tiistai 16. toukokuuta 2017

Aika päästää irti

Huominen on monille käänteentekevä päivä. Monien elämä saa kauan unelmoidun suunnan, vielä useampien edestä yksi ovi painetaan vielä vuodeksi kiinni. Joka tapauksessa huominen on kaikille yhteistä. Kello 9.00 sama palo elää jokaisen sisällä ja vasta seuraavat viisi tuntia ratkaisevat, mihin suuntaan tulevan vuoden vaaka kallistuu kenenkin kohdalla. Eikä huomisen viiden tunnin jälkeenkään kukaan oikeasti tiedä mitään. Yksikään tosissaan kokeen suorittanut ei voi vielä huomenna olla varma omasta tuloksestaan, koska koe on yhtä vaikea/helppo kaikille. Minä olin sisäänpääsyvuotenani aivan varma, että edessä on vielä uusi vuosi hakemista, pääsykoehelvettiä ja epävarmuutta, mutta tulokset kertoivat tultuaan jotain aivan muuta. Huomisen ongelma ei siis ole murehtia tulevaisuutta. Huomenna mennään näyttämään, mihin tämä kevät on kulunut ja mitä siitä on jäänyt käteen. Koska käteen on jäänyt paljon.

Puhun teille hakijoille yhtä paljon kuin itsellenikin. Tämä kevät on ollut pääsykoekeväiden jälkeen rankin ja painostavin, koska kuten varmasti on käynyt selväksi, nelosen kevään tenteistä on paljon kiinni, aivan kuten pääsykokeestakin. Neljän vuoden tauon jälkeen karmiva epävarmuus ja pelko omasta epäonnistumisesta ovat päässeet nakertamaan oloani, koska tuntuu, etten ikinä voi olla valmis, vaan aina voisin osata asioita paremmin ja paremmin. Samasta tunteesta kärsin pääkoekeväinäni, koska myös silloin minulla todellakin oli heikkouteni. Samoin kuin silloin neljä vuotta sitten, myös tänä keväänä yksittäisiin tunteihin latautuu niin suuria unelmia ja toiveita, että tekee melkein kipeää. Minä haluan onnistua ja minä ansaitsen onnistua!

IMG_6402

Onneksi tänä keväänä, samoin kuin pitkinä pääsykoekeväinä, lukemisen edetessä myös pieni näyttämisenhalu ja toive elämän siirtymisestä eteenpäin on alkanut nostaa päätään.

Minä osaan valtavasti uutta ja haluan päästä näyttämään sen. Ennen kaikkea, minä haluan tämän epävarmuuden päätökseen ja saada elämääni muutakin sisältöä, kuin jatkuvan kokeesta stressaamisen ja päivästä toiseen jatkuvan opiskelemisen. Haluan taas viettää päivää ulkona ilman huonoa omatuntoa, valvoa myöhään ilman painetta herätä aamulla aikaisin opiskelemaan ja jutella ystävieni kanssa ilman käärmeen tavalla keskusteluihin luikertelevaa tenttiahdistusta. 

Minulle itselleni nuo ovat merkkejä, että työ alkaa olla tehty. Aina voisi osata paremmin ja aina voisi osata lisää, mutta ei kukaan täällä olekaan valmis. Epävarmuus jää aina elämään, mutta pitää olla ylpeä tekemästään työstä ja latoa sen tulokset tyylillä pöytään. Ja kävi lopulta miten tahansa, tämä kevät ei ole ollut kenellekään turha, eikä kenenkään elämä oikeasti lopu, vaikka hetken ajan siltä voikin tuntua.

Nyt on aika päästää irti ja luottaa itseensä. Huominen menee hyvin. (Ja minulla perjantai ja maanantai...)

Toivotan onnea kokeeseen jokaikiselle koko sydämeni pohjasta ♥ Viettäkää rauhallinen aamu ennen koetta ja käyttäkää koko aika! Älkääkö unohtako laskinta, korvatulppia ja eväitä! Te pystytte siihen. Me pystymme siihen.


4 kommenttia:

 1. Et usko miten lohdullista oli lukea tämä :D Olen pari päivää vilkuillut vähän väliä blogiasi odottaen juuri tämänkaltaista viimehetken tsemppipostausta... hullua, miten ihan vieraan ihmisen tsemppi voi merkitä näin paljon iltana ennen ratkaisevaa koetta. Nyt kolmantena hakukeväänäni tuntuu oudolta, että ensimmäistä kertaa minulla on oikeasti mahdollisuus päästä sisään, kun kaksi edellistä yritystä olivat lopulta enemmän tai vähemmän koesalissa eväsretkeilyä :D Ensimmäistä kertaa tuntuu myös, että olen henkisesti valmis kokeeseen (ja toivottavasti elokuussa aloittamaan opinnot) kun tiedän, ettei ulkopuolelle jääminen tarkoita muuta kuin unelman lykkäytymistä toistaiseksi. Välillä päähän puskee kauhukuva siitä, kun en löydäkään 30.6 nimeä listalta mutta eipä sitä nyt auta valmiiksi murehtia. Huomisen jälkeen ehtii sitten monta viikkoa valmistautua henkisesti ulkopuolelle jäämiseen :D Onnea valtavasti tentteihin, hyvin ne menee!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Sulin onnesta, kun luin tämän kommentin ♥ Kiitos! Mahtavaa kuulla, että olen onnistunut kannustamaan ja viime hetken tsemppauksetkit ehtivät saavuttaa sut, vaikka kirjoittaminen menikin mulla aivan viime tippaan. Tämä kevät on tosiaan ollut mulle itsellenikin rankka lukemisen suhteen ja blogi oli pakko melko lailla jäädyttää, koska pidän itselleni sen verran kovia tasoja tänne kirjoittamisen suhteen, etten tykkää puolella sydämellä tulla kirjoittamaan mitään. Samaan aikaan kuitenkin harmitti tuhottomasti, koska tiedän, että postaukset voisi tsempata jotakuta. Joten tää sun kommentti teki todella hyvää.

   Sun suhtautuminen kuulostaa maailman parhaimmalta! Jos nyt ei onnistu, ensi vuonna uudestaan ja oot taas vuoden valmiimpi, koska joka vuodesta kertyy lisää taitoa. Mulla oli kans eka vuosi vaan eväsretkeilyä. Kakkosvuonna luulin olevani valmis, vaikka todellisuudessa mulla oli edelleen valtavat aukot fysiikan ja kemian puolella. Kolmantena vuonna tunsin oloni oikeasti valmiiksi ja se onneksi lopulta tuotti tuloksen, vaikka kokeen jälkeen ei siltä tuntunutkaan... Toivon todella, että sun koe meni hyvin ja jos ei hyvin niin ainakin paremmin kuin suurella osalla, koska sekin riittää ;) Hyviä hermoja raastavaan tulosten odotukseen ja ihanaa kesää! :)

   Poista
 2. Moi Krista! Oon lueskellut sun blogia tässä kevään aikana läpi ihan alusta asti, ja tää on ollut niin tsemppaavaa ja inspiroivaa luettavaa. Tiedän, että saat näitä kommentteja paljon, mutta tässä on mun kiitos siitä, että kirjotat tätä mahtavaa blogia. :)

  Hain tänä keväänä toista kertaa Turun lääkikseen lukion käyneenä ja välivuoden viettäneenä. Hain tällä kertaa myös muille aloille, etten varmasti joutuisi enää toiselle välivuodelle, ja harkitsin hakemisen jättämistä suosiolla muille, jos en nyt onnistu, koska uskoin, että mun on mahdollista päästä sisään vain ensikertalaisena. Kuitenkin osittain tämän blogin takia tiedän, että tuun tulevaisuudessakin hakemaan, sillä oon entistäkin varmempi siitä, että tää on mun juttu.

  Nyt, kun on tää lyhyt sisäisen rauhan hetki kokeen ja tuloksien julkistamisen välissä, musta tuntui että halusin kommentoida. :D Kirjoittaminen on myös mulle rakas harrastus ja taito, jota haluan pitää yllä. Sun kirjoituksia lukiessa tuli fiilis, että ihan oman blogin kirjoittaminen vois olla hyvä keino siihen, jos joskus pääsen lääkikseen. Lisäksi sun reilitekstit herätti palavan halun päästä itsekin kokemaan samaa! Oot ihan huipputyyppi ja toivon, että sun kesästä tulee paras ikinä ja että jatkat tänne kirjoittelua niin kauan kuin tykkäät sitä tehdä. :)

  T: Porilaine lääkispyrkyri

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Eikä mikä kommentti! ♥♥ Mulla tulee melkein itku, kun tuli niin lämmin olo sun sanoista. Tälläsiä kommentteja ei ole todellakaan liikaa. Kiitos! Merkitsee mulle todella paljon.

   Mä kannustan todellakin hakemaan vielä uudelleen, jos nyt ei tärppää. Ensikertalaiskiintiö vie vaan osan paikoista ja ns. vapaaseen hakuun jää vielä vaikka kuinka paljon paikkoja. Koska kyllä tää on kivaa ♥ Muistan ite painineeni omasta mielestä aivan paskasti menneen pääsykokeen jälkeen keväällä 2013, että mitä ihmettä mä nyt teen, voinko hakea enää neljättä kertaa, meneekö mun elämä ihan huti kun vaan haen ja haen enkä ikinä näytä pääsevän. Silloin mä joka tapauksessa päätin, että kyllä mä vielä haen. Ainaki yhden kerran ja katsotaan sitten taas uusiksi, mutta seuraava kerta nyt ainakin vielä tulee. Tulokset onneksi sittemmin sanoivat muuta, mutta jo se päätös, että jatkan hakemista oli osaltaan huojentava.

   Hatunnoston arvoinen suoritus muuten lukea blogin tekstejä pitkän linjan mukaan :) Paljon on muuttunut niin minussa kuin kirjoituksissakin, mutta edelleen mä tykkään tästä aivan hurjasti. Voin vaan suositella bloggaamisen aloittamista, vaikka aloittaminen vaikealta tuntuukin. Tai minusta ainakin tuntui :D Tuntui suorastaan idiootilta, mutta yhtä aikaa mahtavalta :D Kirjoittamisen ilosta mäkin tätä teen ja samalla tosiaan pysyy taito vähän yllä ja kehittyykin johonkin suuntaan. Suosittelen!

   Ihanaa kesää ja hae hae hae, jos nyt ei onnistu vielä ;) Paljon hyviä hermoja tulosten odottamiseen ja toivottavasti koe meni hyvin! Ja kiitos kommentista, oikeesti ♥

   Ps. Pori o kiva :)

   Poista