sunnuntai 13. marraskuuta 2016

Kombo, joka tuhoaa aamuni (mutta tekee aamuista päivän parhaita hetkiä)

Minä olen aamuihminen. Todella selkeästi aamuihminen. Menen mielelläni illalla ajoissa nukkumaan, koska iltaeloni aikana en saa mitään hyödyllistä aikaiseksi, olemassaoloni silloin on yleensä vain turhaa notkumista. Aamuisin sen sijaan saan paljonkin aikaiseksi ja olen tehokkaimmillani, kunhan vain aamun aluksi olen saanut notkua huolella.

Kuulun ihmisiin, joille aamupala on ehdoton asia. Ilman aamupalaa ei ole aamua, eikä ilman aamua ole päivää, joten aamu ilman aamupalaa on minulle totaalinen poikkeustila, jollaiseen päätyminen vaatii äärimmäsen aikaisen herätyksen tai kamalan krapulan. (En voi käsittää ihmisiä, joille kahvi on darra-aamun pelastus. Hyi kamala, en tiedä pahempaa.) Itse aamupalan syöminen on kuitenkin vain pienenpieni osa minun aamupalakokemustani ja vain pieni palanen aamupalan tärkeyttä, koska tärkeintä aamuissa on aika.

IMG_3648
IMG_3655

Olen todella taitava tuhlaamaan aikaa aamupalapöydässä. Kouluaamuinakin varaan aikaa herätys-lähtö välille 45-50 minuuttia, josta 10min meikkaan ja loput istun aamupalapöydässä tai valmistelemassa aamupalaa. Parhaimmat vapaapäivät ja viikonloppuaamut alkavat jopa puolentoista-kahden tunnin aamupalasessioilla, joista 10 minuuttia syön aamupalaa, 30min juon kahvia ja lopun ajan vain lorvin ja luen. Tuo lorvin ja luen osuus on minulle se aamupalan tärkein.

Aamupalan aikana plärään läpi kaikki seuraamani blogit, luen uudet tekstit, luen uutiset ja plärään instagrammin ja facebookin läpi. Samalla aamukahvin kofeiinin noustessa päähäni luoden ihanan positiivisen aamukahvihumalan, rentoudun totaalisesti ennen kylmään maailmaan poistumista. Vapaapäivän aamuina usein aamukahvin ja blogien lueskelun lomassa myös inpiroidun tai vähintäänkin rakastun, koska rennon aamun jälkeen maailma on niin kaunis ja täynnä mahdollisuuksia.

IMG_3709
IMG_3681

Ongelmallista aamuissani tosiaan on vain ajan tuhlaaminen. Tänäänkin heräsin klo 8.00 ja nyt klo 10.09 olen istunut 1,5h aamupalapöydässä ja kirjoittanut tähän mennessä tätä tekstiä 30min. Hienosti tuhlattua tenttiinlukuaikaa!

2 kommenttia:

  1. Aamupalapöydässä notkuminen on parasta mitä tiedän :)♥ Jo lapsena luin aamupalalla kirjaa ja nykyään lukulistalla on blogit tai joku lehti. Parhaimmat päivät lähtevät käyntiin aamupalalla notkuessa :)

    VastaaPoista