lauantai 10. syyskuuta 2016

Meidän koti

Siinä missä eräs koulukaverini on pelkän lääkiksen aikana muuttanut yli viisi kertaa, me Jarkon kanssa olemme olleet asumisemme suhteen hyvin stabiileja. Asumme edelleen samassa asunnossa, johon Kuopiosta Turkuun lähtiessämme muutimme, eikä meillä ole lähiaikoinakaan suunnitelmia muuttaa muualle. 46 neliöinen opiskelija-asuntokaksiomme Yo-kylässä on palvellut meitä moitteettomasti ja puhtaana tämä on oikeasti todella kiva ja meidän näköinen koti ♥

Sisustuksellisesti myllersimme kotimme uuteen uskoon kevään lopulla, kun kumpikin alkoi olla tympääntynyt vanhaan järjestykseen. Muutos meinasi olla ongelmallinen, koska divaanisohva, pitkänmalliset huoneet, yhden nurkan valtaava pakastin, takapihan ovi ja musiikkivehkeet (vinyyli, cd-, ja kasettisoitin, vahvistin sekä kahdet isot kajarit) loivat monimutkaisen yhtälön, jossa yksi muutos tuhosi mahdollisuudet toiseen. Boksin ulkopuolelle kurkkaamalla, muutamalla paintilla piirretyllä havainnekuvalla ja usealla mittanauhan venytyksellä onnistuin lopulta kuitenkin luomaan pari raikasta järjestysvaihtoehtoa, jotka esittelin Jarkolle. Tämän jälkeen valitsimme voittajan, ja jo seuraavana päivänä koulusta tullessani Jarkko oli kaverinsa kanssa yllätyksenä siirtelemässä huonekaluja uuteen uskoon.

Käsittämätöntä, miten pienillä muutoksilla kodin voi saada tuntumaan aivan uudelta! Emme ostaneet muutoksen aikana yhtäkään uutta asiaa kotiimme, mutta silti tuon päivän jälkeen vain vaeltelin illan huoneesta toiseen (aivan kuin niitä olisi kovinkin monta vaelleltavaksi...) ja ihmettelin, miten emme olleet tajunneet tehdä näin jo aiemmin.

Meillä sisustukseen vaikuttavat kummankin ideat ja mielipiteet yhtä vahvasti. Eli suomeksi sanottuna myös Jarkkoa kiinnostaa, miltä kotimme näyttää ja hänellä on yhtä lailla visioita sisustusjutuista kuin minullakin. Olemme sisustuksen suhteen molemmat melko minimalisteja. Kammoksumme liiallista tavaramäärää ja paljaan pöytäpinnan puutetta, Jarkko jopa minua enemmän. Minä pidän graafisuudesta, tehosteväreistä, kukista ja yksinkertaisuudesta, jossa on kuitenkin särmää. Lisäksi rakastan kauniita valaisimia ja illan hämärtyessä valojen luomaa tunnelmaa.


Suosikkijuttuja kotona minulle ovat makuuhuoneen hyllykkö, olohuoneen nurkan punainen lamppu, olohuoneen molemmat taulut, keittiön k&j -kirjaimet, sängyn päällä oleva huntu ja tv-tason karttapallo. Olohuoneen Vallilan Pengerkatu-verhot ovat myös hitaasti syttynyt ikirakkaus ja itse asiassa ihkaensimmäinen asia, jonka yhteiseen kotiimme ostimme jo Kuopiossa asuessamme.

Perussisustusjuttujen lisäksi meillä on esillä monia aivan järjettömiä esineitä, jotka ovat vain kerran jääneet niille sijoilleen. Olohuoneessa liehuu Jarko kirpparilta ostama Norjan lippu, levyhyllyn päällä on Paperi T -naamari ja olkkarin seinällä minulle rakkauttaan vannova peuranpää. Juuri noista höpöistä asioista tulee tunne, että tämä on juuri meidän koti eikä kenenkään muun.

Ps. Anteeksi sinulle, joka jo keväällä toivoit postausta sisustusjutuista ja jolle sanoin, että sellainen on piakkoin tulossa. Vähän venähti...

2 kommenttia:

  1. Ihanan persoonallinen asunto teillä! Sama ongelma kaikissa pienissä asunnoissa, ettei millään meinaa saada huonekaluja kivaan järjestykseen. Lähes aina vain yksi vaihtoehto on toimiva. Eniten oon kateellinen teidän makkarin lampusta ja tuosta moccamasterista :D jos voitan lotossa, niin ekana marssin kauppaan ostaa moccamasterin :D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Voi kiitos! :) Jarkko lottosi just viikonloppuna elämänsä ekaa kertaa ja mä vannotin et jos voitto tulee niin me lähdetään jonnekin ihanalle lomalle. Mut on moccamasteri myös oikein mainio sijoituskohde! :D Sillä tulee kyllä hyvä ja kuuma kahvi.

      Poista