sunnuntai 12. tammikuuta 2014

Säännöt

Ensimmäinen terve viikko takana hulttiojoululoman jälkeen. Ennen viikon alkua en ollut määritellyt mitään sääntöjä elämänmuutosta varten, joten tämä viikko sai toimia suunnannäyttäjänä. Kuvio toimi ja nyt sunnuntai-iltana minulla on säännöt itselleni tulevien aikojen varalle.

1. Namut ja herkut ovat pannassa 5 päivänä viikossa.
Viikonloppuja en vain voi lukita, koska olen säälittävä tahdonvoimaton vässykkä! On oltava jotain, joka tekee viikonlopusta viikonlopun, joten kohtuullinen karkin natustaminen on viikonloppuna sallitua kahtena päivänä. Ei kuitenkaan pe-su, koska silloin menisi jo aivan övereiksi, jos karkkia saisi mättää lähes puolet viikosta.

2. Alkoholi on poissa pelistä Pikkulaskiaiseen asti.
Talven iso appro, Pikkulaskiainen, osuu helmikuun alkuun 6.2., joten päätin tipattoman päättyvän juhlallisesti siihen päivään. Approliput on jo taskussa torstain etkobileistä, joten juhlahumu on varmaa. Torstain etkot biologien kanssa oli muuten ensimmäinen tosipaikka terveiden valintojen kanssa, koska pöydässä notkui irtokarkkeja ja muita namuja, jotka ovat ehdoton heikko kohtani. Lisäksi olin porukan ainoa selvä muiden nauttiessa hilpeästä nousuhumalasta. Kaikesta selvittiin (paitsi baarissa tilasin vahingossa limpparin, joka on periaatteessa kielletty...) ja bileet oli kiva startti kevätkaudelle. Seuraavana aamuna oli muuten yllärihelppo nousta aamuluennolle, koska, hähäää, krapulasta ei ollut tietoakaan ;)

3. Liikuntaa väh. kolme kertaa viikossa.
Projektini tavoitteena olisi kevään aikana saada kiinteytyttyä kroppaani ja saada lisää lihasvoimaa. Tällä viikolla kävin juoksemassa (syke), pumpissa (lihas) ja rääkissä (syke+lihas), joten kolme kertaa tuli täyteen, mutta kenties enempäänkin olisi saumaa. Päätin kuitenkin aloittaa pehmeästi. Lisäksi totuuden nimissä olin rääkin jäljiltä seuraavat kolme päivää aivan kanveesissa lihaskipujeni kanssa! Vasta tänään kykenin menemään pumppiin hommaamaan seuraavaa jumia..

4. Normaali perusruoka on ok.
Elämänmuutos ei tule korvaamaan perusruokia iduilla tai vastaavilla ruokapöydässämme. Perusruoka kunniaan, mutta uusia juttuja olisi kiva kokeilla ja kasvisten osuutta lisätä. Tämän viikon kokelaat olivat jauheliha chili con carne ja kohuttu avokadopasta. Ensimmäinen tulee varmasti jäämään keittiöömme, mutta avokadoja aloin eilen vihata. Eilisen makumaailman perusteella koko hurja avokadopastan ylistyskohu oli pelkkää hippien ruokapornoilua. Jalkahien makuista ja kuivaa mössöä, joka haisi pahalta ja odottaa nyt kuolemantuomiota jääkaapissamme. Syytän osittain Lidlin liian raakoja avokadoja, mutta vaikka yrittäisin kuvitella mössön pehmeän tasaiseksi, mielikuvani ruuan mausta ja koostumuksesta eivät parane. Ei kiitos avokadopastalle siis, mutta testattu on.

Nyt on viimeiset herkut napsittu ja alan laskeutua kohti uutta tervettä viikkoa. Nokka kohti sänkyä ja aamulla odottavaa kaurapuuroa!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti