavat neljä vuotta ja Teuvo Hakkarainen on turvallisesti kännissä. Tällä mallilla on Suomenmaa kolme päivää eduskuntavaalien jälkeen. Teuvon humala tosin on saattanut jo vaihtua darran kautta uuteen reippaaseen viikkoon. (Tai sitten ei.)

Jotta vaalien jälkeisen jossittelun voisi viedä uudelle tasolle, päätimme Jarkon kanssa kerätä tänä eduskuntavaalikeväänä talteen kaikki postiluukusta tipahtavat yksittäiset vaalimainokset ja analysoida niiden jakaumaa ja määrää.

Siispä, jos Suomen uusi eduskunta päätettäisiin Yo-kylän vaalimainoksien perusteella, tilanne olisi seuraavat neljä vuotta tämä:

Keskustan pessimisti ei pety -puheet olisivat Yo-kylän mainosvaaleissa saaneet aivan uudenlaisen merkityksen, kun ennakkosuosikki olisi jäänyt vaille yhtäkään edustajapaikkaa. Myös persujen jatkojytkyn sijaan olisimme juhlineet uusiutuvan energian ja turkiseläinten vapaustaistelun voittoa, Vihreiden rymistäessä kirkkaaseen vaalivoittoon. Kontrastina todellisiin vaaleihin, SDP voitaisiin Yo-kylävaaleissa nostaa voittajien sarjaan, koska 29 edustajalla ja toiseksi suurimpana puoleena hallituspaikka olisi mahdollisesti tyrkyllä. Olettaen tietysti, että Vihreät ylipäätään huolisivat ketään seurakseen hallitukseen. Enemmistöhallituksen käsite olisi nimittäin näissä vaaleissa laitettu kokonaan uusiksi, muuttamalla se enemmistöedustajiston käsitteeksi. Vihreiden murskaava ylivoima johtaisi Yo-kylässä tilanteeseen, jossa yksi puolue hallitsisi selkeää enemmistöä lainsäädännöllisessä valtaelimessä. Oppositio olisi kaikissa tilanteissa voimaton. Jos minun joskus täytyisi syntyä uudelleen karman lain mukaan joksikin tuotantoeläimeksi, seuraavat neljä vuotta voisivat olla potentiaalinen vaihtoehto. Toisaalta uudelleensyntyminen ydinvoimalan pääjohtajaksi, voisi tulevalla vaalikaudella olla paha vikatikki.

Vähemmistöpuolueiden puheenjohtajia emme juuri nyt saaneet tavoitettua kommentoimaan tuoretta tilannetta, mutta huhujen mukaan Alex höylää edelleen lujasti, koska se on hänestä reilua ja Paavo katselee mieluummin koripalloa. Timo, viimeisimpien tietojen mukaan, jytkyttää yhä.

2 kommenttia: