torstai 15. syyskuuta 2016

Uusi ulkoasu

Minua on jo pitempään houkuttanut vaihtaa blogin ulkoasua, mutta näillä teknisillä taidoilla asiaan tarttuminen on aina jäänyt, koska ikinä ei ole ollut tarpeeksi aikaa tai hermoja yrittää paneutua asiaan. Eilenkään ei ollut hermoja, eikä varsinkaan aikaa, mutta siitä huolimatta ryhdyin säätämään ulkoasua ympäri parin tunnin hypärillä. Luonnollisesti tein kaikki mahdolliset virheet: kadotin entisen ulkoasuni samantien bittiavaruuteen, sekoilin leveyksien kanssa, yritin epäonnistuneesti (mutta myös onnistuneesti) leikkiä css-koodeilla ja sain suuren osan blogikuvistani muuttumaan tuhruisiksi. Lopputuloksena olen nyt kuitenkin suurin piirtein tyytyväinen.

Entinen malli oli minusta jo pitkään ollut tunkkainen ja raskas, mutta koska keinoja ja niitä hermoja asian muuttamiseksi omin tai Bloggerin avuin ollut, olin tyytynyt vanhaan. Eilen googlailin hiukan vinkkejä ulkoasun muuttamiseksi ja yllättäen huomasinkin olevani säätämässä maksukorttini ostorajoja nettipankissa, että saisin ostettua Etsystä valmiin blogimallin. 10 eurolla säästin hiukan hermojani, hellin visuaalista silmääni ja olen ehkä asteen verran onnellisempi bloggaaja, kun blogini vastaa aiempaa paremmin mielenmaisemaani, joka tällä hetkellä on seesteinen, raikas ja yksinkertainen.

 photo 797ba9a9-387e-40ee-8426-461871776e3e_zpsnhbcbk4t.jpg

Mikä muuttui uuden ulkoasun mukana? Lähes kaikki ja ei melkein mikään. Peruspalikat pysyvät kaikki samoina eli täsmälleen samat toiminnot pitäisi löytyä uudestakin mallista, mutta esimerkiksi somekanavalinkit muuttivat sivupalkista yläpalkkiin ja tunnistepilvi supistui hiukan. Myös melko tuore tykkää-painike postausten lopusta katosi muutosten myötä, mikä on minulle oikeastaan mysteeri, mutta onneksi pikkujuttu kokonaisuuden kannalta. Yksi iso ja vielä hiukan ratkaisematon ongelma on kuvien koko, laatu ja latausreitti, mutta jatkan selvittelyjä ja etsin itselleni parasta tapaa saada kuvat mahdollisimman laadukkaina blogiin.

Muutenkin pieniä säätöjä saattaa olla vielä luvassa, mutta pääpiirteissään Krista_llian uusi lookki alkaa olla kuosissa. Miltä näyttää, kuinka toimii, kuinka ei toimi, mikä on hyvää ja mikä huonoa? Minua kiinnostaa nyt kaikki tähän muutokseen liittyvät mielipiteet! Parhaani mukaan yritän ongelmia korjailla, jos sellaisia ilmenee. Minä itse olen muutoksesta aivan innoissani! Kirjoittaminenkin tuntuu taas aivan uudelta, kun postaukset ulkonäöllisesti alkavat vastata mielikuviani.

4 kommenttia:

 1. Hyvältä näyttää ainakin mun mielestä! :)

  VastaaPoista
 2. Itse oon pitkkään ladannut kuvat blogiin flickrin kautta :) kannattaa testata! Sinne sivustolle ladataan siis oma kuva ja poimitaan html-koodi. Kuvan saa laitettua blogiin aika vaivattomasti ja ohjeita tähän löytyy monesta paikkaa :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Flickrin suuntaan taidan itsekin kallistua. Kiitos vinkistä ja käyttäjän arviosta! :)

   Poista