maanantai 30. toukokuuta 2016

Tuutorkoulutusleiri Seilissä

Voin luvata, että hevoskokeen selättäjät ovat syksyllä hyvissä käsissä, koska meillä on koossa äärimmäisen hyvä porukka uusia ja vanhoja tuutoreita saattamaan uusien fetusten lääkisurakka alkuun! Tuutorkoulutuksen lähes uudeksi perinteeksi on muutaman viime vuoden aikana muodostunut yhden yön mittainen leirikoulutus Seilin saarella ja toissaviikonloppuna oli tämän kevään reissun aika.
Seili lumosi minut täysin. Aivan täysin. Pieni saari täynnä historiaa mutta ilman autoja ja asfaltoituja teitä, kaikkialla vain niittyjä, merta ja kauniita maisemia. Seili oli meille paratiisi. Enkä liioittele yhtään, koska koko reissumme ajan aurinko helli meitä ja maalasi saaren luonnon sadunomaiseksi. Kun upeaan miljööseen lisätään bussillinen uusia ja vanhoja lääkistuttuja, joista jokainen on fiiliksissä sekä Seilistä että tulevasta yhteisesti tuutorsyksystä, ei tuloksena voi olla muuta kuin timanttia. Vielä viikko paluun jälkeenkin tätä kirjoittaessa rinnassa läikehtii lämmin ilo, koska matka oli niin ihana kokemus. Jos vain ikinä tarjoutuu mahdollisuus päästä Seiliin tai tuutoriksi, tarttukaa siihen!

Käytännön vinkkinä tuohon saarelle menoon, että aivan jokaisella on todella mahdollisuus vain ottaa ja mennä Seiliin. Lautta Nauvosta maksaa vissiin 6 euroa ja kestää puolisen tuntia. Täydellinen päiväretkikohde tai mielenkiintoinen viikonloppuseikkailupaikka, jos haluaa tutustua paremmin oman maan upeuteen!

1,5 vuorokauden koulutusleiri piti sisällään oikeaa tiukkaa asiaa, kun lääketieteellisen tiedekunnan kolme eri ainejärjestöä TLKS (lääkis), THLKS (hammaslääkis) ja IVA (biolääkis) esittäytyivät, pohdimme ryhmän muotoutumista, tulevan syksyn odotuksia ja mahdollisia ongelmatilanteita tuutorryhmän kanssa, mutta myös rentoa ryhmäytymistä tuutorporukan kesken. Koska ainakin meille parillekymmenelle kliiniselle tuutorille 40 prekliinisen tuutorikaverin nimien ja kasvojen opettelussa riittää hommaa. Lisäksi tuutorporukan keskinäinen hyvä henki on fetuksille tosi tärkeä fiiliksennostattaja. Jos me tunnemme olevamme kavereiden ympäröimänä, on fetustenkin helppo rentoutua meidän kanssamme ja lähteä huumaan mukaan. Näin ainakin haluan uskoa, koska mitä enemmän ihmiset ovat riemulla messissä, sitä huisimpaa kaikilla on ja sitä nopeampaa ryhmäytyminen on.

Viikonlopun aikana iso osa tuutorkolmikoista otti myös kesän fetuskirjeisiin liitettävät ryhmäkuvat. Tulosten julkistamisen ja opiskelupaikkojen vastaanottamisen jälkeen ainakin Turussa nimittäin jokaisen tuutorryhmän tuutorit ottavat omiin fetuksiinsa yhteyttä kirjeellä, jossa kerrotaan vähän tulevan syksyn kulusta, meistä tuutoreista ja tottakai onnitellaan opiskelupaikasta! En itse muista kauheasti omasta kirjeestäni, mutta sen verran palautuu mieleen, että tuntui lohduttavalta, että joku oli valmiina ottamaan meistä kopin, kun keltanokkina aloittaisimme elokuussa. Suunnittelimme myös hiukan juttuja, joita haluamme ryhmänä tehdä ja voin luvata, että edessä on mahtavia iltoja ja päiviä tuutorporukan kesken! 

Paljon kärsivällisyystsemppejä tulosten odottelijoille!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti