sunnuntai 4. kesäkuuta 2017

Millainen on Kisse?

Millainen on kaksiomme uusin asukki, Kisse? 

♥ Viisi ja puolivuotias. Kisse on syntynyt 8.11.2011 eli sen syntymäpäivää juhlitaan tasan kuukausi ennen minun synttäreitäni.

♥ Todella sirorakenteinen ja ohutturkkinen. Kisse ei ole lainkaan sellainen pehmeä pumpulipörhelökissa vaan sileän linjakas.

♥  Todella ujo vieraita ihmisiä ja asioita kohtaan. Ei tarvita kuin ovikello ja Kisse on sängyn alla, eikä se poistu sieltä kuin väkisin, vessaan tai kuullessaan vieraan poistuvan ulko-ovesta. Kisseä ei myöskään kiinnosta pahvilaatikot, raapimispuut tai mikään jännittävä. Meidän seurassamme se on kuitenkin äärimukava ja rento kissa. Tällä hetkellä koulutamme Kisseä seikkailemaan kirjahyllyn päälle antamalla sen iltaraksut sinne, toimii.

IMG_4464

♥ Perusilmeeltään vittumainen. Kissen perusilme on resting bitchy face tai bitchy resting face aivan kummin päin vain. (Näissä kuvissa se näyttää poikkeuksellisen hellyyttävältä. Viekas kaveri, osaa pitää kulissin yllä somessa.)

♥ Laiska. Päivät Kisse lähinnä nukkuu tai oikeastaan ainoastaan nukkuu. Öisin se kuitenkin seikkailee ainakin päätellen äänistä. Myöskään leikkiin se ei itse kovin aktiivisesti syty, vaan jonkun täytyisi aina olla kaverina leikittämässä.

♥ Hiljainen. Vain aamuinen ruuanpuute ja oudot hepulihetket saavat Kissen naukumaan. Aamuisin se on monesti aivan sekaisin vielä ruuan jälkeenkin: naukuu ympäri asuntoa ja vaeltelee pitkin lavuaaria ja keittön tasoja.

♥ Läheisyydestä ja kosketuksesta tykkäävä, mutta ei sitä aktiivisesti hakeva. Viime viikkoina olen aktiivisesti kouluttanut Kisseä sylikissaksi ja koulutukseni tehoaa! Jääkiekon mm-kisojen aikaan katsoimme jo vartin verran jääkiekkoa sylikkäin. Eniten läheisyyttä Kisseltä heruu öisin, kun se kömpii Jarkon tyynyn viereen nukkumaan - silloinkin kuitenkin 10cm päähän ihokontaktista. Kisse nauttiikin etäällä lähellä olosta. Tälläkin hetkellä se makaa kanssani sohvalla 50cm päässä minusta ja kehrätä kurisee.

IMG_4471
IMG_4467

Melko epäutelias. En tosiaan tiedä, minkä verran se öisin kiipeilee ja tutkii paikkoja, mutta päivisin Kissen utelaisuus on nollissa. Parasta olisi, jos se pääsisi vaatekaappiin nollaärsyketilaan, mutta tämän olemme säännönmukaisesti estäneet. Iltaisin sen into tutkiskella asioita jälleen kasvaa, mutta melko ujosti se silloikin kurkistelee asioita. Tai sitten se vain on normaali 5v kissa ja minä vain kuvittelen, että kaikkien kissojen kuuluisi olla hyperuteliaita jokapaikkaantunkijoita?

♥ Todella siisti ja kiltti. Kisse tekee aina tarpeensa laatikolleen, eikä se ole hajottanut taloudestamme mitään (kop kop kop). Johtuneeko epäuteliaisuudesta, mutta sillä ei ole ollut mitään intressejä kiipeillä verhoin, teroitella kynsiään sohvaan, järsiä johtoja tai syödä pöydille jääneitä asioita. Ja me vielä aikanaan rakensimme pahvista hienon kiipeilynestosuojan levyhyllyn turvaksi...

Vielä kerran kiltti. Kisse ei ole ikinä tehnyt meille mielenosoituksellisesti mitään pahaa, vaikka olemme muun muassa kaivelleet sitä vastentahtoisesti sängyn alta, pukeneet valjaisiin ja pakottaneet tutustumaan uusiin ihmisiinkin.

IMG_4476
IMG_4477

♥ Itseään hyvänä pitävä. Kuten kissat kai yleisesti ovat, Kissekin on hyvin siisti. Turkkinsa lisäksi se kuitenkin pitää kuosissa myös kyntensä, joiden hampailla leikkaaminen/nyppiminen/siistiminen on päivittäin rutiini.

♥ Ruokahalultaan vaihteleva raksulover_11. Kostea ruoka kelpaa toisinaan (juuri nyt kelpaa kaikki, mitä kuppiin vain laittaa, paitsi mustikka, testasin), kun taas toisinaan ruokaa käydään vain nuolaisemassa. Raksuja Kisse sen sijaan rakastaa ja sen iltaisin saama raksuannos katoaa aina aamuun mennessä.

♥ Valikoiva lelujensa suhteen. Kisseä ei todellakaan kiinnosta kaikki lelut tai arkiesineet, joita voisi hyödyntä leluina, vaan se suostuu leikkiin ainoastaan harvoilla ja valituilla leluilla. Kissen suosikkileluja ovat kolme eriväristä leluhiirtä ja minun ala-asteaikainen superpalloni.

♥ Nenäläikkäinen. Kissen söpön haaleanvaaleanpunaisessa nenänpäässä on musta läikkä, Kissen oma pieni kauneuspilkku.

IMG_4485

Sellainen on meidän Kisse. Meidän pieni Kisse Kisselssönimme ♥

2 kommenttia:

  1. Ojj, kuulostaa vähän meidän perheen jo 10 v kisulta. Tosin sen lempitekemistä on ulkoilu, niin itsekseen narussa, mutta vielä parempi kun joku kävelee perässä, että pääsee minne haluaa. Ei tuokaan enää leiki ja syliin ei koskaan tule. Minä olen sen pienestä asti opettanut syliin niin, että mennään samalla katsomaan ikkunasta ulos. Se on ihan kivaa kissankin mielestä :D Ja myös kiltti kaveri, joka tulee nukkumaan jalkoihin. Joskus saattaa vähän käskyttää illalla, että nyt pitää tulla nukkumaan hänen kanssaan tai vierashuoneen levitettävä sohva pitäisi avata hänelle. Kukaan ei tiedä miksi se levitetty sohva on niin hyvä :D Mutta teidän Kisse kuulostaa oikein kivalta kaverilta ♥

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Hahah omat höperyytensä löytyy näköjään kaikilta kissoilta :D Tuo ulkoilun oppiminen olisi minusta superhauskaa. Olen varma, että Kissekin tykkäisi ihmetellä ulkomaailmaa mutta se vain ujostelee niin hurjasti, ettei hyvä kun päiväsaikaan uskaltaa ikkunasta katsella. Oikein kelpo kissi se kuitenkin silti on<3

      Poista