torstai 9. tammikuuta 2014

Vuoden ekat.

Terveellinen elämä on jatkunut nyt kaksi päivää ja kaikki luistaa. Eilen raahasin pyllyni (täynnä ekan päivän intoa) ulos Turun kolmen pisaran vesisateeseen juoksulenkille ja tänään korkkasin yliopistoliikunnan. Toinen eka kerta kirpaisi, toinen meni melko mukavasti... Juostessa kengät kastuivat ennen pihan parkkipaikan loppumista, mutta lämmön noustessa kosteilla (litimärillä!) kengillä, sukilla, takilla, housuilla, alushousuilla, paidalla ja rintsikoilla ei ollut mitään väliä, koska Suomen viiden lämpöasteen talvi pitää juoksijan tammikuussakin lämpimänä. Kiersin kevyen viiden kilometrin peruslenkin ja matka taittui melko kivuttomasti, mikä yllätti, koska joulukuu meni överöidessä. Onneksi yo-liikunnan rääkkiin voi kuitenkin aina luottaa, kun haluaa karistaa turhat liikuntaluulot itseltään...

Tänään tuli lunta tupaan niin että tuiskutti. Jalat olivat raskaat alusta alkaen ja kaikki voimaa vaativa hyppeleminen sai koivet vatkamaan siksakkia. Kiukutti, suututti ja harmitti, mutta toisaalta olin itselleni armollinen. Tästä noustaan! Tunnin vetäjä oli uusi ja koko rääkki tuntina oli kokenut melkoisen tyylinmuutoksen uuden ohjaajan myötä. Entisen aivottoman sykenostatuspomppimisen tilalla oli vuorottelevat liikesarjat, joista toinen sai sydämen hakkaamaan ja toinen lihakset huutamaan. Liikkeitä toisteltiin kolme eri mittaista kierrosta: alkuun 1min sykettä, 1min lihasta, sitten 45s sykettä, 45s lihasta ja loppuun kumpaakin 30s kierrokset. Tähän pieni lepo ja uusilla liikkeilla samat ajat. Helppoa ja simppeliä. Yhden joulunjälkeisen tuskakerran jälkeen en vielä osaa sanoa viekö vanha ohjelma voiton vai onko tämä uusi systeemi inhimillisempi.


Piristystä päivään toivat kuitenkin uudet sisäpelikengät (tai mitkä lie fitnesskengät), joiden hankintaan sain joulupukilta sponssia. Entisistä popoista irtosi pohja, joten uudet tulivat kyllä tarpeeseen. Kriteerinä oli kiva, räväkkä ulkonäkö ja pomppuvaimennus. Yhden testikerran perusteella sain täsmälleen, mitä halusinkin :) Piristysruisketta myös kynsissä! Mintunvihreää ja pinkkiä.
Ei kommentteja:

Lähetä kommentti