tiistai 10. marraskuuta 2015

Reilipäivät 28-31: Barcelona

Voi Barcelona. Kun tässä istun olohuoneen sohvalla ikkunaan ropisevaa mustaa sadetta kuunnellen ja tappojumpasta toipuen, tekee fyysisesti pahaa katsella noita kuvia, joissa taivaalta ei voi löytää ainuttakaan pilveä ja ainut huoli on, että jaksaako juoda nenän edessä odottavan sangriakannullisen loppuun. Oi niitä aikoja.


Matkustimme Andorra la Vellasta Barcelonaan BlaBlaCarilla, jota meillä yöpynyt couchsurffaaja kovasti suositteli, jos matkan varrella tulisi vastaan tilanne, jossa raiteet eivät meitä voisi kuljettaa. Olisimme tietysti voineet koittaa taas yoloilla ja liftata, mutta 135 kilometrin peukuttaminen olisi hyvin todennäköisesti ollut haastavampi homma, kuin parinkymmenen kilometrin matka Ranskan puolelta Andorraan. Siispä oli aika latoa rahaa tiskiin ja matkustaa niin turvallisesti kuin ventovieraan kyydissä vain voi.

Automatkalla kohtasimme reissumme kovimmat lämpöasteet, kun taukopaikan mittari näytti +42 astetta. Aivan uskomatonta, mikä kontrasti ilmastoidun auton ja ulkoilman välillä pystyi olemaan! Ulos astuminen oli kuin saunaan olisi loikannut. Onneksi oli kuitenkin ilmastoitu menopeli alla.

(BlaBlaCar toimii hyvin yksinkertaisesti. Jos sinulla on autossasi ylimääräistä tilaa, ilmoitat reitin, hinnan ja lähtöajan palveluun, josta kyytiä tarvitseva voi ilmoitustasi etsiä. Kuski saa seuraa ja bensalaskun jakajia, matkamies tai -nainen saa kyydin. Win-win -situation. Me taisimme maksaa 25 euroa per nenä matkastamme Barcelonaan. Bussilla hintaa olisi muistaakseni tullut ainaki 40e per nenä, joten voitolle jäimme.)Barcelonassa meidät jätettiin keskustaan jollekin aukiolle melko lähelle hotelliamme, eikä ollut temppu eikä mikään kävellä hotellille. Sen sijaan hotellien kanssa oli muutoin temppuamista. Varasimme halvan hostellin jo Andorrasta käsin paria päivää aikaisemmin. Suunnitelmana oli maksaa paikan päällä ja luottokorttitiedot tarvittiin varaukseen vain nimellisesti. Kuitenkin hotelli päätti tehdä katevarauksen luottokortilleni, joka on opiskelijakorttiini liitetty Mastercard-ominaisuus eikä oikea luottokortti. Kortin tilille tulee siis aina ennen maksua siirtää omalta käyttötililtä rahaa, eli minkäänlaista luotto-ominaisuutta kortissa ei ole. Arvatkaa kaksi kertaa oliko luottokorttitililläni varaukseen vaadittavaa summaa? Ei ollut, ja meiltä meni hotelli alta päivää ennen Barcelonaan siirtymistä. Kontrollifriikkiä jurppi.

Vielä enemmän kuitenkin jurppi, kun sain ilmoituksen, että minulta on veloitettu 40 euron maksu hotellin peruuttamatta jättämisestä siinä vaiheessa, kun hotelli itse, päivää ennen saapumistamme kaupunkiin, perui varauksemme, vaikka olin tässä vaiheessa jo täydentänyt luottokorttitililleni riittäväsi rahaa varauksen kokonaishintaa varten. Seurasi vääntöä hotellin englantiapuhumattoman työntekijän ja puhelimen päähän hälytetyn omistajan kanssa, mutta lopulta uskomattomana turnausvoittona Jarkko puhui meille meidän 40 euroamme takaisin ja pystyimme jatkamaan lomaamme hyvillä mielin.Hotellisotkusta huolimatta Barcalonasta muotoutui minulle yksi matkan suosikeista. Suuren kaupungin ja ihanan rannan yhdistelmä, espanjaa puhuvia ihmisiä, lämpöä, sangriaa ja pieniä katuja ihmeteltäväksi. Barcelonassa pääsimme ekaa kertaa uimaan kunnon aalloissa ja tippuvista bikineistä huolimatta olin aivan fiiliksissä. Jos jotain rantaleikkiä rakastan niin murtuvan aallon mukana pyörimistä. Ainut surku oli, ettemme voineet mennä yhdessä uimaan, koska toisen täytyi koko ajan vahtia tavaroita rannalla liikuskelevilta varkailta. Viimeisenä iltanamme todistimmekin yhtä ryöstöä rannalla, kun aluksi viattomasti vettä myynyt mies, kävelikin muina miehinä meressä kuvailevien tyttöjen tavaroille ja lappoi muovikassiinsa näiden laukut. Tarina päättyi onneksi onnellisesti, mutta kyllä tuollainen röyhkeys ihmetytti, koska me istuimme vain viiden metrin päässä tyttöjen tavaroista.

Jarkkoon Barcelona ei iskenyt aivan yhtä lujaa, koska turisteja oli aivan joka paikka täynnä, mutta minä lähtisin milloin vain uudestaan.


 Barcelonavinkit tiiviisti:
- Barcelonetan ranta
- Kannu sangriaa
- Güellin puisto: kuuluisat penkit ja pylväät (ks. yo. kuva) sisällään pitämä alue on maksullinen, mutta ympäröivään puistoon pääsee ilmaiseksi ihailemaan maisemia yli Barcelonan.  
- Sagrada Familia: siisti sanoa nähneensä, mutta aikamoinen turistirysä. Ihailtiin vain ulkoapäin. 
- Pienet kadut Basilica de Santa Maria del Marin ympärillä
- Euskal Etxea, Placeta de Montcada 1, 08003 Barcelona: puolifiini tapaspaikka, jota kaveri meille suositteli ja jota suosittelen mielelläni eteenpäin.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti