lauantai 17. syyskuuta 2016

Olo varsin luova

Jos ala-aste onnistui hiihtämisen ohella traumatisoimaan minut jonkin suhteen, vesivärit ovat se asia. Minä vihasin vesiväreillä maalaamista jo silloin, mutta ala-asteen jatkuvan epäonnistuminen oli omiaan syventämään inhoani. Oli täysin mahdotonta saada ympäriinsä leviävällä värillä aikaan mitään omaa silmää ja ennen kaikkea omaa visiota miellyttävää, koska visioita minulla kyllä oli. Pääni oli ja on täynnä ideoita, miten kauniita kuvia piirretään tai maalataan, mutta turhautuminen, joka vision toteutumisen epäonnistumisesta seuraa, on tähän mennessä ollut liian suuri pelote kynään tai pensseliin tarttuakseni. Siksi viime viikon lauantai olikin poikkeuksellinen päivä.

Mummoni täytti viime sunnuntaina kunnioitettavat 85 vuotta. Se on sellainen ikä, että kortin on oltava itse tunteella tehty ja hieno. Kaupungilla ja Tigerissa ympäriinsä haahuillessani ja inspiraatiota korttiin etsiessäni, silmiini osuivat vesivärit, eikä mahanpohjassa yllättäen pyörähtänytkään oksu vaan jopa pieni innostus. Pitäisikö..... 

IMG_3384
IMG_3381
image

Kyllä piti, enkä ole vuosiin nauttinut mistään taiteen tekemisestä noin paljon! Oli ihanaa istua yksin olohuoneen lattialla upouudet vesivärit edessään, teekuppi äärellään ja pinterestin maailma avoinna antamassa inspiraatiota maalailuun.

Parasta yli parituntiseksi venyneessä taidehetkessäni oli tietysti, että kerrankin olin työni jälkeen tyytyväinen. Ilman tuota onnistumisen elämystä tämänkin postauksen sävy voisi olla kaukana tästä nykyisestä herkän harmonisesta. Nyt  luovuushuumassani kuitenkin suosittelen aivan jokaiselle sukellusta pinterestin watercolor-kuvien maailmaan ja rohkeutta tarttua vesivärisiveltimeen, koska ainakin minä pääsin kokemaan mahtavan flow-tilan maalaamiseen upotessani. (Ja taisi Jarkkokin tänään tykätä, kun hänet houkuttelin valokuvamalliksi maalaamaan.) Plussaa oli myös yksi upeasta kortistani kateellinen pikkusisko ja yksi todella onnellinen mummo.

Ps. Nyt uusissa postauksissa Flickrn kautta tulevat kuvat toimivat kauniisti, mutta kaikki vanhojen postausten kuvat ovat aivan vinksallaan... Vihaan tietotekniikkaa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti