keskiviikko 4. toukokuuta 2016

Turun vappu ansaitsee isomman sydämen kuin voin edes antaa

Joudun taas viikonlopun jälkeen toteamaan, että kyllä vappu on ihmisen parasta aikaa! Monen vuoden turhan railakkaaksi lipsahtaneen vapun jälkeen, pidin tänä vuonna touhun täydellisesti hanskassa ja voi apua, miten ihana sääkin vapulle osui. Kaksi päivää pelkkää timanttia ja yhä jatkuu. Aivan turhaan pari viikkoa etukäteen panikoimme Ilmatieteen laitoksen vappuaatolle manaamia sadepilviä, koska todellisuus oli jälleen ennustetta ihmeellisempi ja tarjosi sekä vappuaatolle että -päivälle kevään lämpimimpiä aurinkosäitä.

Olen todennäköisesti hyvin puolueellinen sanomaan tätä, mutta pakko sanoa silti, koska minusta tämä on totuus. Ei ole parempaa vappua kuin vappu Suomen Turussa. Yrittäköön Kuopion yliopistolaiset kuinka uittaa proffaansa Veljmiehen alusastiassa ja stadilaiset lakittaa Mantaansa, ei ole toista yhtä ylevää näkyä kuin upeaan Taidemuseoon päättyvä täpötäysi Aurakatu, joka sekunnissa muuttuu sekalaisesta päiden merestä valkoiseksi hattaraksi vappukansan vetäessä ylioppilaslakit päähänsä. Olen nähnyt tuon ihmeen nyt neljänä (Kirjoitin aluksi vahingossa, että kolmena. Nyt iski apua miten kauan olenkaan jo asunut täällä -hetki ♥) vappuna ja joka kerta jaksan hämmästyä, miten vaikuttava yksi sekunti osaa olla. Pienen hetken ajan tuntuu, että kadullinen täysin erilaisia ihmisiä onkin täsmälleen yhtä. Sama ilo kuplii kaikkien sisällä, sama nauru hiipii kaikkien kasvoille ja samat Alkosta ostetut kuoharipullot poksuvat jokaisen käsissä, vaikka todellisuudessa yhteistä saattaa olla ainoastaan sen hetkinen sijainti Turun Aurakadulla.Kuopiolaiselle Turun tarjoama vappukokemus on iso juttu, koska Kuopio ei edelleenkään ole minusta ottanut tarpeeksi sitä roolia opiskelija- tai vappukaupunkia, joka sen kuuluisi ottaen huomioon, että kaupunki on kuitenkin jatkuvasti kasvava korkeakoulutuskeskus, jolla on yliopisto- ja AMK-koulutus. Leuka rohkeasti ylös ja opiskelijakaupunkistatusta kehiin! Todisteena tästä linkkaan Savon Sanomien viime vuoden uutisen Kuopion perinteisimmästä opiskelijavapputraditiosta: proffan pesusta ja Veljmiehen lakituksesta. Haluaisin nostaa kuvan suoraan tänne blogiin, mutta tekijänoikeussyistä en niin tee, joten käykää vilkaisemassa ensin tuo ja samantien siihen perään, miltä samaan aikaan näytti Turussa. Ihan oikeasti, 100 ihmistä vs. 10 000 ihmistä! En ennen ensimmäistä Turkuvappua edes tajunnut, mitä vappu oikeasti tarkoittaa ja eka Turun lakitushetki meni melkein uskoon tulemisen kokemuksesta.

Kuopiolaisista vielä sen verran, että todistetusti laiskat savolaisetkin saa kuitenkin liikkeelle, kunhan aseet vain ovat oikeat. Googlailuni perusteella vapun sijaan kannattaa ainakin toistaiseksi panostaa urheilutähtiin. Kimmo Timosen Stanley Cup -juhlat kun houkuttelivat vappuna kadoksissa olleet 9 900 savolaista koloistaan ja torilla tavattiin kymmentuhatpäisen lauman voimin.


Minun vappuni meni siis hyvin perinteisin menoin yliopiston boolimaljoja kierrellessä, kaveribrunssista nauttien, pikniköiden ja aurinkoa fiilistellen. Ei suruja, ei harmeja eikä edes palamista kevätauringossa, joten aivan priimaa suorittamista. Hyvä minä ja vappu!

2 kommenttia:

  1. aarg apua, millä sä lievitit kolmannella hakukerralla (jos muistan oikein?) tätä jännitystä!? :D sormet syyhyäis päästä jo rokkaamaan koko koe, mut toisaalta tulee fiilis että osaanko sittenkään mitään.. :D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Voi kunpa osaisinkin vastata! :D Se on ihmeellinen kauhun ja innostuksen tasapaino noi vikat ajat ennen koetta. Tekis mieli päästä jo hoitamaan homma, mutta silti takaraivossa jännittää, et oonko mä nyt kuitenkaan tarpeeks valmis. Mut kyl sitä on ;) Mä vikoina päivinä kovasti edelleen kertailin ja lykkäsin kirjoista irrottamista, kun se tuntu niin lopulliselta. Onnea keskiviikkoon ja kyl sä hoidat sen! :) Maltilla vaan.

      Poista