lauantai 4. kesäkuuta 2016

Minisarjavinkki: Sekasin

Meillä ei ole Netflixiä, Viaplayta eikä mitään muutakaan palvelua, jonka kautta voisimme yhden sarjan loputtua etsiä uuden katsottavaksi. Olemme vanhanaikaisia. Kokeilimme viime syksynä Netflixiä ilmaisen kuukauden ajan (= sen ajan että ehdimme katsoa aiemmin kesken jääneen Breaking badin loppuun), mutta muuten emme kokeneet netflix&chilliä tarpeelliseksi. Vaihtoehtoina tv-viihteen seuraamiselle ovat meillä siten oikea televisio ja kanavien omat toistopalvelut tabletilla. Olemme vahvasti team Areenaa.

Kuva: Yle

Hyvien dokkareiden lisäksi Yle on nyt pistänyt ulos todella mielenkiintoisen Sekasin-ohjelman. Sarja on osa laajempaa mielenterveyden ongelmia ja niiden tabunomaisuutta avaavaa Sekasin-projektia, jossa mm. monet bloggaajat ovat avanneet omia kokemuksiaan mielenterveydestä. Projektin slogan Jokainen meistä on joskus sekasin kertoo paljon. Mielenterveyden ongelmat eivät ole vain niiden joidenkin ongelma, vaan jokaisen meidän mieli voi tehdä tepposet elämäntilanteen ollessa vaikea. Ei ole niitä ja meitä vaan kaikki ovat samalla viivalla.

Neljä nuorta, kaikki omalla tavallaan sekasin ja yksi suljettu osasto. Sekasin-ohjelman perustuu tositapahtumiin -tekstiin suhtaudun hyvin varauksella, mutta ohjelmana 4 x n. 30min minisarja on äärimmäisen viihdyttävä! Minuun sarjan outous ja melkein fantasiamainen ote todellisuuteen iski lujaa, Jarkko taas oli hiukan epäilevämpi, mutta viihtyi silti sarjan parissa läpi neljän jakson.

Neljän nuoren näyttelijän tiimi (pois ruudusta ainainen Aku Hirviniemi) tekee mahtavaa työtä. Raikkaan näyttelijätyön lisäksi sarjan koukuttavuuden kantava voima on minusta nokkela kieli ja hahmojen aitous. Olen aivan sulaa vahaa kummankin mieshahmon edessä, koska he vain ovat sarjassa mielenkiintoisen hauskoja. Hahmojen tarinat ovat julmia, mutta sarja ei jumahda möyrimään koulukiusaamisessa tai huonossa isä-poika -suhteessa, vaan etenee kuin juna vieden tarinaa koko ajan eteenpäin päähenkilöiden välisen suhteen kautta.

Kuva: Yle

Sarjan voi katsoa pienissä vajaan 10min paloissa tai neljänä pidempänä noin 30min jaksona. Me katsottiin pidempinä jaksoina ja tällöin juoni oli minusta helpompi pitää omassa mielessään eheänä, mutta tyyli on tietysti vapaa. Korostan vielä loppuun, että äärimmäisen raikas ja viihdyttävä ohjelma kyseessä! Lisäplussaa lääkisläisen silmin katsottuna tulee tietysti sijoittumisesta terveydenhuollon maailmaan, joten katsokaa ja nauttikaa!

2 kommenttia:

  1. Katoin kaikki putkeen eilen illalla. :D Kiitos vinkistä siis, oli tosi hyvä!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Jes, kiva kuulla etten aivan turhaan huudellu :D

      Poista