perjantai 8. helmikuuta 2013

Pikkulaskiainen

Eilen Turussa järjestettiin opiskelijatapahtuma Pikkulaskiainen 2013. Olen aikaisemmin uutisista nähnyt opiskelijoita haalareissaan laskemassa mäkeä ties millaisilla laskupeleillä, mutta enpä ikinä arvannut, että tapahtuma on turkulainen ja, että tänä vuonna olen itse mukana! Kyseessä on siis laskiaistapahtuma, jossa lasketaan kilpaa mäkeä joukkueina itse rakennetuilla laskuvälineillä. Tyyli ratkaisee ja siltä laskuvälineet näyttävätkin. Lisäksi tapahtumaan liittyi baarikierros sekä jatkot Börssissä ja Apollossa, joissa molemmissa oli live-esiintyjät. Kyseessä ei ole aivan pikkuinen tapahtuma, vaan opiskelijoita saapui Turkuun ympäri Suomea. Siispä odotukset olivat ovat korkealla!
Tapahtuma alkoi Puolalanpuistosta, jossa laskettiin mäkeä. Olin mäenlaskuun vähän pettynyt, koska tunnelma oli vielä melko laimeaa kolmen maissa, kun me kavereiden kanssa paikalle saavuimme. Eikä se siitä oikein mihinkään parantunut, joten luovutimme vaille neljä ja siirryimme keskustaan odottamaan baarikierroksen alkua. Neljältä alkoi rastien kerääminen ja aikaa leimojen keräämiseen oli kymmeneen asti. Jokaisesta baarista sai yhden leiman yhtä juotua juomaa vastaan (alkoholittomatkin laskettiin, mutta yhtäkään holitonta en nauttinut!). Naisilla pronssiraja meni kuudessa leimassa ja se oli minulle alkuun oikeasti tavoitteena. No kutonen meni kuitenkin rikki jo ensimmäisen puolentoista tunnin sisään ja hopeakin eli yhdeksän juomaa oli kourassa ennen seitsemää... Siispä kohti kultaa ja 12 juomaa!


  
 

Oho viimeinen juoma jäikin näköjään kuvaamatta, koska todistusaineistoa on vain yhdestätoista. Fisu shotti kurkkuun kuitenkin heilahti ja kultamerkki taskuun. Hese oli siis yksi suorituspaikka ja ruokailusta napsahti leima passiin.

Pikkulaskiainen oli elämäni ensimmäin approtyyppinen tapahtuma, jossa kerätään noita leimoja ja juodaan hurjasti. Ilta meni tosi kivasti oli valtavan hauskaa! Erityisesti juuri tuolla kierroksella. Jatkotkin olivat kivat, mutta eivät tajunnanräjäyttävät. Porukkaa oli todella paljon ja tanssilattia aivan tukossa illan keskivaiheilla, joten tanssiminen oli pelkkää paikallaan seisomista, toisten varpaille astumista ja kyynärpäämuksaisuja. Esiintyjät olivat myös ehh... jännittäviä. Ensimmäiseksi lavalle nousi mies saksofonin ja dj:n kanssa soittamaan bilebiisejä saksofoniversioina. Muutamant ensimmäiset biisit jaksoin olla vähän kiinnostunut mutta sen jälkeen kiinnostus lopahti, koska kaikki alkoi kuulostaa samalta.
Toinen esiintyjä oli Rednex, jonka oli googlettanut vain päivää ennen tapahtumaa ja pudonnut melkein tuolilta tajutessani, että riistävä rakkauslaulu "Wish you were here" on kyseisen kokoonpanon biisi. Keikka oli melko karmiva. Neli- viisikympiset miehet ilman paitaa/nahkaliivissä ja samanikäinen lady tiukassa lehmityttötopissa veivaamassa ysäricowboymusaa. Kuvia ei valitettavasti ole :D

Tanssilattiaa tuli kuitenkin kulutettua ja paita hikeen tanssittua eli ei ilta huono ollut! Ja mikä parasta, tänään olo on täydellisen hyvä.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti