perjantai 2. lokakuuta 2015

Reilipäivät 21-24: La Rochelle

Koska Amsterdamin jälkeen minun otsassani kasvoi majesteetillisen suuri pippeli, päätimme tehdä jälleen yhden reissun parhaista päätöksistämme. Me jätimme Pariisin väliin. Pysähdyimme ainoastaan junanvaihdon verran tuossa lähes ainoassa kaupungissa, joka ennen matkaanlähtöä löytyi meidän molempien pakko käydä -listalta. Skip Paris. #yolo


Minun patani kuohuttua yli suurkaupunkien kanssa, Jarkko metsästi ensimmäisen Amsterdamin hotelli-illan aikana meille googlesta uuden suunnan. Ohittaisimme Pariisin ja reissaisimme sen sijaan Ranskan Atlantin puoleiselle rannikolle pieneen La Rochellen kaupunkiin. Kristan iloinen mieli palautuisi, Jarkko näkisi UG:n Ranska-kaupungin ja molemmat pääsisimme ottamaan rauhassa. Kuten sanottu, yhtäkkinen suunnitelmanmuutos oli jälleen reissun parasta antia.

La Rochellesta muodostui meidän kummankin reilin top vitoseen mahtuva kokemus. Sen lisäksi, että ajoitus hengähdystauolle kauniissa merenrannan pikkukaupungissa oli juuri täydellinen, La Rochelle on nyt meidän oma pieni helmemme, koska kukaan tuttumme ei ole käynyt siellä. La Rochellen mainitessamme saamme hyväksyviä nyökkäyksiä, mutta kukaan ei voi yhtyä ylistykseemme eikä kritisoida hypeämme, koska kukaan ei tiedä, mistä oikeasti puhutaan. Asuimme vajaan parin kilometrin päässä kaupungin keskustasta huoneistohotellissa, eli ensi kertaa reilin aikana meillä oli mahdollisuus tehdä itse ruokaa, jos mukaan ei lasketa päiviä, jotka vietimme tuttujemme luona. Kahtena aamuna kolmesta paistelimmekin munakasaamiaisen ja molempina kokonaisina päivinä teimme myös oikean ruuan huoneella.

La Rochelle on yhtä kuin meri. Kaupunki elää merestä, satamasta ja rannasta, ja mereen meidänkin aikamme La Rochellessa tuhraantui. Istuimme rannalla, uimme, joimme viiniä aallonmurtajalla, pakenimme nousuvettä ja katselimme öistä rantakatua satama-altaan reunalla istuen. Parasta pikkuisessa paratiisissamme oli juuri sen yksinkertaisuus. Kun ei ole mitään erityistä nähtävää, voi keskittyä vain olemaan elossa. Noiden kolmen päivän aikana unohdin autuaasti kaiken maailman pahuuden ja into reissaamiseenkin palasi spontaanisti. La Rochellen lisäksi kävimme suhaamassa bussilla päiväretken verran pikkuisella Ile de Ren saarella, jota ekana iltana tapaamamme paikalliset nuoret meille suosittelivat. Saari sijaitsi noin puolen tunnin bussimatkan päässä ja reililipulla pääsimme matkat vieläpä ilmaiseksi. Kovin usein reilaajia saarella ei kuitenkaan taida käydä, koska kuskimme näki reililipun ensi kertaa meidän selostaessamme, että kyllä me saamme ajaa ilmaiseksi.
Jos La Rochellessa elämä oli ruusuilla tanssimista, matkamme sinne oli tasapainon vuoksi tuskaa täynnä. Englantia puhumattoman aseman infotädin takia myöhästyimme viimeisestä junanvaihdostamme Amsterdamista Pariisiin, jonka takia myöhästyimme etukäteen varatusta yhteydestämme (= varausmaksut maksettu) Pariisista La Rochelleen. Pariisissa seikkailimme täpötäydellä metrolla juna-asemalta toiselle vain kohdataksemme lisää englantia taitomattomia työntekijöitä, kun yritimme selvittää etukäteen varattujen lippujemme vaihtamista. Päähäni ei yksinkertaisesti mahdu, kuinka yhdessä Euroopan suurimmista pääkaupungeista rautatieaseman infotiskin takaa voi löytyä englantia puhumattomia työntekijöitä! En vain ymmärrä. Koko päivän mittaiseksi venyneellä tuskien taipaleella Amsterdamista La Rochelleen otsaelimeni saattoi vielä muutaman sentin venyä, mutta onneksi päämäärä oli taistelun arvoinen. La Rochelle ♥

La Rochellevinkit tiiviisti:
- Satama
- Uimaranta
- Ile de Re -saari
- Vanhan kaupungin kaduilla kiertely
- Kauppahalli ja markkinat
- Roseviini

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti