maanantai 18. tammikuuta 2016

Työkengät

Vaikka lääkärilehden otsikko viime viikolla hehkutti, kuinka lääkäriys ei ole kiinni valkoisesta takista, tällä hetkellä valkoisessa takissa, stetareissa ja kandin arvon paljastavassa nimikyltissä on yllättävän paljon latausta. Muuten osastolla marssiessa menisi melkein omaisesta, koska hoitajan hommiakaan en hallitse. Pisteen iin päälle lääkärilookkiini sain lauantaina, kun kävimme Jarkon kanssa shoppaamassa minulle työkengät.

Minulla ei ikinä ole ollut oikeita kunnon työkenkiä. Kesätöissä siivotessa vedin lättänäpohjaisilla tennareilla ja pesulalla marssin menemään työvaatekaappini pohjalta löytämillä feikkicrocseilla. Koska nyt ensi kertaa alkaa tuntua työn suhteen siltä, että tätä tulen elämässäni tekemään muutamaa kuukautta enemmän, oli aika panostaa. Halusin hyvät työkengät ja piste. Olin valmis sijoittamaan kenkiin niin, että ehdoton hintakatto oli 100 euroa, mutta erittäin mieluusti jäätäisiin sen alle, koska vaikka kengillä kuinka kävellään, rajansa on opiskelijan maksukyvylläkin. Kuten lähes koko kurssini ennen minua, minäkin marssin Yliopistonkadulle Turun EA-kauppaan metsästämään Birkenstockeja.


Ja Birkenstockin Papilliot minä löysin ♥ Kolmella remmillä, kivalla kuviolla ja 67 eurolla. Koko lauantai-illan ja sunnuntain himmailin kengät jalassa kotona, mutta tietysti vasta maanantaina on luvassa todellinen testi, kun kenkien täytyisi siivittää jalkani yli ekan klinikkapäivän. Kovasti minulle ainakin myyjältä pyytämässäni ylistysmyyntipuheessa luvattiin loistavaa laatua ja järkiostosta, jolla ehkäisen monia tulevaisuuden jalka- ja selkäongelmia. Muutenkin palvelu kaupassa oli loistavaa. Minä vain osoittelin kenkiä ja eteeni tuotiin samantien sopivaksi kiristetty sovituskappale.

Kaikille työkenkiä etsiville vinkkinä, että opiskelijoille kilahtaa Turun EA-kaupasta 20% alennus opiskelijakortilla, mikä ainakin omalla kohdalla riemastutti kovasti kassalla.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti