tiistai 12. huhtikuuta 2016

Proffishuumaa

Koska en osaa muuta tällä hetkellä ajatella, on pakko puhua proffiksista. Perusklinikka-arkeen palaan ensi viikolla, olin ajatellut sellaista peruspäivä klinikassa -tyyppistä tekstiä ainakin, mutta nyt ei keskittyminen riitä vatvomaan moisia, koska kolme yötä proffiksiin on!

 
Perjantaina juhlaan siis kuuluu klo alkava juhlaillallinen ja tanssiaiset Turun linnassa sekä jatkot mysteeriesiintyjän (aikaisempina vuosina mm. Haloo Helsinki, Karri Koira ja Stigg) kera jossakin baarissa. Aikaisemmin päivällä klo 12 Medisiinalla on myös Studia Generalia - juhlaluento, mutta naishenkilönä minulla ei taida riittää aika siihen. Lauantaiaamuna meno jatkuu klo 10 Medisiinalta, kun meidät pakataan bussiin ja kuljetetaan silliaamiaiselle eli sillikselle toiseen mysteeripaikkaan. Sillis juhlitaan tosiaan teemalla huoltoasema ja pitää sisällään jonkinlaista ruokaa ja ainakin juomaa, jotta raskas toinen juhlapäivä saadaan vauhdilla alkuun. Koska pelkkä jatkot ja sillis mysteeripaikassa eivät riitä mihinkään, päivän aikana meidät kuljetetaan bussilla vielä kolmanteen mysteeripaikkaan saunaan. Saunan ohjelmasta en sen enempää tiedä, mutta nopealla päättelyllä oletan paikalla olevan ainakin mahdollisuus saunoa. Todennäköisesti ohjelmaan sisältyy myös juomaa, ruokaa ja rentoa jutustelua/juhlintaa. Saunan päätteeksi juhlat päättyvät saunan jatkoille omalle Tivolille. Näin on 105 eurolle toivon mukaan saatu mukavasti katetta ja pää täyteen kaljaa muistoja, joihin voi palata vanhana elämäänsä kyllästyneenä kyynikkolääkärinä.

Koska juhlat ovat pitkät ja monivaiheiset pitäen sisällään iltapukujuhlaa ja naamiaisia, on valmistautuminen ollut pitkä prosesessi. Nopeastikin tietysti voisi selvitä, mutta jos rakastaa suunnittelua ja asioiden huippuunsa viilaamista, ei ole olemassa nopeaa vaihtoehtoa. Mekon tilaamista puinkin jo aiemmassa tekstissä, mutta mekon lisäksi iltajuhlaa varten täytyy päättää kampaus, meikki, korut, kengät ja laukku. Iltajuhlan lisäksi täytyy myös päättää ja toteuttaa sillisasu, jonka täytyy olla niin mukava ja lämmin, että sen sisällä jaksaa juhlia potentiaalisen darraisena ja ulkona huhtikuisessa ilmassa. Sillispaikat ovat usein nimittäin olleet ulkopaikkoja ainakin osittain.

Onnellisena voin kuitenkin todeta, että tilanne sekä perjantain ja lauantain vuosijuhlinnan suhteen on hyvä, ellei jopa erittäin hyvä.
 
Kiinalainen mekko paljastui upeaksi ja on lumonnut minut täysin. Kampauksen lupautui loihtimaan kurssikaverini, joka on _todella_ taitava hiusten kanssa. Meikkaamisesta kiinnostunut toinen kurssikaverini innostui tekemään meikkini. Sopivat korut löysin omasta korulaatikosta. Laukkuna menee vanha joulupukin aikanaan tuoma juhlalaukku ja vanhojentanssikenkäni saivat monen vuoden tauon jälkeen toisen käyttökerran. Käytännön asiatkin ovat aika hyvin reilassa, koska kampausaika ja -ideat on sovittu, samoin kuin meikkikin, juhlapäivän tukikohta on päätetty yhden kaverin kotiin, yhdestä kaverista on buukattu valokuvaaja ja Jarkon rusetti päivää varten on päätetty. Minä nimittäin sain idean, että haluaisin meistä paremmat valokuvat juhlatamineissa ja ilokseni Jarkko innostui ideasta myös. Siispä perjantai-iltapäivänä ennen minun virallisia juhlia menemme jäätymään ja olemaan kiusaantuneita kameran eteen jonnekin päin Turkua.


Lauantain sillisasujen suhteen laitoimme pyörät pyörimään eilen ja tänään teimme asut niin valmiiksi kuin tässä vaiheessa voi. Huomenna vielä viimeinen silaus ja huoltoasema on otettu haltuun. Luonnollisesti en voi kertoa vielä, mitä olemme keksineet, mutta pakko sanoa, että idea on todella hyvä, eikä ole mennyt sieltä, missä aita on matalin...

Ainiin. Tärkein on myös hoidettu. Ostin tänään pullon skumppaa perjantain fiilistelyä varten.

Ps. Keskimmäisessä kuvassa hiukan teaseria perjantain iltapuvusta... ;)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti