tiistai 5. tammikuuta 2016

Hää ja mää. Tampereella nääs.

Ne olis pohjosenlomat nyt lusittu. Ennen joulua 19. päivä lähdimme Jarkon kanssa Tampereen kautta Kuopioon ja minä tulin tosiaan vasta eilen takaisin Turkuun, mistä aiheutui jälleen akkuja lataava blogiloma part 2. On näköjään vain täysi mahdottomuus kirjoittaa Kuopiossa. Onneksi tiedekunta hellii meitä hurjan syksyn jälkeen ja toisaalta ennen vieläkin hurjempaa kevättä, ja meidän kolmosten loma jatkuun vielä tulevaan maanantaihin. En valita. Sen sijaan juhlin, nautin ja kirjoitan.


Koko joulukuun hypeilin meidän Tampereen reissua ja ihmeellistä jälleen kerran, kuinka nopeasti 19. päivä lopulta tulikin. Aluksi oli viikkoja lukemistuskaa ja työharjoittelua meidän ja matkan välissä, kunnes seuraavassa hetkessä olikin jo suorastaan kiire poistua Yo-kylän kaksiosta kohti Onnibussia. Kummallisia aikavääristymiä tämä elämä täynnä. Tampereen yksi hotelliyö ja liput Valoa-räppifestareiden ennakkoklubille Yo-talolle olivat minun synttärilahjani Jarkolle (ja toisaalta stressilahja itselleni) ja meidän illallinen Tampereella Ristorante Comossa Jarkon synttärilahja minulle. Lähtölauantain aamuna meillä oli lisäksi kotona omatekoinen brunssi skumppineen, hedelmineen ja munakkaineen tuomassa päivään heti alusta alkaen spessuuden tuntua.
Tampereella meillä ei lopulta ollut turhan paljon aikaa puhtaasti hengailla, mikä on yhden yön reissuissa aina ongelmallista. Olimme hotellilla neljän maissa, pöytävaraus odotti seitsemältä ja kympiltä taisivat aueta ovet keikkapaikalla. Ennen pitkää iltaa Yo-talolla ehdimme onneksi kuitenkin hengähtää hotellihuoneella ja käydä yksillä Torni-hotellin maisemabaarissa, joka oli kyllä kiva. Paikka oli kauniin pelkistetysti sisustettu ja sisutuksen selkeistä linjoista huolimatta tunnelma baarissa oli lämmin. Niin ja tietysti myös se maisema yli Tampereen oli aika jees. Meidän hotelli oli muuten myös aivan ihana, Sokos Hotel Villa ihan Tornin takana. Pieni vastaremontoitu hotelli, joka oli ketjuhotelliksi ihanan persoonallinen vinoine kattoineen ja pikkuruisine ikkunoineen. Ei ole kerta kaikkiaan mitään pahaa sanottavaa yöpymisestä, huoneesta tai palvelusta.
Illan kruunu oli tietysti koko matkan alku ja juuri eli keikkakimara Yo-talolla. Minulle tuttuja ja mieluisia nimiä paikalla olivat Kolmiyo ja Paperi T, mutta Jarkon iloksi lahja tietysti oli suunniteltu, joten edellä mainittujen lisäksi keikan vetivät myös Tuuttimörkö ja DJ Kridlokk. Minä haahuilin mahdollisimman näkymättömänä pitkin klubin seiniä räppikansan seassa ja pojat fiilistelivät keikkoja aivan huumassa. No ei tosi, oli minullakin kivaa ja fiilistelin poikien mukana, mutta tietenkään en pysty saavuttamaan innossani aivan samoja sfäärejä, kuin seuranani olleet Suomiräpsankarit, jotka lauleskelivat viisun kuin viisun mukana. Tampereella samantyyppisellä keikkareissulla olivat nimittäin myös kaksi Jarkon kaveria, joiden kanssa pyörimme koko illan, joka oli muuten pitkä. Istumalukemiseen sopeutuneet jalkani olivat aivan kuolleet yli viiden tunnin seisomisen ja hytkymisen jälkeen. Unta ei ikään kuin tarvinnut huoneella houkutella.

Sunnuntaina toivoin, että Tampereella olisi ollut antaa meille muuta kuin vesisadetta, koska kurjassa säässä emme viitsineet jäädä tutkailemaan kaupunkia hotellin aamupalaa enempää. Ylös, aamupalalle ja junaan, oli toimintasuunnitelmamme. Monta kiveä jäi siis Mansesta kääntämättä, mutta onhan tätä aikaa. Ja kaikki kivet, jotka reissullamme käänsimme olivat kyllä hyviä kiviä. Epäturkulaisesti totean siis olevani äärimmäisen avoin uudelle matkalle Tampereelle tulevaisuudessa. 

Ps. Alimmassa kuvassa fanityttö-Jarkko kumppaneineen saalistamassa nimmareita Kolmiyon keikalta saamaansa vinyyliin. 

2 kommenttia:

 1. Hauskaa että turisteilet Tampereella kun taas itselle tämä on se vanha tuttu kotikaupunki :) Maisemat Tornihotellista on kyllä aivan uskomattomat ja kattobaari on tunnelmallinen vaikka kallis x)
  Eihän se toisaalta haittaa ettette hirveästi ehtineet kierrellä, on ainakin syy tulla uudestaan Treelle <;

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mulla on viela paljon turisteiltavaa Tampereella ennen kun olen tyytyväinen! :) Tornibaarin onneks ties olevan hintava, niin sinne astuessaan oli jo yolo-moodissa ja valmiina maksamaan siitä yhdestä glamourhetken juomastaan mitä vaan 6-10 euron välillä. Mut oli se kyllä hieno... ja mä lämpenin sen sisustukselle jotenkin äärimmäisen kovasti.

   Poista