lauantai 3. syyskuuta 2016

Baby showerit!

Milloin vain on mahdollisuus juhlat järjestää, silloin täytyy juhlista ottaa kaikki riemu irti! Tällä mentaliteetilla me otimme lääkiksen kaveriporukan kanssa vastaan haasteen järjestää viikossa marrasvauvaa odottavalle kaverillemme vauvajuhlat. Ja mikä olisikaan parempi syy juhlia kuin uusi pieni ihmispalleroinen, joka on syntyvä tähän maailmaan ♥ Ei tarvitse varmaan enempää alleviivata, kuinka fiiliksissä minä olin juhlista ja ennen kaikkea niiden suunnittelusta, koska täysin uutta juhla-aluetta haltuun ottaessa on maailman parasta upota Pinterestin ja blogien maailmaan keräämään ideoita, suunnitella juhlien toteutusta ja lopulta mehustella onnistunutta lopputulosta yhdessä muiden kanssa. Otimme siis riemulla haasteen vastaan!Ensimmäinen ja melko perustavanlaatuinen ongelma oli juhlien aikataulutus yhdeksän hengen kesken, joista iso osa on keskenään eri klinikkaryhmissä ja siispä eri viikoilla hajautuksessa Porissa tai Vaasassa. Keskenämme löysimme melko pian sopivan päivän, mutta tulevan äidin aikataulut meidät piti urkkia salaa tämän aviomieheltä Facebookin välityksellä. Onneksi kaikille sopiva päivä löytyi lopulta yllättävänkin helposti ja samalla saimme tulevan isän houkuteltua mukaan juoneen tuomaan juhlakalun juhlapaikalle sovittuna aikana jonkin sopivan tekosyyn varjolla.

Viime viikon perjantaina meillä oli yllätyksen aika. Olimme etukäteen ajan kanssa "leiponeet" vaippakakun (näppärä suuntaa antava ohje täällä), koristelleet juhlatilan ja asetelleet kaikkien nyyttärimeiningillä leipomat herkut esille, koska meillä ei ollut stressiä tulevan äidin järkkäämisestä juhlapaikalle. Aivan viime hetkillä meitä kaikkia kyllä taisi aikamoisesti jännittää, koska entä jos tuleva äiti vaikka pitäisikin kaikkea meidän keksimää höpötystä aivan hölmönä jenkkihörhöilynä ja ihanan perjantaivapaan tuhlaamisena turhuuteen? Onneksi taisimme jännäillä turhaan ja tuleva äiti nauttia täysillä muutaman tunnin vauvahöpinöistä, -leikeistä ja rennosta jutustelusta valmissa pöydässä.
Olimme suunnitelleet päivälle löyhästi erilaisia ohjelmanumeroita rytmittämään oleskelua. Ruokailun aikana täytimme bodyn muotoiset arvauskupongit, joissa jokainen sai veikkata vauvan syntymäpituutta, -painoa ja tulevaa nimeä. Samaan aikaan ruokailun taustalla jokainen kävi omaan tahtiin heittämässä seinällä roikkuneeseen kalenteriin veikkauksensa vauvan syntymäpäivästä. Pahimman nälän väistyttyä tuleva äiti sai ihmetellä vaippakakkuun kiinnitettyjä lahjuksia, joista osa oli itse neulottuja (myssy, sukat ja lonkerokaveri) ja osa kaupan hyllyltä (body-housut-myssy -setti ja tuttiklipsi) ennen vauvanruokien maistelua. Olimme varanneet neljää eri valmisvauvanruokaa tulevan äidin sokkona maistettavaksi ja analysoitavaksi. Hiukan pahaa teki katsella pahanhajuisten mössöjen maistelua, mutta urheasti tuleva äiti suoritti tehtävänsä ja nauroi päälle. Jälkkäriksi tarjosimme vaippoihin sulatettuja suklaapatukoita, joista piti hajun ja maun perusteella päätellä, mikä suklaa oli kyseessä. Juhlien ohjelmanumeroista oma suosikkini oli name that baby -leikki, jossa meidän kaikkien tuli arvata meidän vauvakuvista kuka on kukin. Olimme jokainen etukäteen lähettäneet yhdelle meistä omat vauvakuvamme (ja tuleva isä äidin vauvakuvan), jotta mahdollisimman moni sai osallistua leikkiin. Hassua, miten yhden vauvavalokuvan perusteella oli aivan mahdotonta sanoa kuka oli kukin! Kaikki näyttivät vain vauvoilta, joilla oli hiukan eri väriset hiukset ja eri paksuiset posket. Viimeisenä leikkinä arvailimme tulevan äidin tämän hetkistä mahan kokoa leikkaamalla arvioidun vatsan ympärysmitan kokoisen narunpätkän, jota sitten verrattiin äidin itsensä mittaamalla leikkaamaan naruun.Perjantain juhlat olivat mahtava aloitus viikonlopulle ja tietysti ihaninta oli nähdä tulevan äidin tykkäävän myös. Kihlajaisten ja häiden ohella tälläisiä juhlanaiheita toivoisi paljon lisää. Vink vink kaverit. Minä lupaan hoitaa suunnittelun, kunhan vain juhlanaihe on!

2 kommenttia:

  1. Voi että, ihanat juhlat ootte järkänneet :) Mulle ei (harmi vaan) kukaan oo koskaan järjestäny baby showereita... No, ehkä sit ens kerralla ;)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Voi sentään! Jospa sit tosiaan tulevaisuudessa :D Juhlien järkkääminen oli kyllä tosi hauskaa ja me kaikki oltiin hurjan innoissamme miettimässä kaikkia leikkejä ja koristeluita päivään. Oli hauska loikka täysin uuteen maailmaan!

      Poista