tiistai 4. lokakuuta 2016

Ne pienet typerät jutut

Sanovat, että pitäisi nauttia hetkestä, carpe diemata sen sijaan, että pohtii huomista. Ideologia on harvoin 100%:sti minua, koska minä rakastan pohtia, suunnitella ja arpoa tulevaa, mutta näen minä jatkuvasti kauneuden ja mahdollisuudet, jotka aivan perusarkipäiviinkin kätkeytyvät. En siis ole mikään kuiva suunnittelijamuija, vaan ennemminkin hallitusti hetkeen tarttuva neiti-ihminen. Tänään muutaman kerran oikein havahduin, että vitsi tämä hetki on kiva ja pienet typerät asiat ovat ne, jotka todella tekevät tästä elämästä lystiä

Aamulla tartuin hetken sijaan mattoon ja totesin eilen kaatamani teetahran olevan siinä edelleen, pesusta huolimatta. Ei siinä mitään, vastaavaa on sattunut ennekin, ja olohuoneemme lattialla viimeiset pari vuotta ollut Ikean halvin 20 euron pallomatto on selvinnyt koitoksistaan moitteetta. Harmittavasti nyt tilanne oli kuitenkin se, että vain 1,5 viikkoa sitten ostimme sen kaiken kestävän keinokuitupallomaton tilalle uuden kauniin vaalean puuvillaisen maton Anttilan loppuunmyynnistä. Se ei näemmä kestänyt kaikkea eikä edes teetä. Kumoon potkaisemani sitruuna-inkivääritee imeytyi salamana maton kuituihin ja tänään ihana vaalea mattomme näytti teetahran kohdalta upean pissinkeltaiselta. Ärsytti niin, että lähdimme uudestaan mattokaupoille.

IMG_3421

Niinpä päivän ensimmäinen pieni typerä juttu on se tunne, kun avaat mattorullan ja uusi täydellisen teetön matto levittäytyy olohuoneesi lattialle, ja pienessä hetkessä olohuone näyttää taas siltä ihanalta pesältä, johon 1,5 viikossa ilman keinokuitupallomattoa ehdit jo tottua. Juuri uudelleen maksamasi 60 euroa ei tunnu missään, koska teesyntisi on nyt hyvitetty ja voit jatkaa elämääsi aivan kuin mitään ei olisikaan tapahtunut, mutta kuitenkin mokastasi viisastuneena. Meillä ei nimittäin enää juoda mitään olohuoneen matolla. Tai ainakaan säilytetä matolla yhtäkään kuppia/lasia hörppyjen välillä.

Mattomateriaonnen sijaan päivän ratkiriemukkain pieni typerä juttu oli kuitenkin kansallinen korvapuustipäivä. Kuinka mahtavaa on, että Suomessa juhlitaan korvapuustipäivää! Niin järjetöntä, turhaa ja hölmöä, että päätin, että meillä sitä juhlitaan tästä lähtien jokaisena lokakuun neljäntenä. Idealistimielikuvissani näen korvapuustipäivänä iloisia lapsia leipomassa pullaa vanhempiensa kanssa, ystäviä juoruamassa kahviloissa puustit kahvin seurana ja ihmisiä viemässä pullia toisilleen lahjaksi. Itselläni on lapsuudesta valtavasti ihania muistoja pullanleipomispäivistä äidin kanssa ja aion todellakin aikanaan siirtää nämä hetket eteenpäin, jos minulle vain ikinä lapsia suodaan. Kanelipullat eivät voi olla minkään pahan alku.

IMG_3424
IMG_3448

Pikaisesti myös päivän muita pieniä typeriä juttuja mainitakseni:
♥ Tänään on Ensitreffit alttarilla -ilta
♥ Vaikka ulkona oli jäätävän kylmä ja hurja tuulista, aurinko paistoi koko päivän.
♥ Sain käyttää uutta hienoa välikausivillakangastakkiani
♥ Pikkulapsi bussissa ilmoitti aina bussin lähtiessä liikkeelle: "Pussi kääääntyyyy!"
♥ Päivän luennoitsijat olivat iloisia.
♥ Illan jumppa peruuntui, koska ohjaaja ei ikinä saapunut paikalle eikä häneen saatu yhteyttä.
♥ Meille tulee maailman paras 5-vuotispäiväjuhlintaviikonloppu viikon päästä!
♥ Pullataikinani kohosi yli kulhostaan.

4 kommenttia:

 1. Mulle kävi samalla tavalla maton ja teekupin kanssa :D kiikutin maton pesulaan ja onneks sillä lähti tahra matosta :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mä kans mietin pesulaa, mutta pää ei antanu periks jäädä odottamaan, että lähteekö, koska pelkäsin et kuolevasta Anttilasta loppuu korvaavat matot :D Nyt meillä on sit ainakin toistaseks kaks mattoa :D

   Poista
 2. Sulla on Krista kyllä ihan sairaan kiva tyyli kirjoittaa!:) Tosikiva lukea sun tekstejä kun tyyli on jotenkin niin kiva!

  VastaaPoista