lauantai 16. toukokuuta 2015

23 päivää interrailiin

Suoritin viime viikolla omaa mailmaani mullistavan laskutoimituksen. Tulen yhden vuoden aikana reissaamaan kymmenessä uudessa maassa, kun aikaikkunaksi valitaan lokakuu 2014-lokakuu 2015! Kasvu on melko eksponentiaalinen verrattuna aikaisempaan 22 vuoden aikana kerättyyn viiteen maahan. Kun kerroin Jarkolle laskutoimitukseni tuloksen, sain vastaukseksi epäilevän mietteliään katseen ja vaihtoehtoisen vastauksen, 11 maata. Jouduin laskemaan uudestaan ääneen ihan sormien kanssa: Korea, Italia, Kroatia, Itävalta, Tšekki, Saksa, Hollanti, Ranska, Espanja ja ensi syksyn kurssimatka Venäjälle, yhteensä kymmenen maata. (Tässä vaiheessa Slovenia ei vielä ollut mukana koko suunnitelmassa.) Sieltä pääsi sitten maantiedeintoilija iskemään: Taisit unohtaa Vatikaanin, höhöh.
Jep totta.... Vatikaani, yhdestoista maa. Yksitoista maata vuodessa -ei paha laisinkaan!


Tällä viikolla intoa on ollut reilin suhteen enemmän kuin järkeä. Matka on puskenut ajatuksiin koko ajan ja kaikkialta, vaikka pyhästi vannoin keskittäväni jokaisen tallella olevan hermosoluni farmakologiaan. Anteeksi vain trisykliset antidepressantit, mutta jotenkin olette hiukan masentava aihe verrattuna noin kolmen viikon päässä odottavaan interrailiin. Aivosolujen sitkeän kapinan myötä farmiksesta on siis lipsuttu ja edellisen reilipäivityksen jälkeen matkatouhu on edistynyt pakkaus-/hankintalistan teon, Slovenian ja Kroatian majapaikkojen varmistamisen ja Tšekkien ja Ranskan yöpymistunnustelujen verran. Yöpymisen suhteen elämän pitäisi siis tällä hetkellä olla turvattua aina Wieniin eli 17. kesäkuuta asti. Tietysti asiat ehtivät muuttua ja majoittajien elämäntilanteet kääntyä, mutta toistaiseksi näyttää hyvältä. Sekä Sloveniassa että Kroatiassa olemme yöpymässä meillä yöpyneiden couchsurffaajien luona, eli hyvä kiertää.

Minä rakastan listoja ja siksi olen oikeastaan kummissani, kuinka maltoin lykätä pakkauslistan tekoa näin myöhään. Oli mahtavaa listailla kesävaatteita, bikineitä ja aurinkorasvaa, koska nyt aletaan olla niin lähellä H-hetkeä, että hiekka melkein jo änkeää rantakassin sisään. (Ei puhuta siitä, että syvällä sisimmässäni pelkään jotakin lentoalan lakkoa, joka torppaa meidät jumiin Helsinki-Vantaalle....) Vaikka farmakologian lukeminen saattoi listailustani kärsiä, oli hyvä, että lista tuli tehtyä, koska hankintalistalla on vielä paljon puuttuvia asioita mm. niinkin mitätön asia kuin reililiput, ja toisaalta nyt listoja voi täydentää sitä mukaa, kun asioiden tarpeellisuuden oivaltaa. Esimerkiksi eilen kuuntelin naapureiden älämölöintiä ja oivalsin, että korvatulpat uupuvat listalta. Always look on the bright side of life.

Hankintalista kuitenkin polttelee nyt käsissä, koska mieleni tekisi joka kuudes sekunti syöksyä bikinikaupoille tai ostamaan vohvelikangasta, josta aion DIY-meiningillä ommella meille matkapyyhkeet. Tuntuu, että koko elämäni on jumissa tässä farmakologian tulpassa ja ainut odotettava asia on torstain jääminen kauas taakse. Sitten minä olen vapaa tekemään ainoastaan kivoja asioita mm. testipakkaamaan rinkkaa ja shoppailemaan bikineitä, shortseja, matkakaiuttimia, rantaläpökkäitä..... Toivottavasti pääsykoelukijoillakin on jotain kivaa takataskussa keskiviikon jälkeistä elämää varten, koska kyllä se elämä sieltä tulee. Ainakin on ne pääsykoebileet, heheh.

Niin ja vielä blogista sen verran, että tarkoitukseni on pitää Krista_llia hengissä myös reissunpäällä, mutta postaustahti voi hiljentyä (vielä tästäkin), jutut lyhentyä ja painotus olla lähes 100% reilissä. Jos tämä ei haittaa, kannattaa pysyä mukana kesälläkin, mutta jos meidän Eurooppareissu ei kiinnosta lainkaan kantsii pitää lukulomaa kesäkuun alkupuolelta heinäkuun puoleenväliin ;)

8 kommenttia:

 1. Totta pirussa reilijutut kiinnostaa! Käytiin kanssa ensimmäistä kertaa testaamassa reilin iloa huhtikuussa. Rahat on loppu, mutta kokemusta sitäkin enemmän :D Ps. kiva ja pirteä blogi! Ilolla seurailen, kun lääkisläiselläkin on kaikenlaista kivaa muutakin elämää kuin lukeminen! Toivottavasti perästä tullaan lähivuosina. Hassunhauskaa reissua!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hahhah, kiitos! :D Mä uskon kans et ens kesä tulee antamaan _niin_ paljon, vaikka valuuttapuolelta ottaakin.

   Poista
 2. Minne päin Sloveniaa ootte menossa? :) olin just kuukauden siellä ja musta tuntuu et en nähny ku raapasun koko maasta :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Slovenia on meidän reissun pieni häpeäpiste, koska ei olla varattu Ljubljanalle nolosti kuin yksi yö ja pysähdyksen rooli on lähinnä vaan olla hengähdystauko matkalla Italiasta Kroatiaan. Sinne oli kuitenkin helppo laittaa lepopaikka, koska kaupungista löytyy tuttu majoittaja. Harmi kyllä sinänsä, että Slovenia-kokemus jää noin äärimmäisen ohueksi, koska oon kuullut paljon hyvää maasta. Jos kuukaudessa sai maasta vaan raapaisun niin meidän vuorokauden stopilla saa varmasti vaan pikkiriikkisen välähdyksen :D

   Poista
 3. Teillä tulee niiiiiiiin hyvä reissu! Ja kivaa kun teillä on paikallisia tuttuja, saa ihan eri tavalla varmaan irti paikasta

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Niin tulekin!!!! En kestä. Aaaaaaaa! 3 viikkoa :D

   Poista
 4. Pikkuvinkki viime kesän reilaajalta: unohda vovhvelikangaspyyhkeet ja satsaa esim. Partioaitasta löytyvään mikrokuitupyyhkeeseen. Vaikka onkin ohut eikä yhtä mukava se tuo vähän lisätilaa rinkassa sekä kuivuu supernopeesti :-)

  (Ps. innostuin lukeen blogias lääkisunelman sytyttyä muutama viikko sitten!!)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hahah, nyt ollaan siinä jamassa et unohtaminen on myöhäistä. Ompelin lauantaina meille reippaat 150 senttiset vohvelikangaspyyheet :D Eilen oli ekaa kertaa kotona testissä ja imukyky ihan sata! Kuivumiseenkin luotan, koska kangas on niin ohutta et siitä näkee valoo vasten helposti läpi. Niin ja pakkautuu about 20x15 cm tilaan. Tutkin asiaa kyl parisen viikkoa sitten kaikenmaailman eräkauppojen sivuilla ja keskustelupalstoilla, mutta yleislinja oli musta noita mikrokuituja vastaan niin päädyin vohveliin, varsinkin kun vohvelit sai alle 9e kappale. Mikrokuiduista sanottiin et ne vaan siirtää vettä iholla paikasta toiseen imemättä mitään. Katotaan kui sit kesän tositestissä käy :)

   Poista