tiistai 18. huhtikuuta 2017

Luksus on lähellä, jos sen vain ottaa vastaan

Proffisviikolla kaipasin luksusta. Laitoin tänä vuonna itse meikkini ja kampaukseni juhliin, joten vuosijuhlien luksus oli revittävä muualta kuin itse juhlapäivän valmisteluista. Näin juhlapäivää edeltävästä torstai-illasta muotoutui minun oma spailtani.

Olosuhteet huikean sparentoutuksen luomiselle olivat luonnollisesti rajatut. Upea luksushetkeni sijoittui alle 100 metrin päässä kotioveltamme sijaitsevaan talonyhtiön saunaan, jonka käyttö neljä kertaa kuussa sisältyy Yo-kylän opiskelija-asuntojen vuokraan. Ovelana kettuna osasin sentään valita juuri remontoidun saunan, joten vuosikymmenien käytön jäljiltä tunkkaiselta haisevan saunan sijaan sain nautiskella tuoreen puun tuoksusta ja uutuuttaan kiiltelevistä kaakeleista.

33650806320_c7dc660072_o

Saavuin tunnin mittaiselle saunavuorolleni minuutilleen ajoissa, mikä oli hyvä, koska supernopeasti kuluneen 60 minuutin päästä keräilin paniikissa alushoususillani tavaroitani pukuhuoneesta ehtiäkseni pois alta ennen seuraavan vuoron alkua. Kelmeänkeltaisessa yleisen saunan valaistuksessa kylpyläfiilistä joutui alkuun hieman hakemaan, mutta prosessiani helpotti suuresti, kun ymmärsin sammuttaa pukuhuoneen kattovalon ja jättäytyä saunasta hohtavan pehmeänoranssin valon suojiin. Toinen tärkeä tekijä tunnelmanluojana oli musiikki. Kaivoin Spotifysta ensimmäisen spa-hakusanalla vastaan tulevan soittolistan ja katosin instrumentaalisen kylpylämusiikiin maailmaan.

Yritin ottaa tunnin luksushetkeni mahdollisimman kokonaisvaltaisesti haltuun, joten aivan vaatteiden riisumisesta lähtien keskityin tarkasti jokaiseen hetkeen ja itseeni.

Heitän sukat pois. Paljaat jalat koskevat edellisen saunojan jäljiltä hiukan kosteaa lattiaa. Vasta remontoitu lattia on jalkojen alla hassun karhea entiseen verrattuna. Otan paidan pois. Saunan lämmin ilma pääsee koskettamaan ihoani laajemmin. Seuraavaksi riisun housut, sitten alusvaatteet ja sitten korut.

Yksi palanen kerrallaan tulin valmiimmaksi astumaan spariittini seuraavaan osioon. Asettelin kaikki mukaan haalimani sauna- ja suihkutuotteet kauniisti riviin kylpyhuoneen puolelle ja peseydyin keskittyen veden valumiseen ihollani ja sen roiskeeseen vasten lattiaa. Saunan puolelle olin varannut pitkän laudeliinan niin, että sain maata lauteilla ja keskittyä ainoastaan lihasteni rentouteen ja mieleni tyhjyyteen. Saunomisen välillä vilvoittelin viileässä suihkussa ja join saunajuomakseni varaamaa pakastinkylmää kokista (todellisen luksusviban olisi tietysti tuonut skumppa!). Lopuksi pesin, kuorin ja pesin niin, että vasemman jalan pikkuvarvaskaan ei jäänyt vaille pesusienen huomiota.

33192948074_017ed5ddce_o

Pukuhuoneen puolella kuivasin itseni rauhassa ja rasvasin koko kehoni parhaimman tuoksuisella kosteusvoiteella, jonka omistan. Puin myös kauneimmat alusvaatteeni, koska niin luksusmuijat tekevät ollessaan luksusspahoidossa. Tasan tunnin jälkeen olin valmis. Luksuksentäyteinen tuntini oli kulunut ja hoitanut tehtävänsä. Olin valmis proffishumuun.


Ne on pieniä asioita, jos asioille vain antaa mahdollisuuden. Pidetään asiat yksinkertaisina.

2 kommenttia:

  1. Ihana teksti! Tuli sellainen fiilis, että voi kun itselläkin olisi saunamahdollisuus :D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos! Sauna on kyllä ihana, vaikka en itse hurja löylynheittelijä olekaan. Tykkään kaikesta saunomiseen liittyvästä oheisrentoutumisesta, josta tämä tekstikin kertoo, enemmän kuin raivokkaasta löylyilystä :D

      Poista