perjantai 8. toukokuuta 2015

Amazing Race Turku 2015

Käsi ylös, kuinka moni on joskus katsonut Amazing Race -ohjelmaa fiiliksellä, että wou kun olis siistiä? Turussa kaikki on mahdollista. Meillä käytiin pari viikkoa sitten tällainen keskustelu:

Minä: Mä osallistun ens sunnuntaina amazing race kilpailuun meijän kurssin Marian kanssa.
*Katse ja syvä hiljaisuus*
Jarkko: Mitääh?
Minä: Niin sellanen opiskelijatapahtuma.
Jarkko: Aaaaaaa. Mä jo mietin, että lähdetkö sä noin vaan yhtäkkiä koulukaverin kanssa sinne kiertämään maapalloa kaikkien siskoparien ja pariskuntien keskelle.

En lähtenyt, vaan lähdin kiertämään Turkua kurssikaverin ja kahden kauppispojan kanssa, jotka yhdistettiin meidän pariimme. Toissasunnuntaina kisattiin lääkiksen, kauppiksen ja oikiksen järkkäämässä Amazing Race Turku -kilpailussa, joka oli juuri sitä mitä nimi lupasi, uskomatonta kilpajuoksua Turussa. Aidon ohjelman hengen mukaisesti suunnistimme rastilta toiselle vihjeiden perusteella ja rastitehtävän suorittamalla sai käteensä seuraavan vihjeen. Rasteja kertyi yhteensä kymmenen, joista eka ja vika suoritettiin startti-/maalipaikalla Puolalanpuistossa, mutta täytyy sanoa, että kahdeksassakin ympäri Turun keskustan lähiseutuja sijoitetussa rastissa oli juoksemista aivan riittämiin. Nim. vasemmassa jalassa rakko ja oikeassa jännetupentulehdus.


Ilmoittauduimme kilpasarjaan, koska ihan löllerölöllerosuorittaminen ei meitä huvittanut, mutta toisaalta emme olleet ehkä ihan valmistautuneita näin kovaan menoon kuin mitä neljän hengen tiimimme toinen puolisko kaipasi. Pojat juoksivat meitä 40 metriä edellä ja me hörpittiin perässä olutta ja lonkeroa puhtaasti janoomme, koska olimme varustautuneet hiukan rennompaan menoon. En minä valita, koska kyllä kilpailuhenki tarttui minuunkin, mutta en todellakaan ajatellut päivän olevan niin rankka, että paidan selkämyksestä voisi suorituksen päätteksi bongata suolarannut hikoamisen jäljiltä. Mutta hitsi vie, olihan se hauskaa ja olen aika ylpeäkin meidän tiimin suorituksesta, kun joukkueita kuitenkin oli kisaamassa yhteensä 35. You are team number.... five.


Vaikka väitän tutkiskelleeni Turkua ulkopaikkakuntalaiseksi aika huolella, kierros opetti silti uutta ja vei paikkoihin, joita en ennen ollut käynyt koluamassa. Kakolanmäki oli melkein mykistävä, koska juuri huipulle päästyämme aurinko repi pilvet tieltään ja ehdimme hengähtää hetken auringonpaisteessa omaa suoritusvuoroa odotellessa. Sää siis onneksi lopulta suosi meitä, vaikka aamupäivä enteilikin harmautta. Lopputuloksena kanniskelin takkia turhanpäiten mukana koko kierroksen ajan, koska pelkällä pitkähihaisellakin tuli juostessa kuuma.

Jos Amazing Race Turku 2016 on tuleva, minä olen menevä. Sen verran kiva sunnuntai oli.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti