sunnuntai 20. maaliskuuta 2016

Kodin tuoksu

Meillä on viime aikoina käynyt paljon yökyläilijävieraita. Joitakin viikkoja sitten kylässä oli Jarkon vanha kaveri, melkein heti hänen peräänsä Jarkon veli ja tällä viikolla olohuoneemme lattiaa on kuluttanut kroatialainen kaveri, johon tutustuimme couchsurfingin kautta.

Haluaisin ylipäätään, että tutuilla ja ystävillä olisi fiilis, että meille saa aina tulla kylään tai yökylään, jos vain tekee mieli tai iskee äkillinen tarve päästä Turkuun. Kivasti meillä on vieraita käynytkin, vaikka majoitusvaihtoehtoina on tarjolla ainoastaan ohut roskalavalta pelastamani Ikean petauspatja ja tyynyistä riisuttu sohva. Yksi asia minua vieraiden ilmestymisessä jaksaa aina hämmentää. Ei se, että kahvia kuluukin äkisti paljon enemmän, eikä edes se, että olohuoneemme muuttuu vierailun ajaksi hotellihuoneeksi. Kerta toisensa jälkeen hämmennyn yhden ihmisen vaikutuksesta kodin tuoksuun.

Ihosta, tavaroista ja pölystä se kai koostuu, koska vaikka muuttaa asunnosta toiseen, tuttu tuoksu seuraa mukana. Olin aikanaan aivan kauhuissani, kun vanhempani ilmoittivat meidän vaihtavan päikseen asuntoja isovanhempien kanssa. Minä en halua asua siinä tuoksussa! Se ei tuoksu kodilta! Onnekseni meidän oma tuoksumme muutti mukanamme uuteen osoitteeseen samalla, kun isovanhempien tuoksu pakkasi reppunsa ja valtasi muuttokuorman mukana meidän vanhan kotimme. Nykyään olen asunut tarpeeksi kauan poissa Kuopio-kodista haistaakseni sen tuoksun hetken ajan sinne palatessani. Pienessä hetkessä nenä ja aivot kuitenkin turtuvat jälleen eikä tuoksu palaudu enää ennen uutta pidempää taukoa.Turku-kodin tuoksusta en enää osaa sanoa mitään, ellei se äkisti muutu jostain syystä. Vastapaistetut sämpylät, kaalilaatikko, yksi kroatialainen olohuoneen lattialla, mitä näitä syitä nyt on. Minusta on aivan käsittämätöntä, että yksi ihminen kykenee sekoittamaan tutun tuoksujen harmonian ja herkistämään nenän omalle kodille niin, että yhden sisäänhengityksen jälkeen voin todeta, että täällä ei tuoksu meidän kodilta. Enkä tarkoita, että vieraamme olisivat jotenkin pahanhajuisia, ei laisinkaan, mutta he ovat vieraanhajuisia, ja se riittää sekoittamaan kotituoksupakan hetkeksi.

Jäiks, et odotan innolla pääsiäislomaa! Yli viikon tauko kaikesta arjesta ♥

2 kommenttia:

  1. Mäkin tunnistan mummolan ja kodin tuoksun eron! Kavereiden kämpistä sitä ei niin huomaa, mutta lapsuuden tuoksut tunnistaa :) kans jos luennolla jollain on hajuvettä, niin saattaa tullaa mieleen: kaveri x piti tätä aina kesällä tai muuta vastaavaa :D tuoksut on jännä juttu.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Tuoksut on! Alkukesästä on parasta laittaa ekoi kertoi aurinkorasvaa ja samantien palaa mielessä jollekin lomamatkalle tai rantalöhöpäivään tuoksun mukana. Käyköhän omille porukoille (tai itelle) jossain vaiheessa sit sellanen mummotuoksuuntuminen, koska mummola ja koti todellakin tuoksuu ainakin tällä hetkellä erilaiselta :D Heti kun 65 kilahtaa täyteen alkaa tykätä bingosta ja tuoksua mummolalta.

      Poista