tiistai 8. maaliskuuta 2016

Miehen 340e on naisen vitamiinitipat

Kuten edellä opittiin, yliopisto on opiskelijoiden koulutuslaitoksen lisäksi myös tieteen kehto. Tieteen ydin taas on tutkimus ja tutkimuksen ydin tutkittavat. Kun yhdistetään kaikki edellä mainittu, saadaan yhtälö, jossa yliopisto saa tutkimuksia, tutkijat saavat tutkittavia ja yliopisto-opiskelijat korvauksia pienenevän opintotukensa rinnalle. Koska miksipä köyhä opiskelija ei myisi aikaansa ja elimistöään tieteelle, jos vain hinnasta sovitaan.

Olen itse ollut mukana yhdessä unilääketutkimuksessa ja kahdessa muussa tutkimuksessa, joissa toisessa arvioitiin toimiston vetoisuuden ja lämpötilan vaikutusta työskentelyyn ja toisessa seinämateriaalien vaikutusta huoneesta toiseen kantautuvaan ääneen. Aivan Nobelia en siis ole ollut Turkuun tuomassa, mutta omaa uteliaisuutta ja rahapussia koe-eläimenä vietetyt tunnit ovat täydentäneet. Aivan kaikkeen en kuitenkaan ole valmis heittäytymään, koska sen verran erityisesti lääkejutut itseä epäilyttävät. Ennen viime keväiseen lääketutkimukseen lähtemistä tein jonkin verran taustatyötä farmiksen kirjasta ja netistä, että mitäs mömmöä minulle ollaankaan antamassa, ennen kuin olin valmis allekirjoittamaan suostumuksen. Toinen ääripää on eräs kaverini, joka Helsingin kaveriviikonlopun aikana jutteli Lontoossa tarjolla olevasta mahdollisuudesta, jossa "sulle vaan annetaan influessa ja sit jotain lääkettä siihen ja ne tutkii et miten se vaikuttaa ja kaikki maksetaan plus tietty palkkaa joku pari tonnia". Joo ei.

Vaikka en ole valmis influenssaa kehooni istuttamaan, olisin todella kiinnostunut lähtemään mukaan esimerkiksi erilaisiin PET-tutkimuksiin, joita Turussa tehdään paljon, koska täällä sijaitsee valtakunnallinen PET-keskus. Minun ja tutkimuksien välillä on kuitenkin ongelma, joka ei liity tutkittavien asioiden arveluttavuuteen tai edes omiin pelkotiloihini. Minä olen väärää sukupuolta.

Lähes kaikissa tutkimuskutsusähköposteissa, joita lääkiksen sähköpostilistan kautta mailiini kilahtaa, halutaan tutkittaviksi miehiä.
"Saatat soveltua ihmisen tietoisuutta käsittelevään tutkimukseen, jonka palkkiona maksetaan 340e, jos
olet 18-45 -vuotias. JOO!
et tupakoi. EN! 
olet oikeakätinen. OLEN!
puhut sujuvaa suomea. KYLLÄ!
pidät pizzasta. EHDOTTOMASTI!
olet mies." VOI *ITTU......

Vaikka lääke- ja kuvantamistutkimukset kaipaavat usein miehiä koehenkilöikseen, onneksi meille naisillekin on tarjolla jotain.
"Oletko 20-50 -vuotias nainen? JOO!
Käytätkö kosteusvoidetta tai vastaavaa vähintään peri kertaa viikossa? KYLLÄ!
Käytätkö hajustettuja kosmetiikkatuotteita? KÄYTÄN!
Jos vastasit kaikkiin kyllä, saatat olla juuri etsimämme henkilö! JES, KERRANKIN!
Nyt on mahdollisuus olla kehittämässä ihanaa kosmetiikkatuotetta! Ai, jee.....
Kiitokseksi osallistumisesta saat tuotepalkinnon." Wohoooo ja lippu salkoon.....

Ihmisen tietoisuus vai kosteusvoide? 340e vai heleyttävät c-vitamiinitipat? Aika helppo valinta, kosteusvoide ja vitamiinitipat tietysti.
Ihanaa naistenpäivää kaikille naisille! Maailma on meidän, vaikka PET-tutkimukset eivät olisikaan.

T. Onnellinen kosteusvoiteiden arvioija ja tuore heleyttävien C-vitamiinitippojen omistaja

6 kommenttia:

 1. Yksi saman ilmiön havainnut & nyt myös samaisen oranssin putelin omistaja ilmoittautuu! Ehkä jonain päivänä meidätkin huolitaan johonkin kosteusvoiteiden tuoksuja mullistavampaan...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Sitä odotellessa :D Harmittaa noiden palkkioiden, mutta myös ihan oman kiinnostuksen takia, koska musta olis tosi mielenkiintosta päästä tutkittavaksi. Sais treenata potilaan rooliakin ihan uudella tavalla.

   Poista
 2. Hehehee, naurahdin ääneen lopussa. Kirjoitat hauskasti! :D

  VastaaPoista
 3. Tulee kyllä vähän myöhässä mutta tähän on kyllä ihan syynsä miksi naisia ei yleensä oteta lääketutkimuksiin. Naiset saattavat olla raskaina tai tulla raskaiksi kokeiden aikana ja se saattaisi vaarantaa sikiön, tästä tulisi kamala paskamyrsky ja kuka olisi vastuussa.. Naisilla vaihtelee hormonit paljon enemmän kuin miehillä ja metabolia on erilainen. Ehkä sitäkin suuremmalla syyllä pitäisi tutkia myös naisia, niin että tiedettäisiin lääkkeiden vaikutuksista naisiinkin.

  Terveisin saman tuotteen omistaja!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Onneksi nämä kommentit tulee mulle tuonne esille, vaikka myöhemminkin kommentoi :)

   Totta, onhan sille ihan selkeä syy, että naisille on tutkimuksia tarjolla vähemmän. Raskaus on iso riski, jota on vaikea hallita, koska tutkiva firma ei voi muuta kuin toivoa, että heidän antamaa ohjettaan noudatetaan. Ja huh huh sitä myrskyn määrää tosiaan, jos lääketutkimuksen takia syntyisi vammautunut tai sairas lapsi. Jarkkokin sai oman tutkimuksensa jälkeen tarkat ohjeet, että seuraavaan kolmeen kuukauteen ei saa ketään saattaa raskaaksi sädetyksen takia.
   Muutenkin naiset ovat monimutkaisempia = lisää muuttujia yhtälöön = rahaa palaa = ei hyvä rahavetoisessa lääkebisneksessä...

   Poista