tiistai 24. toukokuuta 2016

Tallinna tyttöjen kanssa

En ollut vielä 23 vuoden ikääni mennessä ehtinyt käymään kavereiden kanssa ulkomailla reissussa. En ennen toukokuun alkua, joilloin reissasimme koulun kaveriporukan kanssa Tallinnaan kahden päivän matkalle. Jos ennen vikaa tenttiä, raskaan kevään päätteeksi, voi tehdä täydellisen rentoutumismatkan, niin tässä oli juuri sellainen. Vain aikaa, ystäviä ja aurinkoa ♥Tyttöjen ulkomaanmatka ei ollut ideoinnin lähtökohta. Aluksi piti olla vain viini-&juustoilta ja senkin piti olla jo aikaa sitten tänä vuonna. Kuitenkin, kun yritetään saada sovitettua noin kahdeksan naisen aikataulut yhteen niin, että yhtenä iltana voisi nautiskella viiniä oikein ajan kanssa, se on yllättävän hankalaa. Keväällä, kun aloimme jälleen käsitellä puuttuvan viini-illan epäkohtaa, joku heitti ilmoille risteilyn:

No jaaa joku 23h-risteily, ehkä niitä on jo liiaksi nähty. Ne, joissa pääsee maihin on sitten niin kalliita, että ei taida olla varaa. Voi harmi sentään, kun olisi kyllä niin mahtavaa. No jos minä tässä vähän tutkisin asiaa sen sijaan, että lukisin tenttiin. OHO! 52 euroa yksi yö laivalla ja yksi yö hotellissa Tallinnassa.
Tytöt, lähdetäänkö Tallinnaan?

Kuusi naista meitä lopulta pääsi lähtemään ja voi pojat mikä reissu! En ennen tajunnut, mitä ihmiset meinaavat, että kotona ei voi unohtaa stressitekijöitä, että on pakko päästä pois kotiympäyröistä, mutta noiden kahden päivän aikana minä jälleen sain muistutuksen, että juuri niin se on. Uusi paikkoja ihmetellessä, kauniista säästä nauttiessa ja ystävien kanssa touhottaessa minä unohdin kaiken. Kaikki, mikä aiemmin oli painanut mieltä, unohtui hetkeksi ja oli vain totaalinen rentous.Matkamme alkoi Turusta kohti Helsinkiä ja Tallinnaa torstaina 5.6., ja ensimmäisen illan/yön vietimme laivalla, mikä saattaa kuulostaa perusremuamiselta, mutta aivan sattumalta laivalle osui keikalle Anssi Kela. Nummela, Puistossa, 1972, mitä näitä nyt on! Uusia biisejä en tiennyt lähes lainkaan, mutta noista vanhoista timanteista vedettiin upeat uudet sovitukset, ja keikka oli kaikkiaan äärimmäisen viihdyttävä. 

Seuraavana aamuna olimme ulkona laivasta jo heti yhdeksän maissa ja aloitimme päivän sataman Kochi Aidad -ravintolan runsaalla aamupalabuffetilla. Kyseessä oli iso vanhanajan tyyliin sisustettu 100% suomituristipaikka, jossa tilauksenkin sai hoitaa aivan kotimaan kielellä, mutta tästäkin huolimatta 11 euron aamupala oli todella hyvä ja jaksoimme sen ja iltapäivän kahvilareissun voimin kierrellä vanhassa kaupungissa koko päivän.Kiertelemällä ja hengailemalla me koko Tallinna-päivämme käytimmekin. Tutkimme vanhan kaupungin katuja, istuimme puistossa ottamassa aurinkoa ja kävimme ihanassa Pierre-nimisessä kahvilassa kahvilla ja kakulla. Pierreä oli etukäteen toisistaan tietämättä suositellut meille kaksi eri kaveria, joten paikka oli todella meidän must see -listalla. Eikä turhaan. Maailman parasta kahvia, ihania kakkuja ja söpön höpsähtänyt Ranska-tunnelma. Aivan ehdottomasti suosittelen Pierreä jokaiselle Tallinnaan menijälle! Me tykästyimme niin, että täytyi käydä lähtöpäivänä vielä uudestaan kahvittelemassa.

Illaksi varasimme hotellin respan avustuksella pöydän Leib Resto ja Aed -nimisestä ravintolasta, jonka bongasimme eräästä blogista. Paikka tarjosi paikallisista aineksista tehtyä ruokaa rentoon fine dining -tyyliin. Aivan jumalaisen ihana paikka ja järjettömän hyvä ruokaa! Minä söin pääruokana haukea, jonka lisukkeena oli kukkakaalisosetta ja jotain raikasta sipulijuttua, ja hinta taisi olla 16 euroa. Kaikkiaan pääruuan, alkumaljan, punaviinilasin ja jälkkäriliköörin kanssa ruokailuni taisi maksaa tippeineen 40 euroa. Voin jälleen vain suositella, jos on valmis panostamaan hiukan enemmän ja nauttii todella hyvästä ruuasta, mutta silti rennosta ilmapiiristä. Itselleni tuli paikasta hiukan Turun Kaskis mieleen ja se ei todellakaan ole paha asia.


Tallinnayön vietimme aivan vanhan kaupungin keskustassa sijaitsevassa Meriton Old Town Garden -hotellissa. Sekin oli aivan täydellinen meidän tarpeisiimme. Huoneiden varoitettiin etukäteen olevan pieniä, mutta ainakin kaikki meidän kahden hengen huoneemme olivat aivan tavallisen hotellihuoneen kokoisia. Hotellin henkilökunta oli todella ystävällistä, aamupala mainio ja huoneet erittäin siistit. Olimme koko matkan yllättyneitä, miten kaikki saattoikin mennä niin putkeen! Anssi Kela, upea sää, loistava hotelli, herkullinen ruoka ja aivan kaikki. Tallinna vei ainakin minun sydämeni pikareissullakin aivan totaalisesti ♥


Tallinnavinkit tiivisti:
- Vanha kaupunki tottakai. Paljon kävelyä ees taas ja uudestaan.
- Kahvila Pierre. Nimenomaan vanhan kaupungin eräällä sisäpihalla sijaitseva Chocolaterie eikä eräällä pääkadulla sijaitseva ravintola Josephine. Me sekoilimme, koska molemmat paikat taitavat kuulua samalle omistajalle, mutta kahvila-Pierreä haetaan.
- Meriton Old Town Garden -hotelli mahtavalla sijainnilla ja ihanilla huoneilla.
- Leib Resto ja Aed -ravintola. Rentoa fine dining -ruokaa. Aivan järjettömän hyvää rentoa fine dining -ruokaa!
- Puistopiknik kaupasta haetulla juomalla kruunattuna.

2 kommenttia:

  1. Tallinna on täydellinen paikka tyttöjen reissulle! Kannattaa ens kerralla vierailla myös jossain kylpylässä. Aivan ihania! :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Paljon jäi vielä nähtävää, joten pakko jatkaa reissaamista tulevaisuudessakin ;) Kiitti vinkistä noiden kylpylöiden suhteen!

      Poista