torstai 4. toukokuuta 2017

May the force be with us

Hyvää Star wars -päivää! (Leikin vallan tosifania katsottuani juuri pari viikkoa sitten ekan star warsini ikinä...)

Huomenna se alkaa. Nelosen kevään kauhun tiivistymä ja kolmen tentin ryvästymä, joka ratkaisee pääsemmekö unelmiemme kesätöihin ekaa kertaa omalle alalle. Ei paineita.

33641467863_2ff75331dd_o

Tämä kevään loppu on ollut sairas. Koko ajan on kauhea paine lukea, lukea ja lukea lähes sokeasti, koska kolmesta tentistä riippuu niin paljon. Minä haluan töihin. Haluan! Haluan! Haluan! Tarvitsen myös kipeästi kesätöistä saatavan palkan ja ehdottomasti ekan kandikesän antaman kokemuksen lääkärin työstä. Lisäksi olen menossa töihin erikoisalalle, joka kiinnostaa minua eniten kaikista tähän mennessä vastaan tulleista erikoisaloista. Alalle, jonka erikoislääkärinä voisin ehkä nähdä itseni joskus. Minä tahdon koko sydämestäni päästä töihin.

Esteenä on enää kolme tenttiä. Psykiatria huomenna, neurologia kahden viikon päästä ja KNK kahden viikon ja kolmen päivän päästä.

En minä työntekoa pelkää. Unelmien eteen on tehtävä töitä, se on jo lääkikseen hakiessa tullut tutuksi. Minä pelkään typeriä tenttikysymyksiä. Pelkään, että opettajan tekemä liian syvälle erikoisalaan tunkeva kysymys tuhoaa minun unelmani hetkeksi. Kaiken järjen mukaan näin ei pitäisi tapahtua, mutta mieleni ei millään pääse yli kolmeen tenttiin lastautuvista paineista. Niin paljon on pelissä!

33641467753_9dd0d5f4ec_o

Olen minä lukenut. Olen monen monta kertaa päässyt tenteistä läpi huonommalla valmistautumisella kuin nyt. Silti tentissä ei ole vielä lääkiksen aikana ollut niin paljon kiinni kuin nyt, ja se saa oman valmistautumisen tuntumaan riittämättömältä vaikka olisi lukenut kuinka paljon. Omalle lukemiselleen ja taidolleen tulee sokeaksi, koska aina voisi osata paremmin.

Samaa se taisi olla pääsykoeaikanakin. Aina voisi osata enemmän ja paremmin. Silti pääsin sisään, joten taisin osata tarpeeksi.

Siitä lähden huomennakin. Minä osaan tarpeeksi. Minä osaan.

6 kommenttia:

 1. Vastaukset
  1. Kiitos! Ensimmäisestä selvitty voittajana! :)))

   Poista
 2. Hyvin hyvin tuttu fiilis tuo, että aina voisi osata paremmin... Varmasti jännää kun "kaikki" riippuu muutamasta tentistä, voin vain kuvitella :D Hyvin sä kuitenkin pärjäät, tsemppiä!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Se on kyllä raastavaa, kun nykyään on oppinut, ettei koskaan voi osata kaikkea, vaan aina jää epävarmuutta johonkin. Onneksi perjantaina osasin todellakin riittävän hyvin! Ja vähän enemmänkin!! :)))

   Poista