keskiviikko 22. heinäkuuta 2015

Kesäturistit

Ettei elämä pysähtyisi reilin jälkeen aivan paikoilleen, juna kuljetti maanantaina siskoni kylään meidän luokse Turkkuseen. Koska toinen oli reissannut luoksemme kuuden tunnin takaa, oli vähintäänkin reilua, että me keksimme viikolle jotain muutakin ohjelmaa kuin peukaloiden pyörittelyä ja sään (voi Suomi sentään....) päivittelyä. Eilen meillä olikin Turkuturisti-päivä.

(Koska turistit ovat lomalaisia, he heräävät myöhään pehmoisista vuoteistaan ja nauttivat mahtavan aamupalan kesäisessä hotellissaan. Todellisuudessa vieraamme heräsi roskalavalta eräänä kesätyövuotena dyykkaamaltani Ikean petauspatjalta ennen yhdeksää ja nautti aamiaiseksi S-marketin halvimmista kaurahiutaleista keitettyä puuroa. Kahvi onneksi sentään oli Juhlamokkaa.)

Hitaan aamun jälkeen iskimme silmään päivän aidon turistivaihteen. Kävimme herkkulounaalla Hanko sushissa, minkä jälkeen otimme suunnaksi Aurajoen. Joessa on nyt parin kesän ajan kellunut Jakke Jokilautta, joka sahaa non-stoppina Aurajokea eestaas nappaillen kyytiläisiä matkan varrelta pitkin jokirantaa.
Jo noiden parin vuoden ajan meidän on pitänyt testata lauttaa, mutta vasta eilen aurinkoisena turistipäivänä saimme aikaiseksi. Aikuisen päivälippu lautalle maksaa 5 ja lasten 2 euroa, ja lipulla lauttaa saa käyttää päivän ajan niin paljon kuin sielu sietää. Me esimerkiksi loikkasimme kyytiin Apteekkimuseon kohdalta Jakken suunnatessa kohti Tuomiokirkkoa, kelluimme lautan mukana Förille, käväisimme Kakolanmäen taidenäyttelyssä ja palasimme lautalla taas takaisin keskustan ytimeen. Lautalla risteilijöitä palvelee opiskelijoiden mittapuulla hinnakas baarikahvila, mutta valehtelisin, jos väittäisin, että menomatkalla nauttimani Happy Joe ei olisi ollut hyvin onnellinen. Onnellinen olin myös minä.Päivän asuna minulla oli kevään upein kirpparilöytö: keltainen hulmuhelmamekko. Ostin mekon viidellä eurolla Ruisrockkirppikseltä toukokuun lopussa sitä edes sovittamatta. Jestas sitä onnenhetkeä kotona, kun viimein sain mekon ylleni ja peilin eteeni. Tuli melkein onnenitku, koska mekko oli niin täydellinen löytö. Punnitsin pitkään mekon ottamista mukaan reilillekin, mutta käytännöllisyys vei voiton ja keltainen unelma jäi kotiin odottamaan Suomen kesää.Eilen kesä oli täällä ja onneksi tälläkin hetkellä Turussa paistaa aurinko.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti