keskiviikko 20. huhtikuuta 2016

Kliininen tuutori vm 2016!

Hurjaa kyllä olemme tässä lääkärileikissä muka jo niin pitkällä, että tulevana syksynä meidän kurssimme on valmis toimimaan kliinisenä tuutorina uusille ykkösille. Tuossa vaiheessa takana on kahden vuoden preklinikka, kolmosen syksyn murrosvaihe kohti klinikkaa ja eka puoli vuotta oikeaa klinikkaakin. Lisäksi monella on kesän jälkeen plakkarissa ekat työt lääkärinä, kun pääsemme suorittamaan viime kesää laajemmin amanuenssuureja (mm. sisätaudit, laboratoriolääketiede, kliininen mikrobiologia ja kliininen fysiologia), joten kai me väkisin jotain jostain enemmän tiedämme kuin pari vuotta sitten.

Mutta takaisin tähän järkytykseen, joka minua kohtasi, kun tajusin, että me olemme uusia kliinisiä tuutoreita. Turun lääkiksessä on fetuksia varten tuutorisysteemi, jossa kolmen hengen tuutoritiimit saavat vetääkseen yhden noin 10 hengen tuutorryhmän. Kolmen hengen tiimit muodostetaan arvalla valiten kahdesta prekliinisestä tuutorista eli tuutoriksi valitusta kakkosesta tai kolmosesta, ja yhdestä kliinisestä tuutorista ylemmiltä vuosikursseilta. Muistan omalta fetussyksyltäni, että kliiniset tuutorit olivat järkyttävän vanhan ja viisaan oloisia jauhaessaan tylsistä aamumeetingeistä, vaikeuksista potilaiden kanssa ja suojavaatevaraston huonoista aukioloajoista. Nyt tulevana syksynä minä itse olen tuollainen mammutti, koska minut valittiin yhdeksi tulevan syksyn 21:stä kliinisestä tuutorista!!Olen valtavan otettu ja onnellinen, että kuulun tuohon 21:n valitun joukkoon. Innostuneen yllättynyt, mutta todella ylpeä. Haluan olla mukana menossa ja tyydyttää tuoreiden medisiinareiden tiedonjanoa parhaan kykyni mukaan, mutta ennen kaikkea tahdon sulattaa jännitystä ja nähdä, miten varovaisista fetuksista pikku hiljaa kasvaa toivottavasti itselleen juuri täydellisen kurssin täydellisiä palasia. Se ei vältsyyn ole helppoa tai tapahdu salamana, mutta haluan olla se joka sanoo, että sekin on ihan fine. Kyllä oma paikka lopulta löytyy. Tämä kuulostaa nyt melkein joltain tuutorhakemustekstiltä, mutta olen tosi innoissani, että pääsen olemaan yksi tärkeä linkki kohti lääkisunelmaa, koska minulle itselleni tuutorryhmä oli tosi merkittävä porukka ekan vuoden aikana.

Tänäkin vuonna tuutorihaussa toistunut markkinataloudellisesti ongelmallinen tilanne, jossa tuutoreiden tarjonnan ja kysynnän määrä eivät kohdanneet, ja iso kasa loistavia hakijoita jäi ulkopuolelle, luo tietysti paineita olla luottamuksen arvoinen ja juuri se maailman paras tuutori, mutta paha tuollaista on lähteä miettimään. Ehkä minä kuitenkin riitän vain omana itsenäni, koska ei minulla enempää ole antaa. Joku muu varmasti hoitaisi homman aivan yhtä hyvin, mutta tällä kertaa on minun vuoroni ja pitää vain keskittyä olemaan iloinen siitä.

Siispä meitsi voi mahdollisesti olla juuri sun kliininen tuutori vuosimallia 2016, jos kello tikittää kohti toukokuun 18. päivän kello yhdeksää ja Turun lääkistä. Woop woop ja paljon tsemppiä lukurutistuksen loppurynnäkköön! Syksyllä nähdään ;)

2 kommenttia:

  1. Täällä yksi, joka hakee ensimmäistä kertaa lääkikseen juuri nyt ja vieläpä sinne Turkuun! Katsotaan mitä käy :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Oivalliset valinnat ;) Toivottavasti syksyllä nähdään!

      Poista