lauantai 24. syyskuuta 2016

Kesän lopettajaiset

Syyskuun viimeinen viikko. Käsittämätöntä, millä vauhdilla syksy rullaa! Henkilökohtaisesti olen jo viimeiset pari viikkoa ollut aivan valmis vetämään paksumpaa takkia niskaan, villaa päälle ja neulehuivia kaulaan, mutta päivälämpötilojen noustessa noin pariinkymmeneen, on tummien sävyjen ja paksumpien neuleiden pukeminen tuntunut suorastaan laittomalta. Ei ulos vain voi pukeutua mustaan, jos aurinko porottaa täysillä!

Pikkuhiljaa aletaan kuitenkin päästä sinne. Aamulla sormia jo paleltaa pyöräillessä, puut alkavat vaihtaa väriä vihreästä auringossa hehkuvaan oranssiin ja minä saan vihdoin hyvällä omallatunnolla pukea paksumman huivin. Minä olen niin valmis syksyyn, varsinkin kun eilen tajusin, että ulkona on todella niin viileää, että pääsen ottamaan käyttöön myös ihanan kirppisvalikausivillakangastakkilöytöni.

IMG_3393
Untitled

Me juhlimme eilen kesän loppua. Pidimme kesän viimeiset grillijuhlat takapihalla kavereiden kesken. Istuimme ringissä takapihalla grillaamassa asuntomme jokainen tuoli ulos kannettuna, joimme viiniä ja lämmittelimme syksyillassa kylmettyneitä sormiamme hiilloksen hehkussa. Kuin viimeistä kesäiltaa eläessämme, poltimme viimeisen grillillisen hiiliä puhtaasti lämmön ja tunnelman vuoksi, kun kaikki eväät oli jo syöty, koska mitäs sitä säästelemään, kun uuden grillikauden avaukseen on aikaa lähes kolme vuodenaikaa.

Ei tuollaisen onnen ja rakkauden keskellä istuessaan voi muuta kuin katsoa odottavana vuoden pimeimpäänkin ajanjaksoon, joka meitä kesän hylättyämme odottaa. Koska ihanien kuulaiden auringonvärjäämien syysaamujen lisäksi edessä vaanivat myös mustat, märät asfaltit, joiden pinnalla lehdettömien puiden varjot tanssivat katulamppujen valossa, ja pimeys, joka tuntuu tervehtivän aamulla kotioven avatessa ja odottavan jälleen iltapäivällä koulun ovella. Syksy ei ole helppo, mutta mikäs tässä maailmassa olisikaan.

Untitled

Onneksi on teetä, punaviiniä, kynttilöitä ja niitä kauniita huurreaamuja, joiden voimalla jatkaa eteenpäin. Niin ja tietysti hienoja kirppisvälikausivillakangastakkeja. 

EDIT 24.9. klo 14.53: Lisätty ensimmäinen kuva. 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti