lauantai 2. toukokuuta 2015

Voi vappu! Voi Turku!

On siis kevät, kuljen Aurajokirantaa. Samaan aikaan, kun saan Kuopiosta kuvia, joissa kotikonnut hautautuvat tuoreeseen huhtikuiseen lumeen, Turussa koivut käyvät hiirenkorville ja ulkona pärjää pikniköidä ilman takkia. Hämmentävää, mikä ilmastokuilu voikaan erottaa kuuden tunnin junamatkaa.

Sään lisäksi näiden kahden ihanan kaupungin välillä on myös vappukuilu. Kuopiossa on vappu, Turussa on THE VAPPU artikkelilla, alleviivauksella, CAPS LOCKILLA ja vielä tummennettuna. Minulla on nyt takanani on kolme Turkuvappua, joista jokainen on mennyt omalta osaltani vähän niin ja näin, mutta joista jokaista olen rakastanut, ja joista jokaisen töppäilyjä tulen vielä joskus vanhana ja vakavana nauramaan, vaikka vappupäivänä ei aina olisikaan naurattanut. Jokaisen, joka elää Turussa, täytyisi osata arvostaa tätä vapputaikaa, joka tämän kaupungin valtaa huhti-toukokuun vaihteessa, koska se ei ole itsestäänselvyys. Minä en ole ikinä kokenut tälläistä muualla.

Oma vappuni starttasi kiroamallani ja lykkäämälläni biostatistiikan verkkotentillä, joka onneksi meni kirkkaasti läpi. Tentin jälkeen pidimme tyttöjen kesken vappubrunssin ennen lääkiksen yhteisiin puistomenoihin Samppalinnanmäelle liittymistä. Samppikselta jatkoimme viiden jälkeen puolen Turun tavoin perinteiseen lakitukseen Taidemuseonmäelle, jonka jälkeen palasimme lakit päälaella keikkuen takaisin jokirantaan Liljan patsaan pesuun ja vappujuhlintaan.
Samat ennen-jälkeen -kuvat joka kevät, mutta joka kevät olen yhtä hämilläni, miten paljon lakkipäisiä ihmisiä yhteen mäkeen mahtuukaan!
Vappupäivänä turkulaiset perinteisesti suuntaavat piknikille Vartiovuorenmäelle ja sama oli suunnitelma myös meillä, koska brunssiruokia jäi aatolta vielä kivasti yli. Lisäksi Ylioppilaskunnan järkkäämä ohjelma Vartsikalla piti tänä vuonna sisällään lääkisläisille tutun esiintyjän, Isengard Funk Housen, jota ainakin meidän seurueestamme moni halusi mennä katsomaan. Ja miksi ei, koska toisin kuin viime vuonna, vappupäivä 2015 oli niin lämmin, että koko parin tunnin piknikin pärjäsi ilman takkia. Uskomaton tuuri, koska vielä keskiviikkona mölkyn MM-kisojen aikaan Vartiovuorenmäki oli sateen takia pelkkää mutavelliä. Minusta on muutenkin mahtavaa, että vapulla on perinteitä ja ihmiset kokoontuvat yhteen juhlimaan. Voin valehtelematta sanoa, että en ole koko alkuvuoden aikana nähnyt yhtä paljon hymyileviä ihmisiä kuin tämän viikon torstaina ja perjantaina. Kaikkia hymyilytti.


Summa summarum minulla oli aivan mahtava vappu! Voin vain toivoa, että kaikilla muillakin oli yhtä hauskaa :)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti