tiistai 11. kesäkuuta 2013

Elämää on myös pääsykokeen jälkeen

Paluu Turkuun, arkeen ja elämään pääsykokeen jälkeen. Palattiin eilen illalla Turkuun kahden viikon Kuopio-reissulta. Olen ollut täällä blogissa valtavan poissaoleva, mutta haluan aktivoitua nyt kun elämä ei enää pyöri kokeen ympärillä vaan asettuu aloilleen normaaliksi arjeksi. Pääsykokeesta ja tunnelmista siihen liittyen kirjoitan erillisen postauksen lähipäivinä. Sen verran sitä mörköä kuitenkin kunnioitan, että en tunge samaan postaukseen sushipötköjen kanssa. Nyt kuitenkin pikakelaus elämään kokeen jälkeen, Kuopio-matkaan ja ensimmäiseen lomapäivään täällä Turussa.

Pääsykoeperjantai-iltana istuttiin iltaa Jarkon koulukaverin luona Singstarin parissa. Olin hyvin heikoilla hangilla, koska minähän en laula. En koskaan, en missään, enkä varsinkaan julkisesti.
Siellä minä kuitenkin istuin sosionomilauman keskellä Singstar-illassa... Pari ensimmäistä tuntia vain katselin vierestä muiden lauleskelua, keräten rohkeutta hypätä mukaan, koska vaikka en kestä ajatusta laulaa muiden kanssa, silti joku palanen minusta haluaa tehdä niin. Parin tunnin (ja skumppalasin) jälkeen viimein uskalsin pyytää mikkiä kiertämään myös minun kauttani. Huh sitä sykkeen määrää, kun mikki ensimmäistä kertaa pysähtyi kohdalleni! Mutta toisaalta myös wou sitä tunnetta, kun tajusin laulamisen jälkeen olevani elossa ja maailman pyörivän ympärilläni täsmälleen samalla tavalla kuin ennenkin. Itsensä ylittäminen on aina kivaa! Ja minulla oli tuona iltana kivaa! Harmi, että pari ekaa tuntia meni siihen itseni lämmittelyyn.

Kuopioreissulle osui mitä mahtavimmat säät, kun koko pariviikkoisen Kuopio kylpi auringossa ja helteessä. Selkä, olkapäät, reidet ("jalat ei koskaan pala!", sanoi Krista saman päivän aamuna) ja nenänpää saivat tuta auringon voiman, kun käräytin ne heti alkuunsa. Mutta vaihtoi iho sävyä myös kauniin ruskeaan, vaikka en voimakkaasti rusketukkaan. Kuopiossa aika tuntui alkuun pysähtyvän, kun ei tarvinnut tehdä mitään. Tuntui lähes luvattomalta vain olla, istuskella terassilla tai torilla, maata rannalla ja syödä jäätelöä, kun oli kevään ajan tottunut koko ajan puuhamaan. Toisaalta takaraivossa ei myöskään pyörinyt edessä odottavan koitoksen paine vaan pää oli aivan tyhjä. Pari päivää kesti tuohon tyhjyyteen tottua, mutta sitten siitä osasikin jo todella nauttia. Pari viikkoa meni lopulta hujauksessa rannalla maaten, savusaunaa rakentaen, kavereita nähden, jäätelöä syöden ja torilla istuen. Erittäin onnistunut Kuopio-loma siis. Matkaan tarttui myös uusia vaatteita niin arkikäyttöön kuin urheiluunkin, mutta niistä lisää kenties myöhemmin, kun pääsevät käyttöön.

(Välihuomautuksena pakko manata vähän tätä Bloggeria. Miksi ihmeessä tekstini vain äsken katosi ja miksi näiden kuvien veivaaminen ees taas on niin vaikeaa??)

Tänään takana ensimmäinen lomapäivä täällä Turussa. Työt alkaa ensi viikon maanantaina, joten vielä tämä viikko aikaa hengähtää. Pitkien yöunien jälkeen pyörähdettiin keskustassa kiertelemässä ja syömässä sushia ja donitsit. H&M:ltä löysin sattumalta 3 eurolla aurinkolasit, joita olin jo aikaisin keväällä Jarkolle kehunut, kun ne ohikulkevan tytön päässä näin :) Vaalealla pohjalla oransseja pieniä kukkasia.Olen taas pienen tauon jälkeen rakastunut lujasti noihin feikkilaseihini. Ahh <3 Päällä muuten Kuopiosta kirpparilta bongaamani musta jakku. Olen metsästänyt mustaa bleiseriä kirppareilta jo pari vuotta ja nyt sopiva yksilö marssi vastaan. Neljä euroa ja niin jakku vaihtoi paikkakuntaa.

Ps. Hermo menee näiden kuvien pomppimisen kanssa!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti