maanantai 25. helmikuuta 2013

Retki LÄHIlaavulle....

Kuopiolaisena olen tottunut helppoon ulkoiluun ja retkeilyyn, koska Kuopiossa lähes aina jonkinlainen pururata tai latureitti alkaa noin kilometrin säteellä kodista. Siispä sunnuntaiaamuna, kun ehdotin pientä ulkoiluretkeä lähimmälle laavulle makkaranpaistoon, en todellakaan uskonut päätyväni 12 kilometrin päähän kotoa kokonaan toiseen kuntaan! Tämä erä menee todellakin Kuopiolle, koska sieltä löytyy kaupungin ylläpitämiä laavuja jokaisesta kaupunginosasta ja mukavien etäisyyksien päästä. Turun kaupungin sivuilta ei sen sijaan löytynyt mitään infoa laavuista ja ulkoilukartatkin olivat melko säälittäviä. Siispä päätimme tehdä pitemmän retken Kaarinan puolelle Pyhän Katariinan luontoreitille, josta löytyi kartalta merkintä laavusta (sekin kartta tosin epäselvä ja melko informaatioköyhä).

Jarkko huolehtii meillä onneksi suunnistamisesta, joten minun tehtäväkseni jäi ainoastaan heiluttaa jalkoja ees taas auringonpaisteessa.
Kaariinan luontoreitin alueelle päästessämme olimme vähän eksyksissä, koska missään ei näkynyt ohjaavia kylttejä mihinkään suuntaan (taas oli kuopiolainen hämmentynyt), ja ajattelimme lähteä kulkemaan meren rantaa pitkin. Lopulta pääsimme kyllä laavulle mutta noin 45 minuutin haahuilun ja mökkien pihojen halki oikomisten kautta :D Onneksi tuollaisessa säässä ei voinut masentua eikä kiukuta.


Ensimmäinen vinkki mahdollisesta laavun läheisyydestä oli tuo ylläoleva partiolaisten kyltti. 12,5 kilometrin jälkeen se näytti aika hyvältä ja antoi toivoa, että repussa olevat makkarat saa jopa laittaa tulille.
 

Laavu oli ovelasti rakennettu aivan korkean mäen päälle. Lisäksi mäeltä löytyi maisematorni, josta näkyi melkoisen hulppeasti ympäri Kaariinaa ja Turkua.


Koko reissuun meni yhteensä nelisen tuntia ja kilometrejä Jarkon Sports Trackeriin tarttui 24. Minun omani hyytyi kolme kilometriä ennen kotia, kun iPhonen akku kuoli ulkoilmassa.. 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti